HIRDETÉS

27 izgalmas tény, ami bizonyítja, hogy mennyire keveset tudunk a körülöttünk lévő világról

,,Élete végéig tanul az ember" - szoktuk mondani, és nem is ok nélkül. Bármennyit is tanulunk az iskolában, akárhány könyvet is olvasunk el életünkben, mindig lesz valami, ami képes meglepni bennünket. Gondoltad volna például, hogy van olyan medúza, ami halhatatlan?


 1. 11 A szerecsendió rendkívül mérgező, ha intravénásan az emberi véráramba kerül.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 12 Ha túl erősen tüsszentünk, akár bordatörést is szenvedhetünk. Ha megpróbáljuk elfojtani a tüsszentést, akkor könnyen elpattanhat egy vérerünk a fejünkben vagy a nyakunkban. Ha megpróbálunk nyitott szemmel tüsszenteni, akár ki is ugorhatnak a szemgolyóink.


 3. 13 A patkányok rendkívül gyorsan szaporodnak: két példány 18 hónap leforgása alatt akár több millió utódot is képes nemzeni.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 14 Egy hármas erősségű hurrikán több energiát bocsájt ki 10 perc alatt, mint a világ összes nukleáris fegyvere együttvéve.


 5. 15 A banán valójában bogyós gyümölcs, míg például az eper nem az.


 6. 16 A legtöbb ma használatos gyémánt legalább 3 milliárd éves.


 7. 17 A macskák allergiásak tudnak lenni az emberre.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 18 Átlagosan 14 naponta kihal egy nyelvjárás a Földön.


 9. 19 Gyakran használjuk az ,,izzadt, mint egy disznó" kifejezést, pedig a malacok valójában még csak nem is verejtékeznek.


 10. 20 Egy homlokráncolással több kalóriát égetünk el, mint egy mosollyal.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
10 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • A 9-hez. A hold évente 4cm-t távolodik a földtől. Egymillió év alatt tehát 4 millió centit. Ami 40ezer méter, vagyis 40 kilométer. Tehát egy-millió évenként 40 kilométert. 85 millió év alatt 85x40 = 3400km. Tehát a hold 3400 km-vel lenne közelebb. Most 384400 kilométerre van. Tehát 85 millió év előtt 381ezer kilométerre volt a földtől és nem 35 méterre. Itt már mindegy, hogy milyen sületlenséget írnak?
  • 350 ezer kilóméter akart az lenni csak lemaradtak a nullák !   Igaz a nulla semmi, de ha van előtte valami, akkor már valami !!! :-)
  • Azért nem kicsit képtelenség a Föld-Hold 35 méter távolság - a 35 méter kb. egy 10 emeletes ház mérete. Elképzelem, ahogy a nagyjából Európa átmérőjű Hold csendesen kering a Föld körül 85 millió éve, a két égitest domborzata pár másodpercenként összeakad, szerencsétlen dinók nem tudják, hogy a folyamatos földrengések vagy árvizek elől meneküljenek-e éppen... :D Nem csoda, hogy 20 millió évet bírtak csak szegények ezután. :)
 • A rántott hús, a krumplipüré, a pörkölt és a főt kukorica sem tesz feltétlenül jót illetve halászlé és a piros arany is kimondottan mérgező intravánásan.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!