HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódÉrdekességek

Miért alszanak földön a japánok, és 5 ok, amiért neked is ki kellene próbálnod

Az egészséged hálás lenne érte.

  Bárki, aki nyugati országban nőtt fel, valószínűleg hozzászokott ahhoz, hogy egy ágyban összegömbölyödve alszik. Amikor azonban belépsz egy japán hálószobába, jó esély van rá, hogy még csak ágyat sem találsz. Sok oka van annak, hogy miért részesítik előnyben a japánok a földön alvást, és ez nem csak hagyomány vagy a kis lakásokban való helytakarékosság miatt van így. Kiderült, hogy a földön alvásnak meglehetősen lenyűgöző egészségügyi előnyei vannak.

  HIRDETÉS

  Mi a Liked.hu-nál sok okból csodáljuk Japánt, és az a tény, hogy ebben az országban a legmagasabb a várható élettartam, elgondolkodtatott minket a padlón alvás évszázados hagyományán.

  1 Enyhítheti a hátfájást.

  Hátfájás

  Egy kemény, sík felületen aludni jót tesz a hátadnak, és megszabadulhatsz azoktól a fájdalmaktól is, melyek már évek óta kísértenek. Bár egy puha ágyon aludni biztosan kényelmesnek tűnik, a matracod idővel elkezdhet besüppedni, ami miatt a gerinced meghajlik és ez hátfájást okozhat. Valójában még az orvosi szakértők is azt javasolják, hogy ha az ágy túl puha, tegyél egy furnérlemez réteget a matrac alá. A padlón való alvás megőrzi a gerinced egyenes helyzetét és megakadályozza a tested természetellenes pozícióba való eltorzulását.

  2 Javíthatja a testtartást.

  Ágy nélkül

  Ha a megfelelő pozícióban alszol, és a gerinced megfelelő támasztást kap, sokkal könnyebb lesz számodra megtartani a felsőtestedet a nap folyamán is. Az áttérés a padlóra segíthet helyreállítani a rossz testtartást, mert ha a hátad nem fáj, nincs is szükséged előregörnyedni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Javíthatja a vérkeringést.

  Láb és alvás

  Amikor a padlón alszol, javul a véráramlásod, mivel a súlyod egyenletesen oszlik el, és kevesebb nyomás nehezedik a tested különböző részeire. Ebben a természetes helyzetben alvás megakadályozza a keringési elégtelenség okozta zsibbadást és bizsergést is. Például, ha oldalt görnyedsz alvás közben, a vér kering, majd visszaáramlik a szívedbe, különféle egészségügyi problémákat okozva, mint a vérrögök és a visszér.

  4 Segíthet időben felkelni.

  Frissesség

  Ha nehezen hagyod el a párnáid kényelmét, és nehezen kelsz fel az ágyból reggelente, akkor nem vagy egyedül. Sok ember küzd azzal, amikor megszólal az ébresztő és rendkívül csábító a szundi gomb megnyomása. Ha a padlón alszol, pontosan megfelelő minőségű alvást kapsz, és nem vagy annyira elkényelmesedve, hogy egész nap az ágyban fekvésről ábrándozz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Megfizethető.

  Olcsóbb

  Az áttérés a padlóágyra a pénztárcádat is boldoggá teszi. Az átlagember körülbelül 1000 dollárt költ matracra, és a rossz választás, illetve a cserélgetéssel töltött napok és hetek rengeteg időt és energiát vesz igénybe. A padlón alvás rengeteg pénzt megspórolhat neked, mivel nem lesz szükséged ágykeretre vagy ahhoz illő matracra.

  6 Kinek nem szabad a földön aludnia

  Fájdalmak

  A padló a legkeményebb felület, amin csak aludhatsz, és bár a matrac nélküli alvásnak sok előnye van, ettől függetlenül azért nem ajánlott bizonyos embereknek.

  • Allergiások. Mivel a padló szennyeződéseket és port gyűjt, az allergiás reakcióra hajlamos emberek köhögést és orrfolyást tapasztalhatnak.
  • Csontbetegséggel élők. Ha már szenvedsz komoly csontbetegségtől, a padlón való alvás több kárt okozhat, mint hasznot, mivel további nyomást gyakorolhat az ízületeidre.
  • Idősebb emberek. Mivel az idősebb korral csökken a mobilitás, az idősebb felnőtteknek nehéz lehet le- és felkelni a padlóról.
  • Hidegvérűek. Ha éjszaka fázva ébredsz, jobb elkerülni a padlón alvást, mivel jó eséllyel még hidegebb lehet.

  Mit gondolsz a padlón alvásról? Képes lennél elhagyni az ágyad kényelmét ezekért az egészségügyi előnyökért cserébe?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.