HIRDETÉS BEZÁRÁS

A német emberek életének 10 részlete, ami nagy meglepetésként szokta érni az ide költözőket

🔥 4 hozzászólás

  Nem mindegy, hogy csak pihenési célból utazunk Németországra, ami alatt csak maximum azt vesszük észre, hogy a nyilvános fürdőkben nem mindig hordanak fürdőruhát és közösek az öltözők, vagy ide is költözünk, és megtapasztaljuk, hogy milyen is a német emberek élete, hogyan is zajlanak itt az átlagos hétköznapok. Sok olyan dolog van ugyanis, ami a világ más országaiból érkezők számára nagy meglepetést szokott okozni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál számtalan blogbejegyzést olvastunk át, hogy összegyűjtsük azokat a dolgokat, amik a legnagyobb meglepetést szokták okozni az ide költöző embereknek. Néhány ezek közül még nekünk, magyaroknak is meglepő lehet.

  1. 10 A legtöbb német lakásban a WC a falba van építve.

   Nemet WC

   Néhány német mellékhelyiségben számunkra is ismerős WC-csészékkel találkozhatunk, de a legtöbb esetben rejtett tartályos WC-ket telepítenek, vagyis a WC-k közvetlenül a falba vannak szerelve. Ezzel nemcsak helyet szabadíthatnak fel az adott helyiségben, de a takarítást is nagyban megkönnyítik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 A fürdőszobában általában van ablak.

   Nemet furdoszoba ablak

   A legtöbb német lakásban és házban nincs légkondicionáló vagy szellőztetőrendszer, bár a modern épületekben általában már sok helyen azért alap felszereltségnek számítanak. Ettől függetlenül a németek nagy része azonban még mindig az ablakok kinyitásával szellőztetik a lakást.

   A fürdőszobákban sincs szellőztetőrendszer, helyette ablak van, ami praktikus, mivel segít megelőzni a penész nedvesség miatt történő megjelenését a fürdőszobákban.

  3. 8 Sok házban az ajtókat belülről csak kulccsal lehet bezárni.

   Nemet ajtok

   A német házak bejárati ajtajai könnyen kihívást jelenthetnek külföldről érkezők számára. Sok országban ugyanis a bejárati ajtók belső oldalán nincs kulcslyuk, helyette egy kis zárható retesz található, amit elfordítva könnyedén zárható az ajtó. Németországban azonban hozzánk hasonlóan a bejárati ajtók belsején is kulcslyuk van, így azokat belülről is csak kulccsal lehet zárni. Ez nagy meglepetésként szokta érni a külföldieket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 A szokásos német hűtőszekrények meglepően kicsik.

   Nemet hutok

   Amikor az idegen országból érkező emberek a bejárati ajtó okozta stresszt leküzdötték, egy másik meglepő dologgal kell szembesülniük, mégpedig, hogy a német hűtőszekrények olykor meglepően kicsik, köszönhetően annak a ténynek, hogy azok egy részét a beépített fagyasztók foglalják el.

   Az sem ritka, hogy a hűtőszekrények konyhabútornak vannak álcázva, ami nagy meglepetésként szokta érni például az Oroszországból érkező embereket, akiknél ez egyáltalán nem szokás.

  5. 6 Két matracot használnak egy nagy helyett.

   Nemet matracok

   A Németországba költöző külföldiek először felháborodnak, majd megszeretik ezt a rendszert. A lényeg, hogy egy nagy helyett két kisebb matracot helyeznek a kétszemélyes ágyra: ezzel lehetővé téve, hogy mindkét fél a maga kis privát részén aludjon. Egyébként itt a nagy közös takaró sem szokás, helyette két kicsit használnak.

   Hasonlóan furcsák tudnak lenni a német párnák is, melyek a szokásos téglalap alak helyett itt hatalmas, négyzet alakúak, általában félbehajtva. Ez kell is, mivel a német párnák túl puhák, ezért félbehajtás nélkül olyan, mintha ott sem lennének.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 220
  Beszélgetésindító
  20 év németországi lét után a tapasztalataim a következők. legelőszőr is, nem hiszem, hogy van olyan, hogy „német” valami, mert Freiburtól Kielig, Aachentől Cottbusig érvényes lenne, mert azért mégis csak 82 millió emberről beszélünk, sőt tartományonként is eltérő sok minden, például a gyerekek tanulmányi szünetei, munkaszüneti napok, stb. Tételesen a cikkre reagálva: 10 – Ez úgy hülyeség, ahogy van, nem hiszem, hogy bárhol Európában egy új építésű lakásban nem beépített lenne a WC tartály, ez nem Németország függő jelenség. 9 – Lásd előző pont. 8 – Soha az életben nem találkoztam ilyennel. 7 – Ez megint olyan baromság, amihez nincs is mit hozzátenni. 6 – Ez viszont igaz, tényleg nem nagyon használnak dupla matracot, de ebben az ügyben nem tudom, hogy finnek, a spanyolok, az albánok vagy az izlandiak hogyan állnak, azaz kétlem, hogy ez is ország specifikus lenne. 5 – Ez így igaz. 4 – Ez igaznak tűnik, de erről sem vagyok meggyőződve, hogy olyan németes lenne. 3 – A tojás igaz, de a „Németországban szinte minden tej UHT” rész úgy baromság, ahogy van, bármelyik élelmiszer boltban (Edeka, Kaufland, Aldi, Lidl, Penny, Netto, Rewe, stb) van rendes hűtőben tartott tej, én csak olyat veszek mindig is. 2 – Ez igaz és ez idegesítő is egyben, mert ha becsöngetsz valahova, és fel szeretnél menni akárkihez, baromira nem tudod, hogy hanyadik emeleten lakik. 1 – Ez igaz, sőt azt is hozzátenném még az automata autómosók is zárva vannak, noha nyitva van mellette a benzinkút.
 • A felsoroltak egy része abszolút egyéni ízlés függvénye, nem a földrajzi elhelyezkedésen múlik. Jó néhány dolog pedig nálunk is így van: beépített fagyasztó a hűtőszekrényben, vasárnap nem illik nagy zajt csapni, bejárati ajtó, nevek a kaputelefonon... Ja, és a tej - én nem tudom, milyen boltban jártam akkor Németországban, de "sima" tejet is árultak - ugyanúgy, ahogyan nálunk sem csak UHT tej kapható.
 • A "cikket" úgy is meg lehetett volna írni hogy "te hány %-ban vagy német?". Én olyan 90%-ban.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu