HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A kínai lakások 9 jellemzője, ami valóságos sokként szokta érni az embereket

  Kína mindig is egy szokatlan országnak tűnt számunkra. Bár kétség sem fér hozzá, hogy hatalmas, rohamosan fejlődő és elképesztő múltra visszatekintő ország, sok olyan szokás, háztartási cikk, és lakberendezés található Kínában, amivel a nyugati emberek egyszerűen nem képesek azonosulni. Az ottani lakások nagyon különböznek az általunk megszokott lakásoktól.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy egy kicsit jobban megismerkedünk a kínai otthonokkal, és az internetezők beszámolói alapján összegyűjtjük azokat a dolgokat, amik a kínai otthonokban a legnagyobb meglepetésként szokták érni a külföldről érkezett turistákat.

  Csempe

  Kína csempe

  Míg mi általában csak a fürdőszobába és a konyhába rakunk csempéket, a kínaiak nem félnek az egész házat telepakolni velük. Ez egyrészről kényelmes, hiszen könnyű a takarítása, viszont hideg időben sok kellemetlenséget tud okozni a mezítláb történő járkálás. Persze a gazdagabb emberek ezt padlófűtéssel orvosolják, de a legtöbben ezt nem engedhetik meg maguknak, szóval ők papucsot vagy meleg zoknit húznak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Zuhany

  Kína zuhany

  A fürdőkád igazi ritkaságnak számít a kínai apartmanokban, ők inkább a zuhanyzókat részesítik előnyben, de azt is sokkal minimalistább módon, mint azt a világ többi országában megszokhattuk: itt gyakorlatilag olyan kicsi a hely, hogy az emberek a WC-n ülve zuhanyoznak, a víz pedig a szoba közepén elhelyezett lefolyóban gyűlik össze. A gazdagabb emberek persze megengedhetik maguknak, hogy rendes zuhanykabint építsenek, de a legtöbbek számára ez nem opció.

  Szobák

  Kína szobák

  A kínaiak különleges megközelítést alkalmaznak a szobák elrendezésében. Ha választás előtt állnak, hogy több kis szobát vagy egy-két nagy szobát csináljanak, akkor esetükben mindig a sok kis szobára esik a választás, mivel számukra fontos, hogy minden családtag a maga külön kis szobájában élhessen, még akkor is, ha ez a szó szoros értelmében tényleg nagyon aprócska.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "hideg időben sok kellemetlenséget tud okozni a mezítláb történő járkálás" - mármint a FALICSEMPÉN?? 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.