HIRDETÉS

10 család, akik titokban uralkodnak a világ és az életünk fölött

  Valószínűleg mindannyian hallottuk már azt az összeesküvé elméletet, miszerint minden elköltött pénz valamilyen úton-módon a világ leggazdagabb családjainak zsebébe vándorol.

  HIRDETÉS

  Ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehet, ám az az egy biztos, hogy a most következő 10 család és annak tagjai olyan szinten befolyásolják a hétköznapi életünket és tulajdonképpen az egész világ működését, hogy az egészen dermesztő.

  1. 10 Rockefeller-család


   A Rockefeller család legendás. Senki sem tudja pontosan megbecsülni a család teljes vagyonát, de pletykák szerint körülbelül 1-3 trilliárd dollár között lehet. A család sikerét John D. Rockefeller indította el az úton, ő volt az első milliárdos a családban. A 19. század végére a Rockefeller család az amerikai olajpiac 90%-át birtokolta, így szinte minden ma ismert amerikai oljaipari vállalat ehhez a családhoz köthető.

   A két világháború között a család csak tovább gazdagodott. Egyaránt csináltak üzleteket Németországgal és a szövetséges hatalmaknak. Ma a banki és olajipari üzletek mellett aktív szerepet töltenek be a kriptovaluta világában és annak alakulásában.

   Az összeesküvés-elméletek támogatói szerint a Rockefeller család tagjai valójában egy titkos világkormány elnökei.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Morgan-család


   Egyes politikai összeesküvés elméletek szerint a Morgan család tagjai határozzák meg az amerikai politikát és ellenőrzi a világ minden bankját.

   A Morgan család első pénzügyi birodalmát John Pierpont Morgan alapított. John az amerikai polgárháború idején fegyverekkel kereskedett, amiért később majdnem bíróság elé is került. 1907-ben önmaga egyedül megakadályozta az amerikai bankrendszer összeomlását.

   A Morgan család tagjai mai napig a világ legbefolyásosabb bankárai, akiknek nem csak az USA-ban, de Európában is számos bankhálózatuk működik. A család nevéhez fűződik többek között a General Motors és General Electric nevezetű vállalat.

  3. 8 Saud-család


   A Saud-ház a Szaúd-Arábia élén álló család, melynek mintegy 25 ezer tagja van. A család hatalmát mutatja, hogy Szaúd-Arábia is utánuk kapta a nevét, egészen pontosan az ő felmenőik alapították az első szaúdi államot 1744-ben. Miután olajban gazdag országról van szó, a család vagyonát megbecsülni sem lehet, de az biztos, hogy a kezükben van a világ teljes olajkészletének mintegy 20%-a.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 Rothschild-család


   A Rothschild-ok már I. Napóleon korában is az egyik leggazdagabb család voltak. A család első pénzügyi sikere Mayer Amschel Rothschild nevéhez fűződik, aki Németországban olyan hatalmas üzletet bonyolított, hogy saját pénzbirodalmat hozott létre. Halála előtt örököseire hagyott egy végakaratot, melyben megfogalmazta, hogy mik a család irányításával kapcsolatos tervei. Most, több mint 200 évvel később a Rothschild-ok még mindig betartják ezeket a szabályokat.

   200 év hosszú idő, ezalatt az idő alatt számtalan pletyka és összeesküvés elmélet kapott szárnyra a családdal kapcsolatban. Egyes elméletek szerint ők irányítják a világ pénzintézeteit és a teljes gazdaságot, mások szerint ők állnak az összes modernkori háború mögött.

   A Rothschild-ok vagyona megbecsülhetetlen, ám egyes szakértők 2 trillió dollárra becsülik. Ma is befektetésekkel és banki üzletekkel foglalkoznak, ezen kívül a család sok szőlőültetvényt, olaj- és földgázkitermeléssel foglalkozó vállalatot üzemeltet.

  5. 6 Baruch-család


   A Baruch család neve talán kevésbé ismert, mint a Rothschild vagy Rockefeller családé, ám ettől függetlenül hatalmuk legalább olyan jelentős. A Baruch család alapítója Bernard Baruch, aki öt amerikai elnök és Winston Churchill nagy barátja volt. Az ő nevéhez fűződik a „hidegháború” kifejezés és ő felügyelte az első atombomba létrehozását. Bernard Baruch-ot sokan a világkormány megalapítójának tartják.

   A Baruch-birodalom meglehetősen titokzatos, ezért keveset tudni annak tagjairól. Bernard Baruch-nak két lánya és egy fia volt, de ennél több információt nem tudni róluk. Egyes feltételezések szerint szándékosan nem ismertek, hogy a világ vezető kormányaiban és gazdasági pozícióiban ülve láthatatlanul irányíthassák a szálakat.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
13
5 hozzászólás, 13 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!