HIRDETÉS BEZÁRÁS

A francia élet 10 jellemzője, ami nagy meglepetésként tud érni, ha nem vagy ide valósi

🔥 10 hozzászólás

  A „Párizs” szó hallatán a legtöbben azonnal finom ételekre, valamint lapos sapkás elegáns hölgyekre és urakra gondolunk, akik mindig a leghíresebb divatmárkák legújabb kollekciójában díszelegnek. Napjainkra azonban ez a sztereotípia már teljesen köddé vált, maximum a francia emberek parfümimádata az, ami megmaradt. Ma már a francia nők sokkal jobban értékelik az olcsó és kényelmes ruhákat, valamint előszeretettel mennek utcára smink nélkül, magassarkú helyett pedig szívesebben hordják inkább a kedvenc tornacipőjüket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze a francia emberek életéről, ami nagy meglepetésként érheti az ide látogató embereket, különösen akkor, ha a tévében látott sztereotípiák alapján képzelte el ezt az országot.

  1. 10 Franciaországban soha nem kérdezik meg, miért nem házas még egy lány.

   Francia hazas nok

   Franciaországban illetlenségnek tartják megkérdezni egy nőtől, hogy miért nem házas még. Ugyancsak illetlenség megkérdezni, hogy miért nincs még gyereke. Egyébként még a szülők sem fognak ilyen kérdéseket feltenni a lányaiknak, mivel nem akarják zavarba hozni őket. Ebben az országban nem ritka, hogy az emberek csak 40-50 évesen házasodnak össze, és ez számukra teljesen normális.

  2. 9 A francia nők ritkán viselnek melltartót.

   Melltarto nelkuli francia nok

   A legtöbb nő itt nem visel melltartót, különösen a kisebb keblűek. Igaz, munka közben azért illik mindig hordaniuk, ha nem akarnak túlságosan a figyelem középpontjába kerülni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Dekoratív sminkek helyett inkább bőrápoló termékeket használnak.

   Francia kozmetikumok

   A francia nők ritkán viselnek sminket a mindennapi életben. Sőt, sokkal inkább ápoló és megelőző szépségipari termékeket használnak, mintsem dekoratív sminkeket. Amíg ideghaza gyakran látunk olyat, hogy egy lány például sminkeli magát a metrón, addig Franciaországban egy lány hasonló helyzetben mondjuk hidratáló krémmel keni be az arcát.

  4. 7 Itt nem szokás felvágni a vagyonnal.

   Vagyon kimutatasa

   Franciaországban az anyagi helyzettel történő felvágás a rossz modor jele. Hiába gazdag itt valaki, feltételezhetően még akkor sem a híres márkák luxustermékeit fogja megvenni a boltokban, hanem azokat a holmikat, amikben kényelmesen érzi magát. Igaz ami igaz, valószínűleg egy méregdrága bőr táska lesz majd a kezében vagy egy luxus óra a kezén, ez ugyanis a mániájuk. Viszont ilyeneket is csak akkor vesznek, ha tényleg megengedhetik maguknak, és nem próbálnak gazdagabbnak tűnni annál, mint amilyenek valójában.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 A francia nők általában sima cipőt hordanak.

   Francia cipodivat

   Franciaországban nehéz magassarkúban sétáló lányt találni az utcán, és ha ez sikerül is, akkor az adott lány valószínűleg nem helybéli. Más országoktól eltérően ugyanis a francia nők inkább a lapostalpú, egyszerű sportcipőket részesítik előnyben, amikben kellemes az egésznapos mozgás, és nem fájdul meg tőlük a lábuk.

  6. 5 A házaspárok az esküvő után soha nem élnek a szüleikkel.

   Francia hazaspar

   Sok más országban előfordul, hogy házasság után az ifjú pár valamelyik szülőnél él, aki aztán segít nekik a gyereknevelésben és a háztartásban, de Franciaországban ez nem így van. Ha a házaspár nem engedhet meg magának egy saját otthont, akkor nemes egyszerűséggel várnak addig az esküvővel, amíg ezt meg nem tudják teremteni maguknak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

10 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Úristen ezt csakis egy Franciaországba a lábát soha be nem tett ember írhatta. 
 • Ezt a hülyeséget.... A franciákrol nem éppen ez jut az eszembe 🤣🤦‍♀️ 
 • A Franciaországról szóló szövegekhez csak annyit, hogy él ott egy ismerősöm, egy "egészen kicsit" másként élnek, mint a leírtak. Viszont azt ugye nem gondoltátok komolyan, hogy a 7. képen a több helyen kilyukadt neccharisnyában prostinak öltözve pózolás a vagyonnal való felvágást jelképezi? Nekem inkább az jut róla eszembe, hogy szegény lánynak sz@rul megy az üzlet, ha még új harisnyára se telik.
 • 7.  Uhum. Akkor Chloe bourgeois, a 
  Miraculous- ből ( ami egy francia sorozat) miért vágott fel a sok pénzével, és gyatrázta le akiknek nem volt annyi pénzük?
 • Az utolsó érvelésen jót röhögtem. Remélhetőleg nincs három egymást követő reggelen finom péktermék a háznál.. (Felesleges rúzsozni a disznót: ha kimarad a reggeli, lehet erősebb a tízórai, de az igénytelenségre nincs mentség.)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.