HIRDETÉS BEZÁRÁS

Egy hetet töltöttem Japánban és most megmutatom, hogy miért ez a legjobb hely a Földön

A Pikabu közösségi oldal ,,uzniko" álnév mögé rejtőző felhasználója hátára vette a világot és úgy döntött, hogy egy hét napos utazás során felfedezi Japánt, amiről már korábban is számtalan pozitívumot olvasott az interneten.
🔥 15 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Uzniko-t lenyűgözték az ott tapasztalt és átélt élmények, ezért egy élménybeszámoló keretén belül megosztotta a nagyvilággal, hogy mik azok a parányi, de mégis lényeges apróságok, ami miatt Japán a legcsodálatosabb hely a Földön.

  1. 18 Japánban a benzinkutak töltőpisztolyai felülről lógnak, így teljesen mindegy, hogy az autónk jobb vagy baloldalán van a tanknyílás, mindkét oldalon könnyedén tudjuk használni a felülről lógó pisztolyokat.


  2. 17 Egy szállodai lift, ahol a nem lehet gombokat nyomkodni, csak egyszerűen hozzáérintjük a szobához kapott kártyát a leolvasó panelhez, és a lift azonnal a kívánt emeletre szállít bennünket.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 16 Nem számít a 10-20 centis hó, az emberek még ilyen időben is szívesen kerékpároznak a munkahelyükre, ahol egyébként ki sem kötik azokat, mert nem kell tartani attól, hogy bárki is ellopná a bicikliket.


  4. 15 Az italautomaták teljesen behálózzák a nagyvárosokat, sok esetben például a szabad ég alatt helyezik el őket a parkok és terek közvetlen közelében.


  5. 14 Nem mellesleg pedig szinte mindennek létezik automatából vásárolható változata, mely így a boltok nyitva tartásától függetlenül éjjel-nappal elérhető.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 13 Ideiglenesen kihelyezett útszóró só tároló, ahonnan bárki kivehet egy zsákkal, ha úgy ítéli meg, hogy túl csúszós vagy nem biztonságos a járda, ahol közlekedik.


  7. 12 Mivel az utcák túlzsúfoltak, ezért nem ritka, hogy a lakóépületek parkolója a házak tetején helyezkedik el.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 11 Egy nagyvárosban, ahol 40-50 emeletes házak is vannak, nem számít túl nagy kunsztnak egy óriáskerék, hiszen nem sok mindent látni róla. Na de ha az óriáskerék az egyik ilyen toronyház tetején helyezkedik el...úgy azért mindjárt más.


  9. 10 Egy ivókút, amin két csap is található. Az alsó csappal a cipőnket tisztíthatjuk vagy éppen a háziállatainkat itathatjuk.


  10. 9 Utastájékoztató egy japán repülőtéren, ahol sok más egyéb repülőgép mellett a Csillagok háborújából ismert Ezeréves sólyommal is megismerkedhetünk. Mi lehet még, amit nem tudunk a japán légi közlekedésről?! 😀


  11. 8 ,,Azt hittem, hogy gyerekek készítették ezeket és egy általános iskola ablakát bámulom éppen, de mint kiderült, ez egy idősek otthona, és az ott lakó idősek készítették ezeket a kreatív dolgokat. Le a kalappal előttük!"


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 7 Ezen a reptéren osztott szórólapon tippeket és trükköket olvashatunk, hogy hogyan csökkenthetjük a trombózis kialakulásának kockázatát.


  13. 6 Minden aluljáró kijáratnál részletes tájékoztatót olvashatunk arról, hogy milyen tömegközlekedési eszközökkel találkozhatunk, ha az adott helyen hagyjuk el az aluljárót.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 5 Egy jelentéktelen, mégis szórakoztató minta, ami azt mutatja meg, hogy milyen különböző rétegekből épült fel a Szapporo-ban található úthálózat.


  15. 4 A metrólépcsőn elhelyezett feliratok mutatják, hogy hány kalóriát égetünk el a lépcső használata során.


  16. 3 Digitális hőmérő egy épület oldalán.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 2 Szórakoztató járólapok az állatkertnél található metró-aluljáróban. Apróság, de mégis jó azért látni, hogy tényleg mindenre gondolnak.


  18. 1 Végezetül pedig egy nedves esernyőre húzható műanyag zacskó egy bevásárlóközpont bejáratánál, hogy ne csöpögtessük szét a vizet az áruházban.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

15 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Van egy vlogger, a you...-n vlogol, és amiért érdekes, az az, hogy magyarként 17-18 éve él Japánban. Oda nősült, és ott született a most 17 éves lánya. Földművelésből élnek, határozottan magas színvonalon. Ő csinál olyan videókat Japánról, hogy csak tátod a szád. Elvisz a Fujitól kezdve minden látványossághoz, és élvezetesen bemutatja, elvisz bevásároló központokba, vasúton utazik a kedvünkért,  mindezt "csudi jópofin". :D Úgy hívják őt, hogy Zsíros Deszka, kukkantsatok vele néhány videójába, nem fogjátok tudni otthagyni. :) 
 • Ezek alapján nem a legjobb hely, csak igen magas a felesleges hulladék kibocsátása. 
 • Zsiros Deszka egy budos buta paraszt! Dolgozo Japanokat zaklatott es meg neki allt feljeb, hazudta hogy elvalik a felesegetol mindig dramazik ha esik a nezettsege hazudik az orszagrol es a szokasairol mas videosokat cseszeget egy igazi szar alak.
 • 10,394
  20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
  inkább nézzétek Vizer Ritát, ő kínáról beszél, de azok is csak ferdeszeműek hahaha
 • Ajánlanám Babcsíra csatornáját,ő is magyar aki Japánban él. Szerintem tartalomban és videó készítés terén is van okán jó mint zsíros. Ha nem jobb.
 • Nekem innen egyedül a tetőtéri parkolás jön be. A többiről az a véleményem: sok az idejük, sok a hulladék stb.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.