HIRDETÉS BEZÁRÁS

Egy orosz nő feleségül ment egy nigériai férfihez, és elmesélte, hogy milyen is valójában az afrikai élet

🔥 4 hozzászólás

  Natalya Yisa az oroszországi Izsevszkben született, de férje iránti szeretetéből később Nigériába költözött – a férfi hazájába. Ma egy népszerű Instagram blogot vezet, ahol arról mesél, mennyire rabul ejtette őt az afrikai kultúra és ez a csodálatos világ. Natalya meg van győződve róla, hogy addig nem szabad hinni a sztereotípiáknak, míg nem láttunk mindent a saját szemünkkel.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most bemutatjuk, hogy az oroszországi nagyvárosban felnőtt nő miként élte meg az afrikai környezete, illetve milyen érdekességeket fedezett fel ezzel a különleges kultúrával kapcsolatban.

  Oktatás

  Nigéria oktatás

  • Néha úgy tűnik, hogy itt nem is gyerekek a gyerekek. Vagyis legfeljebb 2 éves korukig. Azután ugyanúgy viselkednek, mint a felnőttek. Nagyon korán iskolába küldik őket, ahol megismerkednek az ábécével és a számokkal, majd a gyermekek hamar kiveszik a részüket a mindennapi feladatok ellátásában.
  • Statisztikák szerint Nigériában a 2 éves gyermekek közel 90%-a tud már mosni, 75%-uk vásárolni, 39%-uk pedig mosogatni. Itt a gyereknevelés elve: ne tölts sok időt a gyerekneveléssel, de legyél jó példa a gyermeked számára.

  Divat és a szépség

  Nigéria divat

  • Nigériában nincs olyan, hogy „férfias” vagy „nőies” szín. A férfiak a rózsaszín árnyalatok teljes skáláját viselik, bátran bújnak virágos vagy pillangós, de akár még csipkés vagy flitteres ruhákba is – ettől ők nem érzik magukat kevésbé férfiasnak.
  • A nigériai turbánok elengedhetetlenek. Egyrészt, mert az afrikai nőknek nagyon összetett hajuk van és sokkal gyorsabb eltakarni őket, mint rendesen megcsinálni, másrészt pedig a port nagyon nehéz kimosni a hajukból, ha nem takarják le rendesen.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Nigéria turbánok

  • Itt nem egyszerű kötött kalapokat használnak, hanem vastag, műszőrrel bélelt kalapokat. Emellett szeretnek vastag, poliészterből készült mellényeket és kabátokat hordani annak ellenére is, hogy itt rendszerint 35°C-nál melegebb az idő. A kalapra azért van szükség, hogy megvédjék a hajukat a portól, a puffadt kabátokat, csizmákat és egyéb őrült dolgokat pedig divatosnak tartják. Minél több bunda van rajtad, annál divatosabb vagy.

  Nigériai sapka

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  • A hagyomány, miszerint különféle hegeket okoznak az újszülötteknek, hogy ezzel jelezzék, melyik törzshöz tartozik, szépen lassan teljesen eltűnik. Ma már a meglévőket is kozmetikumokkal borítják vagy műtéti úton szabadulnak meg tőlük.
  • Míg a legtöbb ember a világos ruhához világos alsóneműt vesz, hogy minél kevésbé látszódjon, a nigériaiak valamiért fordítva csinálják, és a világos ruhához direkt fekete fehérneműt húznak, hogy átüssön a nadrágon és a pólón. Számukra ez a normális.
  • Oroszországban a mangó számított egzotikus gyümölcsnek, itt az alma. Az alma az egyik legdrágább gyümölcs Nigériában.

  Afrika gyümölcsök

  • Amíg mi szeretnénk minél szebb és természetesebb hajat, addig a nigériai nők a parókát részesítik előnyben a természetes hajjal szemben, mivel sokkal kevesebb a gond vele, és könnyebb rendben tartani az afrikai éghajlaton.
  • Míg nálunk megszokott, hogy a szülők finom reggelit készítenek a gyermekeiknek, addig Nigériában ez pont fordítva van: itt a gyerekek készítenek reggelit, ebédet és vacsorát a szüleiknek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Valami igaz valami nem ja és nem szabad elfelejteni, hogy hatalmas ország, sok lakossal, tehát vannak eltérések, szélsőségek, úgy értem nem minden említett dolog ugyanaz az ország minden egyes pontján!!! Szeretem nigériát (is)!!!🇳🇬❤️🇳🇬

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.