13 hétköznapi dolog, ami miatt börtönbe kerülhetünk külföldön

Kártyáznál egy nagyot a tengerparton a thaiföldi napsütésben? Ennél egy mákos bejglit Dubajban? Nem ajánljuk. Csak úgy mint sok más számunkra teljesen hétköznapinak vett dolog, ezek is illegálisnak számítanak ugyanis. Neem, nem csak egyszerűen pénzbírságot kaphatunk azért például, ha kártyával a kezünkben kapnak el bennünket Thaiföldön, hanem bizony letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetnek. Az alábbi listán 13 ilyen és ehhez hasonló teljesen hétköznapinak vett dolgot gyűjtöttünk össze, melyek miatt bizony könnyedén börtönbe kerülhetünk külföldön, ha nem vigyázunk.


Eszedbe se jusson kagylókat gyűjteni, halakat etetni vagy épp kártyázni Thaiföldön.

Bármennyire is csalogató, a napsütötte Thaiföldön bizony könnyedén börtönbe kerülhetünk, ha nem vigyázunk. Ehhez elegendő csak néhány szép kagylót gyűjtenünk a tengerparton, vagy épp halakat etetni a korallzátonyok közelében. A dolog még súlyosabb, mint gondolnánk: két orosz turistát például azért vettek őrizetbe a hatóságok és fenyegettek börtönbüntetéssel, mert díszkagylókat vásároltak egy helyi szuvenírestől. Végül „megúszták” egy félmillió forintos büntetéssel.

Thaiföldön nemcsak kagylókat gyűjteni tilos, de például halakat etetni is. Legalábbis azokon a területeken, ahol korallok nőnek a tengerben. Ezért a bűncselekményért szintén 1 év letöltendő börtönbüntetés a jutalom.

Ha úgy döntenél, hogy UNO-znál egy jót a haverokkal a thaiföldi napsütésben, akkor ne lepődj meg, ha végül bilincsben visznek el a hatóság emberei. Egy 1935-ös helyi törvény ugyanis tiltja, hogy egyszerre több mint 120 kártyalap legyen valakinél. Egyébként akkor is börtönbe kerülhetsz, ha felmerül a gyanúja, hogy esetleg pénzben játszotok/fogadtok a haverokkal, vagyis illegális szerencsejátékot űztök.

Csúnya beszéd Ausztráliában.

Legyél diszkrét és illemtudó még akkor is, ha esetleg felidegesítenek Téged Ausztráliában. Queensland és Victoria államban ugyanis 6 hónapig terjedő szabadságvesztés járhat azért, ha valakit káromkodáson kapnak egy nyilvános helyen.

Más ember nyilvános WiFi-jére csatlakozás Szingapúrban.

Idehaza legtöbbször azonnal felcsillan a szemünk, ha kódolatlan WiFi hálózatot észlel a mobilunk, de Szingapúrban például nem árt vigyázni, ha ilyet találunk. A helyi törvények szerint ugyanis ez hackertámadásnak minősül, ami 3 évig terjedő börtönbüntetéssel járhat.

Személyigazolvány nélkül mászkálni vagy orvosságot hozni Japánba.

A felkelő nap országában akár 23 napra is bezárhatják (minden különösebb akadály nélkül) azt az embert, akit személyazonosságot igazoló okirat nélkül kapnak el a nyílt utcán.

Legyél óvatos akkor is, ha egy japán út során gyógyszereket csomagolsz magadnak. Japánban ugyanis számos olyan gyógyszer-összetevőt betiltottak, amik idehaza például teljesen természetesnek számítanak a különböző influenza gyógyszerekben. Tiltólistán van továbbá – egyebek mellett – a Viagra is.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
1
Vicces
0
Imádnivaló
1
Meglepő
1
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!