HIRDETÉS BEZÁRÁS

Modern valóság: így nézhetnek majd ki a fesztiválok és a koncertek jövőre

🔥 6 hozzászólás

  A koronavírus jött, látott, és teljesen elvette tőlünk az idei fesztivál- illetve koncertszezont. Amíg azonban hazánkban minden nagyobb koncert és fesztivál törölve lett, Nagy-Britanniában például azzal kísérleteztek, hogyan lehet COVID-biztos módon koncertet tartani egy pandémia közepén.

  HIRDETÉS

  A világjárványra való tekintettel létrehozott speciális nézőtér elsőre talán furcsának tűnik, de van benne fantázia, és nem árt megbarátkozni vele, ha ugyanis nem történik valami csoda, akkor elképzelhető, hogy még jövőre is csak maximum így rendezhetnek majd koncerteket és fesztiválokat a szervezők.

  Az emberek talán a fesztiválokat és a szórakozást hiányolták leginkább idény nyáron, és felfigyelt erre a Virgin Money Unity Arena nevű koncertszervező cég is, akik a fiatalok igényeinek kielégítése végett egy vírusbiztos koncerthelyszínt hoztak létre Newcastle-től nem messze.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A színpad tekintetében semmi újdonság nincs, a nézőtéren azonban annál inkább: a 45 000 m²-es területen az emberek kordonokkal elkülönített kis tánctereken szórakozhatnak a közvetlen hozzátartozóikkal és barátaikkal.

  2 27
  PA

  117379607 296277181598846 8856051057982822326 n

  Bár első ránézésre nagyon meglepő látványt nyújt a helyszín, a látogatók meglepő módon nagyon élvezték: nincs tömeg, nincsenek sorok a büféknél, és nem kell azért órákkal előbb érkezni, hogy biztos jó helyük legyen a koncerten. Az elkülönített kis kuckók között 2 méter távolság van minden irányban, egy ilyen kis mini-tánctéren pedig egyszerre maximum 5 ember tartózkodhat.

  A Newcastle mellett található koncerthelyszínen összesen 500 ilyen kis kuckó található, vagyis összesen maximum 2500 ember elvezheti a koncertet egy időben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  4 27
  PA

  5 27
  PA

  Az elkerített tánctereken túl speciális szabályok is életbe léptek: ha nem muszáj, ne menj vécére a koncert alatt, nem foglalhatsz el másik helyet, csak ahová a jegyed szól, nem léphetsz kapcsolatba a szomszédaiddal, stb. A mini-táncterekre asztalokat és székeket is kihelyeztek a koncertszervezők, vagyis a bárokban vagy büfében vásárolt ételeket és italokat is szigorúan itt, a helyükön kell elfogyasztaniuk a látogatóknak.

  3 28
  PA

  Augusztus 11-én tartották az első ilyen koncertet, ahol Sam Fender volt a főfellépő. A brit fiatalok közül sokan még azok is jegyet vettek a koncertre, akik nem ismerik a zenészt, mivel 6 hónapnyi szórakozásmentes idő után már ez is jobb volt nekik, mint a semmi.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  117379607 296277181598846 8856051057982822326 n 1

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ember, miért vagy birka?  Jövőre, ha nem változnak a dolgok minden êgni fog.
 • De ennek mi értelme van? Ha csak 1 elkezd úgy köhögni h nincs rajta se maszk se a szája előtt bármi akkor simán elmegy a köpet 8 méterre is. És egy fesztivál nem arról szokott szólni h józanul gondolkoznak és egymásra figyelnek az emberek.
 • "A brit fiatalok közül sokan még azok is jegyet vettek a koncertre, akik nem ismerik a zenészt, mivel 6 hónapnyi szórakozásmentes idő után már ez is jobb volt nekik, mint a semmi."Baa baa sheeple
 • Ez már szánalmasan nevetséges... meddig nézik még agyatlan birkának az embereket?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.