HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A sörfogyasztás 11 pozitív hatása az egészségre, amiről mindenki mélyen hallgat

  Hányszor éreztük már magunkat kellemetlenül, miközben a hétvégi sütögetéskor már délelőtt 10-kor megbontottuk az első doboz sört. A család megvetve nézett ránk, és már mi magunk is majdnem elhittük, hogy ez talán az alkoholizmusra hajlamosság egyik jele, pedig kiderült, hogy csak az egészségünk megőrzésének egyik módszere.

  HIRDETÉS

  Bizony ám, tanulmányok ugyanis sok más egyéb mellett kimutatták, hogy a grillezés közben felhasznált sör megvéd a húsok grillezése közben nagyon magas hőmérsékleten képződő rákkeltő anyagoktól. És egy csak egy olyan csodálatos tulajdonság a sok közül, ami miatt most egy kicsit még jobban szeretjük a sört.

  1. 1 A sör csökkenti a szívroham kockázatát.

   Kutatások kimutatták, hogy napi 400 ml sör elfogyasztása javítja a vérkeringést és a tápanyagcserét. A tanulmány arra is rámutatott, hogy ugyanez nem figyelhető meg az alkoholmentes sörnél, valamint azt, hogy nem lehet helyettesíteni 400 ml vodkával. Kár, pedig jó lett volna.

  2. 2 A sör csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

   Napi 2 sör a férfiaknak, egy sör a nőknek – javasolja egy spanyol tanulmány, mely a sört hatékony fegyvernek tartja a cukorbetegség elleni küzdelemben. A komló, amely a sör keserű ízét adja, meglepően pozitív hatással van a cukorbetegség elleni harcban.

  3. 3 A sör erősíti a csontokat.

   Szintén spanyol kutatók készítettek egy tanulmányt, mely szerint két deci sör a bajnokok reggelije. A röntgen vizsgálatok kimutatták, hogy a sör legyőzhetetlenné teszi a csontjainkat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 A sörtől nem hízunk el.

   Sőt! Napi egy pint sör még akár a fogyásunkat is elősegíthetné. Azért van feltételes módban ez a mondat, mivel valószínűleg nem fogja, ugyanis bár maga a sör egyáltalán nem hizlal, a közben és/vagy vele együtt fogyasztott rágcsálnivalók azonban igen. És valójában ezek a sör mellé fogyasztott ételek eredményezik a sörhöz tévesen társított „sörpocakot”.

  5. 5 A sör annyira hidratál, mint a víz az edzés után.

   Egy 2011-ben készített belga „sör és egészség” tanulmány kimutatta, hogy a sör jobban hidratál, mint a víz. Bár nem túl életszerű, hogy az egészséges kocogás után egy pohár hideg sörrel hidratáljuk magunkat, azonban végre megértettük, hogy miért ugranak ki a szurkolók egy sörre a félidőben.

  6. 6 A sör megvéd a megfázástól.

   Ez egy finoman szólva is megkérdőjelezhető tanulmány, mivel egy japán sörfőző rendelte el. Ennek eredményeképpen a sör egy mágikus ital, ami segít megsemmisíteni a hörghurut és a tüdőgyulladásért felelős vírusokat. Ennek eléréséhez azonban minél többet kell belőle fogyasztani. Nem vagyunk benne biztosak, hogy ez tényleg így van, de ott a tanulmány linkje, akit érdekel, bővebben is utána olvashat a témának.

  7. 7 A sör megvéd a vesekőtől.

   Az American Journal of Epidemiology kutatása alapján a sör nagyjából 40%-kal csökkenti a borzalmasan fájdalmas vesekövek kialakulásának esélyét. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez elsősorban azért van, mert a sör jelentős mennyiségű vizet tartalmaz, és minden ital, ami megpisiltet, az valamilyen szinten hatékony a veső elleni harcban.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 A sör javítja a memóriát.

   És segít megelőzni az Alzheimer-kórt. Legalábbis az Aucklandi Egyetem tanulmánya erre mutatott rá. A sörfogyasztás tehát bár rövid távon rossz hatással van a memóriánkra (például elfelejtjük, hogy hol parkoltunk a kocsinkkal), hosszútávon mégis sokat köszönhetünk neki.

  9. 9 A sör okossá tesz.

   Bár ez első pillantásra nem tűnik egyértelműnek, a Chicagói Egyetemen végzett tanulmány szerint a férfiak okosabbá válnak néhány sör után, és sokkal szélesebb körben gondolkodnak. Ha tehát legközelebb péntek este asztalt támasztó részegeket látsz a kocsmában, ne ítéld el őket: könnyen lehet, hogy potenciális Nobel-díj jelöltek.

  10. 10 A sör boldoggá tesz.

   Miután sokat beszéltünk a sör testünkre mért pozitív hatásairól, itt az ideje, hogy egy kicsit a mentális egészségre is kitérjünk. Valószínűleg Te is láttad már, hogy néhány sör után az emberek sokszor boldogabbak, mint általában, és ez nem véletlen.

   Egy amerikai tanulmány megvizsgálta a témát, és rámutatott, hogy a sör íze dopamin termelésre készteti a testet, tehát nem véletlen az, hogy néhány sör után sokkal vidámabbnak és boldogabbnak érezzük magunkat. Vigyázzatok: ez a boldogság-növekedés ugyanis csak bizonyos számú sörig figyelhető meg, utána (ha túlzásba visszük) meredek zuhanásba kezd.

  11. 11 A sör megvéd a grillezés közben keletkező rákkeltő anyagoktól.

   Egy portugál tanulmány szerint a sör, és főleg a pácokban lévő sötét sör megvéd a rákkeltő anyagoktól, melyek nagyon magas hőmérsékleten képződnek a különféle húsok grillezése közben.

   Osztottunk-szoroztunk, és a következő eredményre jutottunk: napi két sör a szívnek, kettő a cukorbetegség ellen, egy a csontoknak, egy a veséknek, és még egy pár a megfázás elleni küzdelemhez – szóval napi átlag 6 liter sör lenyelésével halhatatlanok és boldogok leszünk. Legalábbis elméletileg. A valóságban azonban napi egy doboz sörnél nem ajánlott többet fogyasztani. 😉🍻

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Teljes tisztelettel, de a sör nem hidratál úgy, mint a víz. Merthogy alkohol van benne, ami vízhajtó. Tehát inkább kiszáradást okoz. Ami veszélyes is lehet. Ésszel, ne ész nélkül...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.