HIRDETÉS
Érdekességek

9 misztikus fotó a múltból, amire nagyon nehéz magyarázatot találni

  Néha szeretnénk elhinni, hogy időutazók kóborolnak közöttünk, hogy szellemek rejtőznek az ágyunk alatt, és hogy tényleg repkednek azonosítatlan tárgyak a fejünk felett. Amíg azonban a legtöbben csak álmodozunk arról, hogy sikerül például lefotóznunk a Loch Ness-i szörnyeteget, addig vannak olyanok, akiknek sikerül lencsevégre kapniuk valami olyan furcsa és megmagyarázhatatlan dolgot, ami még a legnagyobb szkeptikusokat is összezavarja és megrémiszti.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy sok ismeretlen, felfedezésre váró dolog létezik a világon, mai gyűjteményünkben pedig ezek közül mutatunk most néhányat.

  1. 9 A lubbock-i fények


   1951. augusztusától szeptemberig égő fények jelentek meg az égen Texas és Új-Mexikó felett. Albuquerque külvárosában egy házaspár repülőgépszárnyra emlékeztető tárgyat figyelt meg a házuk felett. 20 perc elteltével Lubbock lakói kékes-zöld fényláncot láttak az égen, és a radarok is rögzítették a mozgó tárgyakat. Edward Ruppelt, az Egyesült Államok Légierőjének Kék Könyv Projekt vezetőjét bízták meg az eset kivizsgálásával.

   Máig nem ismert, hogy mik voltak pontosan ezek a különös fények. Egyesek úgy gondolják, hogy a vándorló madarak tollának visszatükröződése okozta a jelenséget, mások egyértelműen UFO-jelenségnek tartják. 2019-ben a History Channel „A kék könyv-projekt” című sorozatában mutatta be az eset hátterét és magát a vizsgálatot.

  2. 8 A fekete lovag


   1960-ban egy szokatlan fekete színű repülő tárgyat láttak a Föld körül keringeni. Az amerikai hadsereg úgy vélte, hogy kém műholdról van szó, de ezt nem tudták megerősíteni. A Fekete lovagot azóta többször is látták. Időnként megjelenik, majd eltűnik. Az ismeretlen tárgy rajongói úgy vélik, hogy ez egy ezer éves földönkívüli eredetű műhold. A földhözragadtabb teóriák szerint csak egyszerű űrszemét.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 7 Fantomlány Krasznojarszkból


   Az egyik krasznojarszki vállalat kreatív igazgatója a helyi múzeumhoz fordult, hogy régi fényképeket keressen a városról az egyik projektje számára. Meglepő módon több mint két tucat olyan fényképet találtak a múzeum dolgozói, amiken egy rejtélyes kalapos lány látható, hosszú hajjal és esernyővel a kezében.

   Teljesen véletlenszerűen tűnik fel a képeken, néha alig észrevehető módon. A lány és a fényképek szerzője egyaránt ismeretlen. Néhány fényképen az "F.E.A." kezdőbetűk olvashatók, de egyetlen fotós sem élt a városban soha ilyen monogrammal.

  4. 6 Freddie Jackson szelleme


   Freddie Jackson az RAF repülőgép-szerelője volt az első világháború idején. A férfi tragikus körülmények között hunyt el 1919-ben. A temetése ugyanazon a napon volt, amikor ez a fénykép készült. Jackson barátai úgy vélik, hogy így akart elbúcsúzni a férfi a csapatuktól.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Luther McCarty ökölvívó lelke


   1913. május 24-én hatalmas küzdelem zajlott Luther McCarthy és Arthur Pelky között. 2 perccel a boksz meccs kezdete után McCarthy összeesett az ellenfele egyik gyengébb ütésétől. Amíg a bíró a 10 másodpercet számlálta vissza, egy fényoszlop jelent meg, mely közvetlenül a földön fekvő bokszoló testére világított. 8 perccel később az orvosok megállapították, hogy McCarthy agya bevérzett és elhunyt. Másnap az aréna, ahol a meccs zajlott, porig égett.

  6. 4 Dyatlov-rejtély


   A Dyatlov túracsapat halálának története a 20. század egyik legnagyobb rejtélye. 1959. február 2-án éjjel az Igor Dyatlov vezette 9 fős túracsapat rejtélyes körülmények között hunyt el. A sátraikat széttépték, a holttestek pedig több kilométerre a tábortól hevertek. Számtalan teória létezik a szörnyű tragédiára: egyesek szerint lavina történt, mások szerint az orosz titkos katonai erők műve volt.

   Dyatlov az egész túráról naplót vezetett és nagyon sok fényképet készített. A portrék és tájképek között volt egy furcsa kép, amin a fekete égen izzó golyók láthatók, melyek olyanok, mintha egy mechanizmus részét képeznék. Egyesek szerint ez csak a Hold, mások UFO-nak vagy a KGB titkos projektjének gondolják.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
  A 7 szobás lakását a mennyezettől a padlóig furcsa feliratok borították, beleértve a padlót, a bútorokat és még a mennyezetet is.  ---  kedves Viktor, fogalmazás elégtelen, leülhetsz. (vagy olvasd át a fordítást)
  • Plusz a 80-as években Harkovban "átlagos polgári élet" nem 7 szobás lakást jelentett... pláne nem egyetlen embernek.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.