18 hiba a Számkivetett című filmben, amit nem vettünk észre, pedig már tucatszor láttuk a filmet

  Pontosan 20 évvel ezelőtt jelent meg Robert Zemeckis különleges kaland-dráma filmje Tom Hanks-szel a főszerepben. Valószínűleg mindenki látta már ezt az emberi akaraterőről és a túlélés iránti vágyról szóló filmet, talán többször is, hiszen ez nemcsak egy film, hanem egy olyan kifinomult műalkotás, ami örökké nézhető. Ennek ellenére legtöbbször még a sokadik megnézése után sem vesszük észre benne azokat a bakikat, melyeket véletlenül felejtettek benne a készítők.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál alaposan szemügyre vettük a filmet, hogy feltárjuk benne azokat a hibákat és hiányosságokat, amiken a nézők többségének valószínűleg átsiklott a tekintete. A cikk végén még néhány érdekességet is összegyűjtöttünk a filmről.

  • A film elején egy fiú szalad Moszkva utcáin, hogy kiszállítson egy csomagot. Híres moszkvai látnivalók mellett fut el: a Boldog Vazul-székesegyház, a Moszkvai Állami Egyetem, vagy például a Bol’shoy Kamennyy híd. A valóságban egy ilyen út jó 4-5 órába telt volna Moszkvában, és feltételezzük, hogy a fiú nem maratoni futó.

  Számkivetett Moszkva

  • A repülőgépen Chuck megnézni a menyasszonyától, Kellytől kapott ajándékot (zsebóra) majd ráteszi a könyöklő kisasztalára. Néhány képkockával később a kisasztal egy teljesen más pontján van az óra.

  Számkivetett óra

  • Amikor a gép lezuhan, Chuck a repülő szélvédőjén keresztül figyeli, ahogy közeledik az óceán. Amikor a gép a vízbe ér, a főhős hátra zuhan a raktérbe, holott a fizika szabályai szerint előre kellett volna esnie, a pilótafülke felé, és valószínűleg azonnal meg is halt volna a becsapódástól.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Számkivetett sziget

  • Amikor Chuck tutaja partot ér, a főhős feje az óceán felé néz, a következő jelentben azonban már a parttal párhuzamosan.

  Számkivetett zuhanás

  • Amikor Chuck felveszi az első partra sodort csomagot, láthatjuk, hogy semmi sem áll ki a vízből, a következő jelenetekben pedig már tiszta szikla a part. Ennek oka, hogy a távoli jeleneteket később forgatták és az árapály miatt ekkor már alacsonyabb volt a víz.

  Számkivetett víz

  • Amikor Chuck először megtalálja a barlangot, nappal van, vagy legalábbis még jó néhány óra hátravan estig. Pár képkocka múlva azonban Chuck már naplementekor megy be a barlangba.

  Számkivetett hiba

  • Amikor a főhős először mászik fel a hegyre, a szakálla észrevehetően hosszabb, mint sok későbbi jelenetben, például amikor felfedezi és eltemeti Albert Miller holttestét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Számkivetett szakáll

  • Amikor Chuck megnézi a halott pilóta pénztárcáját, egy bankjegy lóg ki belőle, de a következő jelenetben ennek már nyoma sincs, amikor közelről mutatják.

  Számkivetett blooper

  • A pénztárcában egy vezetői engedély is volt, amin Albert születési dátuma olvasható: 1949. 06. 19. Amikor azonban Chuck eltemeti a pilótát, azt karcolja a sziklába, hogy „1950-1995”.

  Számkivetett fail

  • Amikor Chuck hozzáméri Albert cipőjét a saját lábához, látható, hogy a lábujjai jócskán túlnyúlnak a cipőn. Amikor azonban néhány jelenettel később Chuck-ot a levágott orrú cipőben látjuk, már nyoma sincs ennek a különbségnek, és olyan, mintha a cipő az ő lábmérete lenne.

  Számkivetett cipő

  • A cipőhöz visszatérve egyébként a valóságban Chuck nem tudta volna levágni az orrát, mert ekkor még nem találta meg a korcsolyát. És ha mégis, akkor sem lenne elég éles ahhoz, hogy átvágja vele a bőrcipőt.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
22
3 hozzászólás, 22 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!