HIRDETÉS BEZÁRÁS

Térképen mutatjuk, hogy mennyire pusztító lett volna a bejrúti robbanás, ha Budapesten történik

🔥 11 hozzászólás

  Augusztus 4-én pusztító robbanás történt Bejrútban, amikor az egyik kikötői raktárban tárolt, több mint 2750 tonnányi ammónium-nitrát (műtrágyákhoz használ alkotóelem) felrobbant egy hegesztés után keletkezett tűz miatt.

  HIRDETÉS

  A balesetben több mint 130 ember vesztette életét és 5000 ember sérült meg. A robbanás 1 kilométeres körben szinte mindent elpusztított. A robbanás 5 kilométeres körzetében lakhatatlanná váltak a házak, így 300 ezer ember vált hajléktalanná az egyébként is csődben lévő országban. A robbanás lökéshulláma még 10 kilométerre is betörte az ablakokat, de 100 kilométerre is érezni lehetett.

  Mutatjuk, hogy mit jelentett volna ez, ha Budapesten történik egy hasonló szerencsétlenség:

  Budapest sugar
  Liked.hu
  • 1 km-es körben szinte minden elpusztult
  • 5 km-es körben lakhatatlanná váltak a házak
  • 10 km-re is betörtek az ablakok.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A robbanás lökéshullámát 100 kilométerre is érezték, ez esetünkben valami ilyesmit jelentett volna:

  100km lokeshullam
  Liked.hu

  A térképet a mapdevelopers.com segítésével készítettük.

  Végezetül egy kis érdekesség: így nézett ki az ammónium-nitráttal teli raktár a robbanás reggelén.

  És így nézett ki Bejrút kikötője a robbanás előtt és után.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

11 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • https://nuclearsecrecy.com/nukemap/ Szerintem picit elszámoltátok magatok. Két verzió kering egyik szerint kb 2.5kt-ás a másik szerint 0.5kt erejű robbanás volt. Itt egy jó kis térkép hozzá, igaz atomtöltetek modellezésére, de ettől független használható erre is.
   • Nálam működik, ott lesz valami ami tiltja.
  • Nem ugyan arról beszéltek. Ők csak fogták azt a távolság ahol kárt okozott a robbanás, és azt rátették Budapestre. Az tény hogy nem lehet összehasonlítani így, mivel más a földrajz, az épületek, talaj, stb... De nem lehet az atomrobbanást sem összehasonlítani ezzel...
 • Számít, hogy tudjuk hány kilotonnás volt a robbanás? Számít, hogy tudjuk hány kilométeres körben pusztítana Budapesten? Nem mindegy??? Vagy valamilyen rekordmegdöntés a cél??? Volt már sajnos ennél nagyobb robbanás a vegyipar történelmében.
 • Igen,volt nagyobb robbanás,2750t tnt lenne 2,75kilotonna,az ammónium nitrát magában jóval gyengébb a tntnél,én olyan 1 max 1,5 kt re tenném a robbanás erejét
  • Az ammónium nitrát robbanása hevesebb reakciót vált ki, mert sokkal több gáz szabadul fel az adott pillanatban. A 2,5 ktonna reális.
 • A 2700 tonna ammonium-nitrát olyan 200...500 tonna TNT robbanási értékének felel meg.Ezért kering kétféle verzió a robbanási értékre.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu