11 izgalmas, kevésbé ismert különbség a nők és férfiak között

Sokan azt mondják, hogy a nők és a férfiak különböző bolygókról származnak – avagy a nők a Vénuszról a férfiak pedig a Marsról jöttek. Ezt sajnos nem tudjuk megcáfolni vagy alátámasztani, viszont a folyamatosan megjelenő újabb és újabb biológiai és pszichológiai kutatásoknak és felfedezéseknek hála képesek vagyunk néhány olyan kevésbé ismert izgalmas tényt bemutatni, melyek jól mutatják, hogy mennyire különbözőek is a nők és a férfiak...🤓


 1. 1 A nők és a férfiak más sorrendben öltözködnek.


  Ritkán vesszük észre, de valójában (a nagy átlagot tekintve) a nők teljesen más sorrendben öltözködnek, mint a férfiak. A férfiak általában először a zoknit, farmert majd aztán az inget veszik fel, míg a nők először a blúzt készítik ki és csak utána választanak maguknak nadrágot.

 2. 2 A férfiaktól eltérően a nők kevésbé hajlamosak kockáztatni.


  A nőknek már az őskorban is a tűz gondozása, gyermekük védelme volt a szerepük, amíg a férjük az életét kockáztatva vadászott. Ez a fajta beléjük kódolt óvatosság és gondoskodás pedig mind a mai napig kitart.

 3. 3 A nők életük során körülbelül 2 kg rúzst esznek meg.


  Az ajkakra kent rúzs a különféle ételekkel és italokkal elkerülhetetlenül is a szervezetbe kerül. Tudósok becslése szerint ennek a folyamatnak köszönhetően a nők átlagosan 2 kg rúzst fogyasztanak el életük során.

 4. 4 A nők szeretik etetni kedvesüket.

  depositphotos

  Ez szintén a korábban említett gondoskodásra vezethető vissza, illetve arra, hogy a nők így szeretik kifejezni azt, hogy fontos számukra az adott személy.

 5. 5 A nők sokszor nagyon furcsa kérdéseket képesek feltenni.


  A nők sokkal tovább képesek gondolkodni egy adott történésen vagy eseményen. Megesik, hogy még napokkal később is eszükbe jut mondjuk egy moziban látott film, egy emlékezetes esemény, míg a férfiak kevésbé tekintenek vissza az ilyen eseményekre, ők egyszerűen lezárják a megtörtént dolgokat és ritkán emlékeznek vissza azokra.

  Mindemellett a féltékeny nők egyik kedvelt módszere az úgynevezett „körbekérdezés”, vagyis ha gyanítanak valamit a párjukkal kapcsolatban, akkor ők sosem szegezik nekik nyíltan az őket bosszantó kérdést, hanem először megpróbálják kipuhatolózni, hogy van-e érdemi okuk aggódni az őket nyomasztó dologgal kapcsolatban. Sok esetben tehát ez a jelenség a látszólag furcsa kérdések fő okozója.

 6. 6 A lányoknak legtöbbször kimerítő erőfeszítésekbe telik a magassarkú viselése.


  A férfiak legtöbbször az eleganciát és a kifinomult nőiességet látják egy-egy magassarkút viselő hölgyön, ám ez inkább csak a látszat. A nőknek ugyanis legtöbbször piszok nehéz és kényelmetlen a magassarkú cipők viselése, ezért is találkozhatunk olykor bizonytalanul közlekedő és/vagy furcsa lábtartást használó magassarkús hölgyekkel. Ezt a fajta fájdalmat a férfiak valószínűleg sosem lesznek képesek megérteni.

 7. 7 A női kézfogás egészen más, mint a férfi kézfogás.


  Amikor két férfi kezet fog, jellemzően szorosan összenyomják a kezüket és együtt kezdenek bele a fel-le irányú mozgás végrehajtásába. A nők ezzel szemben csak egyszerűen odaadják a kezüket a férfinak és nem végeznek egyéb mozgást, minden további mozgás a férfi kezéhez köthető. Érdekes jelenség, próbáljátok majd ki, ha van rá lehetőségetek.

 8. 8 Az alkohol és a nők sosem jó párosítás.

  hbo

  A lányok sokkal gyorsabban lesznek részegek, mint a férfiak – ez tény. De kevesen ismerjük a dolog miértjét. Pedig a válasz egyszerű: a nők teste ugyanis sokkal kevésbé ellenálló a különféle mérgezésekkel szemben (jelen esetben az alkohol a méreg), ennek köszönhetően pedig a testük sokkal gyorsabban juttatja el az alkoholt a véráramba, így a gyomornak egyszerűen nincs elegendő ideje megtisztítani azt – ergo a nők sokkal nagyobb mennyiségű alkoholt szívnak fel közvetlenül a vérükbe, mint a férfiak.

 9. 9 A nők élete színesebb, mint a férfiaké.


  Tudományosan bizonyított, hogy a nők több színt képesek megkülönböztetni, mint a férfiak, a génállományuknak köszönhetően. Többé kevésbé egyébként ezért nehezebb a nők helyzete, amikor például két különböző színű ruha közt kell választaniuk.

 10. 10 A nők élete illatosabb.


  Szintén tudományosan bizonyított tény, hogy a nőknek jobb szaglásuk van, mint a férfiaknak. Jelen esetben szintén a gének tehetők felelőssé a jelenségért és egyébként ennek köszönhető az, hogy a nők annyira szeretik a virágokat.

 11. 11 A férfiakkal ellentétben a nők teste gyakrabban változik.


  A lányok teste egészen egyedi. A fiúkkal ellentétben számos komoly változáson mennek keresztül, mire elérik a felnőtt kort. Nem mellesleg egyébként a pubertás folyamat a lányok esetében sokszor évekkel korábban kezdődik, mint a fiúknál. A felnőtt nővé válás során a lányok csípője szélesedni kezd, mely egy evolúciós jelenség annak érdekében, hogy testük képes legyen később a gyermekek megszülésére.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!