HIRDETÉS BEZÁRÁS

8 rejtett Android funkció, melyet a felhasználók 90%-a nem ismer

🔥 2 hozzászólás

  Az Android-szakik most forduljanak el egy pillanatra, vagy igyanak egy kávét, nekik ugyanis az alábbi funkciók valószínűleg nem jelentenek majd újdonságot. A telefonjukat hétköznapi, átlagos célokra használó tulajdonosok számára azonban mindenképpen, nekik feltétlenül ajánlott a cikk végigolvasása.

  HIRDETÉS
  1. 1 Akkumulátor-kímélés


   Bosszankodsz, hogy állandóan lemerül a telefonod? Egy nap többször is töltöd? Kevesen tudják, de az Androidos telefonok akkumulátor-idejének növelésének egyik leghatásosabb módja, ha nemes egyszerűséggel egy sötét (fekete) képre változtatjuk a telefon hátterét, majd manuálisan, az automatikus képernyő világítást kikapcsolva, a legalacsonyabb fényerőre kapcsoljuk a telefonunkat. Az újabb telefonoknál már külön ilyen funkciót is beépítettek, mellyel egy gombnyomásra elérhetjük ezt az állapotot, akiknek azonban még nincs ilyen, nekik megérhet egy próbát, ha az előbb említett módon, maguk hajtják végre a műveletet. Az eredmény szemmel látható lesz.

  2. 2 Szövegfelolvasás


   Bármennyire is hihetetlenül hangzik, ezt a cikket akár hallgathatnák is az Android tulajdonosok, a Beállítások -> Nyelv és bevitel -> Szövegfelolvasó funkció segítségével ugyanis a kívánt tartalmakat felolvastathatjuk készülékünkkel.

  3. 3 Távvezérlés


   A Google online eszközkezelő alkalmazásának hála, akár messziről is irányíthatjuk a telefonunkat. Persze nem tudjuk azt ugyanúgy kezelni, mintha a kezünkben lenne, de ha a telefonunkon bekapcsolva van például a helymeghatározás, akkor az online felületen keresztül pár méteres pontossággal meghatározhatjuk, hogy hol tartózkodik éppen a telefon.

   Ez egy elhagyott készülék esetében például rendkívül hasznos lehet, ahogyan ,,Zárolás és törlés” funkció is, mellyel szintén a telefontolvajok életét nehezíthetjük meg kissé. Található még továbbá egy csörgetés funkció is az oldalon, mely akkor lehet például hasznos, ha lakáson belül tökítjük el valahová a készülékünket.

  4. 4 Vendég/privát mód


   Mindenki kellemetlenül érzi magát legtöbbször, amikor egy barátjának vagy családtagjának adja oda a telefonját, hogy vajon milyen kínos dolgokat talál majd benne az illető. Erre találta fel a Google az úgynevezett vendég vagy privát módot (minden telefonon más és a neve) mely a felső Android-sávot lenyitva, a főbb beállítások közt jelenik meg.

   Ennek a funkciónak a segítségével kiválaszthatjuk, hogy a mód bekapcsolása után, melyek azok az alkalmazások vagy területek, melyek elérhetetlenné váljanak a készüléken. A mód kikapcsolása után természetesen minden újra a helyére áll.

  5. 5 Nagyítási kézmozdulatok


   Senki sem tökéletes, bárkivel előfordulhat, hogy rosszabbul lát az átlagnál, legyen szó akár idősekről, akár fiatalokról. Nekik lehet hasznos a Google által fejlesztett ,,nagyítási kézmozdulatok” funkció, melynek segítségével a telefon bármikor-bárhol nagyíthatóvá válik, legyen szó a Facebookos alkalmazásról, egy sima játékról, vagy a telefon menürendszeréről.

   Ezt a funkciót a Google hivatalos weboldala szerint a Beállítások -> Kisegítő lehetőségek -> Nagyítási kézmozdulatok menüpontban találhatjuk, de az én Samsungomon például a Beállítások -> Kisegítő lehetőségek -> Látás -> Nagyítási gesztusok menüpont alatt, egyszóval ennek a pontos helye is nagy valószínűséggel telefonfüggő. A nagyítás egyébként a szokásos kétujjas módszerrel, vagy pedig három egymásutáni koppintással lehetséges.

  6. 6 Hotspot mód


   Talán nem mindenki tudja, de nincs feltétlenül szükségünk routerre ahhoz, hogy a mobilinternet nélküli barátunk telefonjára ideiglenesen internetet biztosítsunk. Az újabb Android készülékek ugyanis már kivétel nélkül rendelkeznek az úgynevezett Mobil Hotspot funkcióval, mellyel egy csettintésre internetet szórhatunk a közvetlen közelünkbe, épp úgy, ahogy az otthoni routerünk teszi. Ezt a funkciót a beállítások között, a főbb lehetőségek közt találjuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Fejmozgással irányítás


   Szintén egészen futurisztikus, de az ingyenesen letölthető EVA Facial Mouse alkalmazás és az első kameránk segítségével akár a fejünk mozgatásával is irányíthatjuk a telefonunkat. Ez a lehetőség hasznos lehet, ha például a téli hidegben kesztyű van a kezünkön és nem érzékeli megfelelően az érintésünket a készülék, de természetesen ezernyi más szituációban is. Az alkalmazás telepítésével és beüzemelésével kapcsolatos részletes leírást az alábbi linken találhattok.

  8. 8 Titkos Android játék


   A Beállítások -> Eszköz névjegye -> Szoftveradatok (készüléktől függ a pontos helye) menüpontba lépve, majd az Android verzió sorra egymás után többször gyorsan rákoppintva egy titkos, piszok nehéz játékban találhatjuk magunkat. (a felugró android-ikont hosszan kell nyomni a játék elindításához)

   Minden Android verzióban más és más játék vár ránk, az újabb készülékekben például a Flappy Bird nevű játék mintájára készített kis meglepetés lakozik, melyben egy Android figurával vagyunk, a lényeg pedig ugyan az, mint az eredeti játékban, vagyis hogy a képernyőt nyomkodva kell áthaladnunk a különféle akadályok között. Ezek a rejtett játékok az Android 2.3 Gingerbread frissítés óta elérhetők.

   A játék pontos lelőhelyéről, illetve annak előhívásának módjáról EBBEN a videóban találhattok segítséget.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.