13 újévi babona a nagyvilágból, ami segít(het), hogy valóra váljanak az álmaink

Mindenkinek megvannak a maga 'praktikái', amivel egy kis extra löketet adhat magának és szeretteinek az újév alkalmából. Van, aki lencsét rejt a családtagok zsebébe, mások háromszor húzzák meg a sült malac farkát és így tovább. Az alábbiakban nem álltunk meg ennyinél, és egy rögtönzött világutazás keretén belül megmutatjuk, hogy mitől remélik az emberek az újévi szerencsét a világ legkülönbözőbb országaiban.


 1. 1 Spanyolországban 12 szőlőszemet esznek az emberek szilveszter alkalmából. Mind a 12 szőlőszem egy-egy hónapot szimbolizál az előttük álló évből.


 2. 2 Oroszországban egy cetlire írják fel az újévi kívánságaikat, melyet egy pohár pezsgő felett meggyújtanak és hagynak elégni. A pezsgőbe esett hamut aztán pontban éjfélkor megisszák.


 3. 3 Olaszországban az emberek igyekeznek megszabadulni mindentől, ami az óévvel kapcsolatos, ezért szilveszterkor csak és kizárólag új ruhákat hordanak.


 4. 4 Skóciában tűzgyújtással és fáklyás felvonulásokkal köszöntik az újévet és remélik a jószerencsét.

  adme

 5. 5 Dél-Koreában az emberek általában nem rendeznek hatalmas ünnepségeket pontban éjfélkor, ám reggel korán kelnek, hogy az újév első felkelő napjának sugaraiban végiggondolhassák kívánságaikat.


 6. 6 Indiában sárkányrepülőre írt kívánságokkal köszöntik az újévet, mert azt remélik tőle, hogy ez segít eljuttatni a kívánságaikat az égiekhez.


 7. 7 Grúziában úgy tartják, hogy az ünnepi asztalnál elmondott kívánságok valóra válnak az újévben.


 8. 8 Peruban az asszonyok egy bottal kergetik az előlük bőrönddel menekülő férfiakat, erről pedig úgy tartják, hogy ha utolérik őket, akkor nagy valószínűséggel össze fognak házasodni az újévben.


 9. 9 New Yorkban az emberek konfettire írhatják a kívánságaikat (a világ minden tájáról, interneten keresztül) melyeket aztán pontban éjfélkor a Times Square-en összegyűlt több millió ember közé szórnak. A kívánságokat Twitteren és Instagrammon keresztül lehet leadni a #ConfettiWish hashtaget használva.


 10. 10 Bulgáriában az emberek éjfélt követően három teljes percre lekapcsolják a villanyt, mely idő alatt szabadon megcsókolhatják a számukra legkedvesebb személyt. A sötétség pedig örökre megtartja nekik ezt a titkot.


 11. 11 Angliában úgy tartják, hogy a szerelmesek vágya valóra válik, ha szilveszterkor a fagyöngy alatt csókolóznak.


 12. 12 Franciaországban annak a személynek a kívánságai fognak teljesülni, aki megtalálja a tortába sütött babszemet.


 13. 13 Brazíliában egy papírra írják fel a kívánságaikat, melyekből aztán hajót hajtogatnak és egy gyertyával vagy mécsessel vízre bocsájtanak, hogy minél messzebbre juthassanak a kívánságok.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!