HIRDETÉS BEZÁRÁS

A brit királyi család 14 szabálya, amit a szomszédjaiknak kötelező jelleggel be kell tartaniuk

Minden házban és családban vannak olyan íratlan szabályok, amik garantálják az ott élő emberek nyugodt és harmonikus életét. Mindannyian igyekszünk ezeknek megfelelően élni, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk mások nyugalmát. A brit királyi családnál is hasonló a helyzet, ám ők nem bízzák az ilyesmit a véletlenre, ezért több oldalas szabályrendszert dolgoztak ki, melyet a szomszédaiknak kötelező jelleggel be is kell tartaniuk.
🔥 5 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál gondosan tanulmányoztuk a királyi család szomszédaikkal szemben támasztott követelményeit, és most egy cikkbe sűrítve megosztjuk veletek a legfurcsább szabályokat és korlátozásokat közülük.

  1. 1 Mielőtt belevágunk, fontos tisztázni, hogy mi is az a Nansledan.


   Nansledan a dél-nyugaton található angliai tengerparti város, Newquay egy 540 hektáros külterülete. Itt található többek között Károly herceg Cornwalli-birtoka is, ezért az itt élő emberekre jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint az ország más részén élőkre.

   Először is, az itt élő embereknek tilos megváltoztatni vagy felújítani a házukat a hercegség engedélye nélkül. A házak bármilyen külső megváltoztatásához a Cornwalli Hercegség írásbeli engedélye szükséges, melyet maga Károly herceg irányít. Ezt azzal magyarázzák, hogy minden épületet úgy terveztek, hogy Nanslandben a lehető legnagyobb legyen a harmónia, és nem akarják ezt megbontani.

  2. 2 A javítás jobb, mint a csere.


   Ha egy ház ablakai vagy ajtói nem működnek, akkor a tulajdonosának meg kell javítani azokat, nem pedig újakra cserélni. Ha nem lehet őket javítani, akkor gondoskodni kell róla, hogy egy pontosan ugyanolyan másolatot készítsenek, és azzal pótolják a tönkrement darabot.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Helyi termelés támogatása.

   Cornwall ko

   A szabályok szerint az építkezésekhez szigorúan csak azokat a köveket lehet használni, amit az ország dél-nyugati megyéjében, Cornwall-ben bányásztak.

  4. 4 A házak ablakainak átlátszónak kell lenniük.

   Ablak problema

   Ez a szabály a ház összes ablakára vonatkozik, még a fürdőszobák ablakaira is, melyek semmilyen módon sem lehetnek sötétítettek vagy homályosítottak.

   Az ablakokon azonban lehetnek függönyök, viszont a műanyag redőnyök és egyéb sötétítők tiltottak.

  5. 5 Tilos a lapostető és a kiegészítő világítás.


   A házak, garázsok és melléképületek teteje nem lehet lapos. Hasonló szigor vonatkozik a házak kültéri megvilágítására, melyek tiltottak, maximum gyenge fényű, kicsi lámpákat lehet kifüggeszteni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Nem lehet macskát tartani.

   Allattartas

   Amikor egy olyan házat vásárolunk vagy bérlünk, aminél az utca túloldalán lehet, hogy Vilmos herceg vagy Kate Middleton lakik éppen, akkor érthető, hogy szigorú szabályoknak kell megfelelnünk. Sajnos ez a háziállatokra is vonatkozik. Az itt élő embereknek tilos macskákat tartaniuk a házban, a szabályok szerint csak kutyák megengedettek.

  7. 7 Emberekre veszélyes kutyák azonban nem tarthatók.

   Kutyafajta

   Az itt élőknek tilos vadászkutyákat, vagy más, az emberekre potenciálisan veszélyt jelentő kutyákat tartaniuk, amik veszélybe sodorhatják a környéken élőket. A városnak van egy védett területe, ezt tilos az állatoknak összeszennyezniük.

   Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

  8. 8 Tilos a királyi család állataihoz nyúlni.

   f239aa535092998a24dd45be01

   Amikor Megan és Harry herceg Angliában éltek, a Frogmore házban, legközelebbi szomszédaiknak megtiltották a kutyáik érintését és etetését, még akkor is, ha a kutya futott be az ő birtokukra.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Denevérek, madarak és méhek otthona.

   a74fb755cfac89b896d63ffd64

   A Nansledan-i otthonokat úgy tervezték, hogy a denevérek, madarak és méhek kényelmesen meg tudjanak élni a ház tetőterében és falában, ezzel elősegítve a környező természet fejlődését vagy például az őshonos virágok beporzását.

  10. 10 Maximális csend.

   ba356258a3ab1e46871f33606e

   Károly herceg birtoka közelében tilos ok nélküli zajt csapni, beleértve a hangos veszekedést vagy például az ajtók becsapását. A lakóknak a kutyáik ugatására is figyelniük kell. A gyermekek pedig csak akkor játszhatnak például labdával az udvaron, ha ez nem zavarja a legközelebbi szomszédokat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Nem lehet beszélni a királyi család tagjaival.

   225f535c31b9cd594a955750ec

   Egy másik szabály, ami akkor volt érvényben, amikor Meghan Markle és Harry herceg angliában lakott azt mondta ki, hogy a szomszédoknak tilos beszélgetést kezdeményezni a királyi család tagjaival. Maximum egy "Jó reggelt!"-et lehetett odaszólni, de ez volt a maximum. Kivételt ez alól maximum az képezhetett, ha Meghan vagy Harry kezdeményezett beszélgetést.

  12. 12 Nincsenek hirdetések az épületeken.


   Ha egy Nansledan-i személy úgy dönt, hogy otthon dolgozik, akkor engedélyt kell kérnie a Cornwall-i Hercegségtől a vállalkozás indításához. Ettől függetlenül tilos hirdetéseket és feliratokat kiakasztani a házra, egyedül a házszám kirakása megengedett. Névtábla és logó csak a hivatalos, kereskedelmi épületekre kerülhet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 A lakók nem dolgozhatnak a területen kívül.

   Munkahelyek

   A Vilmos herceg és Kate Middleton házának közelében élés egyik másik feltétele a munkavégzés helye. A szomszédaiknak lehetőleg valahol a közelben kell dolgozniuk, és a házban állandó jelleggel kell lakni, nem lehet csak tartózkodási helykén tartani.

  14. 14 Nem lehet rossz helyen parkolni.


   A parkolás nagyon jól megszervezett Nansledanben, ezért mindenkinek megvan a helye, hogy hova tud állni a kocsival. Minden más helyen történő parkolás szigorúan tilos, ezeket csak a királyi birtok vendégei használhatják.

   Bevállalnád ezeket a szabályokat, csak azért, hogy a királyi család közelében élhess?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nincs az a pénz, amiért én ide költöznék! Szép hely, meg minden, de ilyen szabályok! Csoda, hogy lakik ott valaki! Nem lehet macskát tartani, nem lehet a gyerekeknek labdázni, nem lehet felújítani... Rémes!
 • Hát....ha nem lehet kiülni a ház elé a kispadra,nem is költöznék oda. De gondolom azért a függöny mögül kilesik a másikat!
 • Ott rohadjanak meg. De, majd megmondja, milyen ablakom, tetőm, munkahelyem lehet. Nincs az a pénz.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.