HIRDETÉS BEZÁRÁS

8 dolog, ami segít megkülönböztetni egy valódi Ray-Ban szemüveget egy hamisítványtól

  A Ray-Ban napszemüvegek fekete piaca napjainkban még nagyobb, mint valaha. A csalóknak meglehetősen könnyű dolguk van, hiszen már néhány száz vagy ezer forintból meglepően valósághű hamisítványt rendelhetnek Kínából, amit ha már csak a Ray-Ban szemüvegek valódi árának töredékéért is adnak tovább az átvert, gyanútlan vásárlóknak, már akkor is hatalmas profitjuk van minden egyes szemüvegen.

  HIRDETÉS

  Nekünk, vásárlóknak persze nincsen könnyű dolgunk, hiszen 20-30 ezer forintért is futhatunk bele olyan aprólékosan kidolgozott hamisítványokba, melyekről egy laikus szem nem tudná megmondani, hogy valódi-e vagy sem. Cikkünkben most összegyűjtöttünk néhány olyan apró trükköt, melyekre ha odafigyelünk, akkor könnyedén leleplezhetjük a hamisítványokat, illetve a cikk végén elrejtettünk egy tuti biztos módszert, mellyel aggódnunk sem kell azért, hogy a kézhez kapott napszemüveg valódi lesz vagy sem.

  1. 1 Minőség


   Az első és legfontosabb, hogy nézzük meg a szemüveget közelebbről. A Ray-Ban napszemüvegek mindig sértetlen szürke dobozban érkeznek, fekete vagy barna bőr tokban, szemüvegtörlő kendővel mellékelve. Külön érdemes figyelni a logókra, melyek nyomtatása mindig helyesírási hibától mentes és kiváló minőségű, még a szemüvegtörlő kendőn is.

   Ha ezeket megnéztük, vegyük kézbe a napszemüveget és ellenőrizzük a súlyát. A Ray-Ban termékek mindig kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek rendkívül tartósak, és többségüket egyetlen darab acetátból állítják elő. A Ray-Ban napszemüvegek lencséi a legtöbb modell esetében kiváló minőségű üvegből készülnek, ha ez műanyag, vagy silány minőségű, akkor majdnem biztosak lehetünk benne, hogy hamisítványt tartunk a kezünkben.

  2. 2 Eredet


   Ha kicsit is ismerjük a céget, akkor valószínűleg tudjuk, hogy minden terméke Olaszországban készül. Ez egy biztos pont lehetne a hamisítványok kiszűrésében, sajnos azonban nem feltétlenül igaz. A Ray-Ban napszemüvegeken esetlegesen felbukkanó „Made in China” felirat nem egyértelmű jele annak, hogy hamisítványt tartunk a kezünkben, a Luxottica (a Ray-Ban gyártója) ugyanis Kínában és Olaszországban is üzemeltet gyárakat, és bár a termelés jelentős része Olaszországban zajlik, néhány modellt bizony Kínában gyártanak.

  3. 3 Ray-Ban logó.

   Ray Ban napszemuveg logo

   Az eredeti Ray-Ban termékeken több olyan jellegzetes pont is található, melynek hagyományosan tartalmaznia kell a cég logóját, illetve valamilyen arra történő utalást. A legszembetűnőbb ilyen logók a szemüveg bal oldali lencséjének szélén elhelyezkedő égetett „RB” jelzés, illetve a jobb oldali lencse sarkában megjelenő „Ray-Ban P” jelzés. Ha a „P” betű hiányzik, legyünk óvatosak, ugyanis azt jelenti, hogy a szemüveg nem polarizált, vagy ami még valószínűbb, hogy nem eredeti.


   Orrpapucs

   A Ray-Ban napszemüvegek általában átlátszó orrpapucsokkal kerülnek forgalomba, melynek közepén a cég nevére utaló dombornyomott felirat látható.

  4. 4 Szárak


   A napszemüvegek szárain szintén dombornyomott feliratozással találjuk a termékekkel kapcsolatos további információkat, például a modellszámot és a méretet. A dombornyomás minőségéből hamar felfedezhetjük, hogy eredeti szemüveggel van-e dolgunk vagy sem.

  5. 5 Polarizáltság ellenőrzés.


   Ha az általunk vásárolt Ray-Ban szemüveg polarizáltnak volt feltüntetve, akkor egy egyszerű módszerrel kideríthetjük, hogy tényleg az-e. Ehhez csak a számítógépünk monitorja vagy a telefonunk képernyője elé kell tenni a szemüveget: ha a szemüveg lencsén keresztül a képernyő elsötétül, akkor valóban polarizált szemüveggel van dolgunk.

  6. 6 A Ray-Ban szemüvegek szárai mindig csillagcsavarokkal kerülnek rögzítésre.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 A szemüveg keretének orr fölötti részén szintén fel kell legyen tüntetve a cég neve, illetve a szemüveg méretei.


  8. 8 Végezetül a cikk elején már említett biztos módszer, ami minden internetes szemüveg vásárlásnál jól jöhet.


   A Ray-Ban cég is pontosan tisztában van vele, hogy milyen mértékben hamisítják a termékeit, ezért minőségi napszemüvegeinek védelme érdekében létrehoztak egy weboldalt, amin keresztül leellenőrizhetjük, hogy a webáruház, ahonnan rendelni kívánjuk az új napszemüvegünket, valóban megerősített viszonteladó-e vagy sem. Ha a keresőbe az online áruház webcímét beírva nem található eredmény, akkor bármilyen akciós is az ott feltüntetett Ray-Ban napszemüveg, jobb tovább állni, hiszen nagy valószínűséggel hamisítványt vagy nem eredeti forrásból származó termékeket árusítanak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.