HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

21 zseniális ötlet, amit minden iskolában be kellene vezetni

  Az iskola és a diákok kapcsolata sosem zökkenőmentes. Nem könnyű megszerettetni velük a tanulást, ahogy a ‘ledarált’ száraz tananyag sem lendíti előre őket a fejlődésben. Akadnak azonban olyan iskolák, melyek dolgozói nem csak azon munkálkodnak, hogy a kötelező tananyagot ‘ledarálva’, végre túl legyenek a munkanapjukon, hanem komolyan odateszik magukat, hogy valódi tudással lássák el a kis nebulókat, illetve (már amennyire ez lehetséges) megszerettessék velük a tanulást.

  HIRDETÉS

  Az ilyen tanárok és iskolai dolgozók erejükön felül teljesítve rukkolnak elő újabb és újabb zseniális ötletekkel, mellyel minden tiszteletünket elnyerték, és csak emelni tudjuk előttük a kalapunkat! Nem kérdés, minden iskolában alkalmazni kellene ezeket a diákbarát módszereket.

  1. 1 Felturbózott periódusos rendszer.


   Egy periódusos rendszer önmagában eléggé unalmas és bonyolult a fiatal diákok számára. Egy ilyen, képekkel és/vagy konkrét anyagokkal szemléltetett 'szekrény' azonban nem csak egyszerűbbé teszi számukra a kémiai elemek megismerését, de ami még fontosabb: érdeklődést, és ingert kelt a diákokban, hogy önszántukból és ne külső nyomás hatására ismerkedjenek meg ezzel az elsőre kissé keszekusza rendszerrel.

  2. 2 Ennél szemléletesebb aligha lehetne.


  3. 3 Gördeszkatároló.


   Ha a gyerek behozza a gördeszkáját az osztályba, (és ez minket idegesít) nem feltétlenül az a megoldás, hogy megtiltjuk neki, hogy a kedvenc sporteszközével járjon iskolába. Megoldás lehet viszont egy, az iskola bejáratánál elhelyezett gördeszkatároló, ahogy az ennél a diákbarát általános iskolánál is történt. A diák is örül, a tanár is örül, mindenki happy.

  4. 4 Apróság-apróság, de csak könnyebb így megtanulni a legfontosabb évszámokat, nem?


  5. 5 Ahogy a szorzótáblát is a fiatalabbaknak.


  6. 6 Padba épített iskolai kerékpár, hogy a virgoncabb diákok se unják halálra magukat óra közben.


   Reméljük, nem túl hangos.
  7. 7 QR-kóddal ellátott házi feladat, ami egy interneten fellelhető megoldókulcshoz vezet, így a gyermek a lecke elkészítése után magának tudja ellenőrizni és kijavítani/megérteni, hogy pontosan mit és hol hibázott.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 8 Ceruza és füzet automata, elvégre bármikor előfordulhat, hogy kifogy a toll, elkallódik a ceruza, vagy éppen betelik a füzetünk.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Napelemes pad, melynek segítségével a középiskolás és egyetemista diákok tölthetik a telefonjukat és tabletjüket, miközben a friss levegőn beszélgetnek, vagy éppen tanulnak.


  3. 10 Tükör a tábla felett. Nem nagy dolog, de így a diákok (pláne a hátrébb ülők) jobban látják, hogy mit is csinál éppen a tanár.


  4. 11 Egy japán óvoda, melynek belsejében egy speciális esővízgyűjtő található, a gyermekek legnagyobb örömére.


  5. 12 A Müncheni Műszaki Egyetem diákjainak nem kell a lépcsővel vagy a lifttel bajlódniuk, hála ezeknek az óriás csúszdáknak, melyeknek egy céljuk van: hogy még szórakoztatóbbá és érdekesebbé tegyék az iskolában töltött időt.


   Mit meg nem adtam volna egy ilyenért fiatal koromban...😏

  6. 13 Hasonló csúszdakonstrukció egy általános iskolában, ahol az alsó tagozatos diákok rögtön az iskola játszóterére tudnak csúszdázni kicsengetés után.


  7. 14 Különleges, kerékpárosoknak készített szerkezet egy iskola bejáratánál, ahol a biciklivel érkező diákok megtalálják a kerékpárokhoz szükséges legfontosabb kulcsokat, fogókat és természetesen egy pumpát is, ha esetleg túlságosan lapos lenne a kerekük.


   Jól meglátszik, hogy melyek azok az iskolák, ahol tényleg foglalkoznak a diákokkal.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

48 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.