HIRDETÉS

14 dolog, amit mindennap használunk, és mégis rejtett tulajdonsággal bír

Sok olyan dolog van, amit napi rendszerességgel használunk. Ezek a dolgok egy idő után rendszerint a napi rutinunk részévé válnak, és észre sem vesszük, hogy milyen extra vagy különleges tulajdonsággal bírnak. Ha azonban vesszük a fáradtságot, hogy egy kicsit jobban odafigyeljünk rájuk, hamar megláthatjuk, hogy milyen különleges részletek találhatók például a gyorséttermi poharakon, vagy az egyszerű, hétköznapi bonbonos dobozokon.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most 14 hétköznapi dolgot gyűjtöttünk össze, melyek olyan apró jellemzőkkel és titkos funkciókkal rendelkeznek, melyeket általában csak nagyon kevesen ismernek.

 1. 1 Nyomópontok a csokoládés dobozokon

  6d2d6c59829617742f3018366b

  Ha valaha is gondot okoz a csokoládék és bonbonok kiszedése a dobozból, jusson eszedbe: a mellettük található pontokat megnyomva a csokik varázsütésre kipattannak a dobozból.

 2. 2 Italos kupakok

  62a47855dd983f783da4fb9003

  Szinte minden (forró) elviteles italos pohár fedelén találunk ilyen apró lyukat, mely számos funkcióval rendelkezik. Először is megkönnyíti a levegő ki- és beáramlását, másodszor pedig megóvja a kupakot, hogy ne olvadjon meg a hőtől.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Gyűrűk az audio csatlakozókon

  Fulhallgatok jelzese

  Az audio csatlakozók végén található gyűrűk árulkodóbbak, mint gondolnánk. A segítségükkel egyértelműen meghatározhatjuk a legfőbb tulajdonságaikat. Az egy gyűrű a monó hangzást jelöli, a kettő a sztereót a három pedig azt, hogy a csatlakozó mikrofon-kompatibilis.

 4. 4 Jelölések az F és J billentyűn

  9f89d55c608953d2dc1ca016d4

  Az F és J billentyűkön apró kitüremkedéseket láthatunk. Ezek valójában segítségként szolgálnak, ezeket kitapintva ugyanis könnyebben meg tudjuk határozni, hogy merre találhatók a billentyűk, anélkül, hogy odanéznénk.

 5. 5 Apró zseb a farmerokon

  b291f154d8a8003953eff4c2a5

  Noha egyesek az aprópénz tárolására használják ezeket a zsebeket, érdemes megjegyezni, hogy kezdetben egész más funkciójuk volt. A Levi's azért kezdett el ilyen zsebeket varrni a farmerekre, hogy férfiak tudják hova tenni a zsebóráikat. Bár a zsebórák azóta kimentek a divatból, ez a divatos kiegészítő mégis megmaradt, mivel akár érme tárolásra, akár busz vagy vonatjegy tárolására is praktikusak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Lyukak a Converse cipők oldalán

  693e08578f8e77782244043491

  A közhiedelemmel ellentétben ezek nem szellőzési célokat szolgálnak. Valójában a cipőfűzőt kell átfűzni rajtuk, hogy szorosan meghúzva aztán még jobban illeszkedjen a lábra, megtámassza a talpat, és kevesebb súrlódást okozzon a saroknál.

 7. 7 Lyuk a nyalókapálcikán

  6e22835d259d62b4942f9e4d61

  Bár sokan sípként használják, ennek a kis lyuknak valójában egyetlen funkciója van, hogy segítsen rögzíteni a nyalókát a pálcikán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

5 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!