11 izgalmas, kevésbé ismert különbség a nők és férfiak között

Sokan azt mondják, hogy a nők és a férfiak különböző bolygókról származnak – avagy a nők a Vénuszról a férfiak pedig a Marsról jöttek. Ezt sajnos nem tudjuk megcáfolni vagy alátámasztani, viszont a folyamatosan megjelenő újabb és újabb biológiai és pszichológiai kutatásoknak és felfedezéseknek hála képesek vagyunk néhány olyan kevésbé ismert izgalmas tényt bemutatni, melyek jól mutatják, hogy mennyire különbözőek is a nők és a férfiak...🤓


 1. 1 A nők és a férfiak más sorrendben öltözködnek.


  Ritkán vesszük észre, de valójában (a nagy átlagot tekintve) a nők teljesen más sorrendben öltözködnek, mint a férfiak. A férfiak általában először a zoknit, farmert majd aztán az inget veszik fel, míg a nők először a blúzt készítik ki és csak utána választanak maguknak nadrágot.

 2. 2 A férfiaktól eltérően a nők kevésbé hajlamosak kockáztatni.


  A nőknek már az őskorban is a tűz gondozása, gyermekük védelme volt a szerepük, amíg a férjük az életét kockáztatva vadászott. Ez a fajta beléjük kódolt óvatosság és gondoskodás pedig mind a mai napig kitart.

 3. 3 A nők életük során körülbelül 2 kg rúzst esznek meg.

  depositphotos

  Az ajkakra kent rúzs a különféle ételekkel és italokkal elkerülhetetlenül is a szervezetbe kerül. Tudósok becslése szerint ennek a folyamatnak köszönhetően a nők átlagosan 2 kg rúzst fogyasztanak el életük során.

 4. 4 A nők szeretik etetni kedvesüket.


  Ez szintén a korábban említett gondoskodásra vezethető vissza, illetve arra, hogy a nők így szeretik kifejezni azt, hogy fontos számukra az adott személy.

 5. 5 A nők sokszor nagyon furcsa kérdéseket képesek feltenni.


  A nők sokkal tovább képesek gondolkodni egy adott történésen vagy eseményen. Megesik, hogy még napokkal később is eszükbe jut mondjuk egy moziban látott film, egy emlékezetes esemény, míg a férfiak kevésbé tekintenek vissza az ilyen eseményekre, ők egyszerűen lezárják a megtörtént dolgokat és ritkán emlékeznek vissza azokra.

  Mindemellett a féltékeny nők egyik kedvelt módszere az úgynevezett „körbekérdezés”, vagyis ha gyanítanak valamit a párjukkal kapcsolatban, akkor ők sosem szegezik nekik nyíltan az őket bosszantó kérdést, hanem először megpróbálják kipuhatolózni, hogy van-e érdemi okuk aggódni az őket nyomasztó dologgal kapcsolatban. Sok esetben tehát ez a jelenség a látszólag furcsa kérdések fő okozója.

 6. 6 A lányoknak legtöbbször kimerítő erőfeszítésekbe telik a magassarkú viselése.


  A férfiak legtöbbször az eleganciát és a kifinomult nőiességet látják egy-egy magassarkút viselő hölgyön, ám ez inkább csak a látszat. A nőknek ugyanis legtöbbször piszok nehéz és kényelmetlen a magassarkú cipők viselése, ezért is találkozhatunk olykor bizonytalanul közlekedő és/vagy furcsa lábtartást használó magassarkús hölgyekkel. Ezt a fajta fájdalmat a férfiak valószínűleg sosem lesznek képesek megérteni.

 7. 7 A női kézfogás egészen más, mint a férfi kézfogás.


  Amikor két férfi kezet fog, jellemzően szorosan összenyomják a kezüket és együtt kezdenek bele a fel-le irányú mozgás végrehajtásába. A nők ezzel szemben csak egyszerűen odaadják a kezüket a férfinak és nem végeznek egyéb mozgást, minden további mozgás a férfi kezéhez köthető. Érdekes jelenség, próbáljátok majd ki, ha van rá lehetőségetek.

 8. 8 Az alkohol és a nők sosem jó párosítás.

  hbo

  A lányok sokkal gyorsabban lesznek részegek, mint a férfiak – ez tény. De kevesen ismerjük a dolog miértjét. Pedig a válasz egyszerű: a nők teste ugyanis sokkal kevésbé ellenálló a különféle mérgezésekkel szemben (jelen esetben az alkohol a méreg), ennek köszönhetően pedig a testük sokkal gyorsabban juttatja el az alkoholt a véráramba, így a gyomornak egyszerűen nincs elegendő ideje megtisztítani azt – ergo a nők sokkal nagyobb mennyiségű alkoholt szívnak fel közvetlenül a vérükbe, mint a férfiak.

 9. 9 A nők élete színesebb, mint a férfiaké.


  Tudományosan bizonyított, hogy a nők több színt képesek megkülönböztetni, mint a férfiak, a génállományuknak köszönhetően. Többé kevésbé egyébként ezért nehezebb a nők helyzete, amikor például két különböző színű ruha közt kell választaniuk.

 10. 10 A nők élete illatosabb.


  Szintén tudományosan bizonyított tény, hogy a nőknek jobb szaglásuk van, mint a férfiaknak. Jelen esetben szintén a gének tehetők felelőssé a jelenségért és egyébként ennek köszönhető az, hogy a nők annyira szeretik a virágokat.

 11. 11 A férfiakkal ellentétben a nők teste gyakrabban változik.


  A lányok teste egészen egyedi. A fiúkkal ellentétben számos komoly változáson mennek keresztül, mire elérik a felnőtt kort. Nem mellesleg egyébként a pubertás folyamat a lányok esetében sokszor évekkel korábban kezdődik, mint a fiúknál. A felnőtt nővé válás során a lányok csípője szélesedni kezd, mely egy evolúciós jelenség annak érdekében, hogy testük képes legyen később a gyermekek megszülésére.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!