HIRDETÉS
Érdekességek

9 ritka fotó azokról az emberekről, akik a világ legnagyobb márkáit alapították

  Néhány híres világmárka már több mint 100 éve létezik. Ennek ellenére mégis kevesen tudják, hogy kik is voltak pontosan ezeknek a cégeknek az alapítói, mi vezérelte az ötleteiket vagy épp miért azt a nevet adták a vállalatnak, amit.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál egy kicsit utánajártunk 9 nagy nemzetközi márka alapítójának, és a fotóikon túl a rövid történeteiket is szeretnénk most veletek megosztani.

  1. 9 Barbie

   fe48b0542cb8d1b3a0ebf48de3

   Jó esély van rá, hogy gyerekkorodban neked is volt Barbie babád. Kevesen ismerik azonban a Mattel igazi alapítóját, a babát gyártó cég asszonyát. Ruth Handlernek hívták, a Barbie babát pedig lányáról, Barbara Millicent Robertsről nevezte el. Ő találta ki, miután látta, hogy a lánya és a barátai különböző babákkal játszanak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 Lipton

   5fce7250ed915d0de50f2ece7e

   Ha szeretsz teázni, akkor valószínűleg hallottál már a Lipton márkáról. Alapítója Thomas Johnston Lipton volt, akinek  1887-ben teaüzlete volt.

  3. 7 Mercedes

   68558251db9eabd171ad15388a

   A Mercedes-Benz céget Emil Jellinek és Karl Benz alapította. A cég "Mercedes" része valójában Emil lányáról kapta a nevét.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 Nike Air Jordan

   0ff4575af8876c2736d10003d2

   A híres Nike márkát a fiatal Michael Jordan ihlette, hogy közösen alkossanak meg egy új cipőcsaládot. A sorozat az „Air Jordan” nevet kapta, és 1984-ben mutatták be az első pár cipőt, amit kizárólag a kosárlabdázók számára gyártottak. Nem volt könnyű azonban megismertetni a nyilvánossággal.

   Abban az időben a kosarasoknak szigorúan tilos volt fehér cipőt hordaniuk a pályán. A Nike azonban inkább minden alkalommal kifizette az 5000 dolláros bírságot, amikor Jordan felvette őket egy meccsre. Az agresszív marketing bejött: az első 50.000 pár azonnal elkelt. Ettől kezdve a cipők egyre népszerűbbé váltak.

   Érdekes tény: a kicsit később megjelenő „ugróember” logó valójában egy fotón alapul, amin Jordan épp egy balettmozgást hajt végre a levegőben, amit a balettvilágban csak grand jete-nek neveznek.

  5. 5 Lacoste

   6417385af5aa1c7c52708369e8

   René Lacoste a világ egyik legnagyobb teniszezője volt, olyannyira, hogy a „krokodil” becenevet kapta. Renének annyira megtetszett az új beceneve, hogy megkérte egy barátját, varrjon egy krokodilt az egyik fehér kabátjára. Ez egy hosszú és gyönyörű kaland kezdete volt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.