14 dolog, amit mindennap használsz, de mégsem tudsz a rejtett képességéről

Talán nem is gondolnánk, de a leghétköznapibb dolgaink olykor szokatlan rejtett funkciókkal bírnak. Az elsőre sok esetben csak dizájn-elemnek tartott kiegészítőknek ugyanis a legtöbbször valódi, jól hasznosítható funkciójuk van, melyekről az átlagos fogyasztók mégis vajmi keveset tudnak. Cikkünkben most 14 olyan mindennap használt dolgot gyűjtöttünk össze, melyek olyan rejtett funkcióval bírnak, amit csak nagyon kevesen ismernek.


 1. 8 Miért van apró hurok a férfi ingek hátulján?


  A férfi ing hátulján lévő apró hurok eredeti célja az volt, hogy az üzletemberek azokat levéve könnyedén képesek legyenek felakasztani azt a kabátjukat tartó vállfa kampójára az üzleti utak során. Ehhez a hurokhoz azonban egy amerikai hagyomány is fűződik: régen az szingli férfiak egyik ismertetőjeleként tartották számon, ezért amikor a férfinak bekötötték a fejét, levágta az inge hátuljáról ezt a hurkot – így mindenki látta, hogy a férfi már nem szabad.

 2. 9 Mikrós gyorsrizs.


  A mikrózható gyorsrizs csomagolásának alja azért olyan, amilyen...hogy így a mikrohullámú sütőbe rakva könnyedén megtartsa magát és ne kelljen attól tartani, hogy valamelyik irányban is az oldalára dől a tasak.

 3. 10 Ragasztószalag az útlevélben.


  Számos ország útleveleiben egy ragasztószalaghoz hasonlító csík található a lapok között elrejtve. Ennek lényege, hogy a rajta található védőréteget eltávolítva könnyen és biztonságosan tárolhassuk benne a különféle dokumentumainkat, például a személyigazolványunkat vagy a biztosításunkat.

 4. 11 Perforálás a celofán és az alufólia csomagolás két szélén.


  Ezzel a kényelmünkre szeretnének törekedni a gyártók, ezeket a perforálásokat beszakítva ugyanis úgy helyezhetjük fel ezeket a fóliákat a nekik készült tartókra, hogy a dobozukból sem kell kivennünk őket – így csak annyi a dolgunk, hogy mindig letépjünk belőlük annyit, amennyire szükségünk van.

 5. 12 Miért van ilyen válluk a babaruháknak?


  Naivan talán azt hihetnénk, hogy azért, hogy gyorsabban kopjanak a ruhák és többször kelljen ruhát vásárolnunk, de ez nem igaz. Épp az ellenkezője: ez egyfajta megerősítés a ruhán, hogy a szülőknek könnyebb dolguk legyen a gyermekük le és fel öltöztetése során. Ebben a videóban láthatjátok, hogy pontosan mely öltöztetési technikánál jelent nagy előnyt.

 6. 13


  A mogyorós-karamellás Toffifee desszertet valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk. Mindenki emlékszik rá, ha másért nem, a szokatlan formája miatt. Egy a gond vele: kissé körülményes kiszedni a csomagolásából – legalábbis, ha nem ismerjük azt a praktikát, amit a gyártó direkt azért készített, hogy megkönnyítse a dolgunkat. A desszertek között található mélyedést megnyomva ugyanis maguktól kipattannak az édességek.

 7. 14 Pizzás dobozból állvány.


  Egy Twitter felhasználó nevéhez fűződik az a teljesen véletlen, ám annál zseniálisabb felfedezés, melynek a segítségével pillanatok alatt állványt készíthetünk a pizzás dobozból. Ehhez csak annyi a dolgunk, hogy teljesen félbe hajtsuk a csomagolást és voilá: máris kész a rögtönzött pizzatartó állványunk.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

1
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
1
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!