HIRDETÉS
Érdekességek

A tűzoltók figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a kézfertőtlenítőket az autónkban a nyári hónapokban

  A meleg nyári hónapokhoz közeledve a Wisconsin állambeli Western Lakes tűzoltósága egy hosszú és fontos bejegyzést tett közzé azzal kapcsolatban, hogy mi történhet, ha a különféle kézfertőtlenítő szereket a felforrósodó autó utasterében hagyjuk.

  HIRDETÉS

  A bejegyzéshez egy képet is mellékeltek, amin egy Brazíliában történt baleset látható, amikor az autóban hagyott kézfertőtlenítő annyira felhevült, hogy robbanás után teljesen megolvasztotta a gépjármű ajtaját.

  Az alkoholos kézfertőtlenítőket a világjárvány idején most minden korábbinál több ember használja, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy mivel gyúlékony alkoholt tartalmaz, komoly veszélyt jelenthet, ha túlhevül.

  Sokan hagyják például a kézfertőtlenítőt a gépkocsijuk ajtajában vagy a műszerfalra rakva, ahol közvetlen napfénynek kitéve akár tüzet is okozhat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ha meleg időben az autóban tartjuk, és napfénynek tesszük ki, az üvegen átvilágított fény felerősödik, és azon túl, hogy a hő hatására felrobban, akár az autó belső terét is felgyújthatja. Hasonlóan óvatosnak kell lenni a hétvégi grillezések alkalmával – írta a tűzoltóság a Facebookon.

  A szakértők tehát arra is figyelmeztetnek, hogy grillezés közben ne tartsuk túl közel a kézfertőtlenítőket a grillhez, illetve legyünk nagyon óvatosak, ha például dohányzunk az autóban, mert a nyílt láng mellett tovább nő az alkoholos kézfertőtlenítő okozta veszély kockázata.

  Ha többre vagy kíváncsi, olvasd el a tűzoltóság Facebook-os bejegyzését.

  A tűzoltóság felhívása ellenére sokan azt állítják, hogy a kézfertőtlenítő csak úgy nem robbanhat fel magától a felforrósodott autóban, minden esetben valamilyen külső lángforrásra lenne ehhez szüksége, de bárhogy is, azért csak nem árt az óvatosság a nyári hónapokban.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.