HIRDETÉS
Érdekességek

20+ titok és történet a légiutas-kísérőkről, amit soha nem mondanának el a hétköznapi utasoknak

  Az utasok legtöbbször nem is tudják, hogy mi történik pontosan egy repülőgép fedélzetén utazás közben, milyen bonyolult és óramű pontossággal kiszámolt műveletek váltják egymást, mivel a légiközlekedési alkalmazottak rendkívül titokzatosak és nem szívesen beszélnek (vagy nem is beszélhetnek) a munkájukról.

  HIRDETÉS

  Ettől függetlenül azonban az interneten anonim módon gyakran osztanak meg történeteket és érdekes tényeket a munkájukról, a Liked.hu-nál pedig ezek közül válogattuk most ki a legjobbakat.

  1 ,,Légiutas-kísérőként dolgozom. Néha, amikor egy utas nagyon feldühít, szándékosan leveszem a fényerőt az előtte lévő ülés hátulján lévő képernyőn. Így nem tudja normálisan nézni a filmet.”

  Utaskísérő tények 7

  2 ,,A barátom légiutas-kísérőként dolgozik az Emiratesnél. Minden alkalommal, amikor Szaúd-Arábiába repülnek, a személyzet bezárja az összes szekrényt, amiben az élelmiszereket, vizeket és egyéb készleteket tárolják. A hatóságok gyakran feljönnek a gépre, és mindent elvisznek, ami mozdítható.”

  Utaskísérő tények 6
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 ,,Ha adsz a legénységnek egy doboz csokit, ingyen rágcsálnivalókat, sőt még sört is adnak. A barátom körülbelül 20 évig volt légiutas-kísérő, ő mesélt róla. Ez persze nem mindenhol működik.”

  Utaskísérő tények 5

  4 ,,Egy nap véletlenül elcsíptem egy beszélgetést, miközben szálltam fel a gépre. Az egyik légiutas-kísérő nem ért oda időben, mert előző nap bulizni volt. A gép hivatalosan technikai okok miatt indult késve. Csak hogy tudd, mik lehetnek ezek az okok.”

  Utaskísérő tények 4

  5 ,,A legpiszkosabb helyek a repülőgépeken az összecsukható asztalok. Az ellenőrzések során itt találják a legtöbb kórokozót.”

  Utaskísérő tények 3
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Egy magánrepülőtér földi kiszolgálásában dolgoztam. Általában minden el nem fogyasztott ételt kidobnak a repülés után, de ha egy járat több órát késik, és az ételt már megcsinálták, akkor azt is kidobták vagy nekünk adták, és inkább csináltak egy újat.”

  Utaskísérő tények 2

  7 ,,Egy brit légitársaságnál dolgoztam. A szabályok szerint a repülés közben meghalt utasokat a leszállásig a helyükön kellett hagyni. Takaróval le kellett takarni őket, és úgy kellett tennünk, mintha aludnának – hogy ne ijedjenek meg utasok.”

  Utaskísérő tények 1

  8 ,,A pilóták a legtöbbször a telefonjukat nyomkodják vagy olvasnak repülés közben.”

  Utaskísérő tények 0

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  9 ,,Egyszer segítettem egy házaspárnak megnyugtatni a síró gyereküket a fedélzeten. Erre a légiutas-kísérő adott egy egész készlet ingyenes harapnivalót, sőt még egy kártyát is, amivel ingyen tartózkodhattam a repülőgép társalgó területén.”

  Utaskísérő tények 1

  10 ,,A légiutas-kísérők is szomorúak, ha késnek a járatok. A legtöbb légitársaságnál csak a repülés idejére kapnak fizetést, a várakozási időkért pedig senki nem fizet nekik külön.”

  Utaskísérő tények 2
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11 ,,A személyzet néhány havonta megváltoztatja a vészhelyzeti kódszavakat. Ha a személyzet tagja ezt a szót mondja a telefonban a pilótának, az azt jelenti, hogy veszély van a fedélzeten. A pilóta ilyenkor blokkolja a pilótafülkét, és többé nem nyitja ki az ajtót.”

  Utaskísérő tények 3

  12 ,,Egy légitársaságnál dolgozom. Tudom, hogy a repülőgép-karbantartók néha ugyanazzal a ronggyal törlik át a padlót, a lámpákat és a székeket. Ha megkérdezel valakit, aki repülőgépet tart karban, lefogadom, hogy soha nem enne repülőgépes kaját.”

  Utaskísérő tények 4

  13 ,,A légitársaságunknál a légiutas-kísérőknek meghatározott repülési időkorlátjuk van – ezért minden perc értékes. Ugyanakkor a műszakok között legalább 12 óra pihenő szükséges.”

  Utaskísérő tények 5
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  14 ,,Légiutas-kísérőként dolgoztam. Sokan utálnak repülni, és én is közéjük tartozom. Komolyan. Eleinte jó érzés volt új helyeket és országokat látni, de egy ponton túl Róma vagy Új-Delhi már csak egy újabb munkanap volt, semmi több.”

  Utaskísérő tények 6

  15 ,,Egy latin-amerikai légitársaságnál dolgoztam. Néhány pilóta visszaélt a pozíciójával, és obszcén ajánlatokat tett a légiutas-kísérőknek. Megdöbbentem, amikor egy 40 éves pilóta meghívott engem, egy 19 éves lányt, hogy üljek az ölébe repülés közben.”

  Utaskísérő tények 7

  16 ,,Nagyon sokszor repülök, így pontosan tudom, hogy az ingázó járatoknál egyáltalán nem mossák fel a padlót és nem takarítanak székeket a következő indulás előtt.”

  Utaskísérő tények 8

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  17 ,,Mindig megfélemlít az a tény, hogy a repülőgépeknek hány hibájuk lehet. Tökéletes repülőgép nincs. Minden egyes gép, ami a levegőben van, annak van valami hibája, de legtöbbször bizonyos hibák ellenére is legálisan használhatók és megkapják a felszállási engedélyt.”

  Utaskísérő tények 9

  18 ,,Talán nem akkora titok, de a légiutaskísérők pontosan tudják, hogy melyik-utas hol ül és mi a teljes neve, lakcíme.”

  Utaskísérő tények 10
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  19 ,,A pilóták és a légiutas-kísérők csak akkor kapnak fizetést, ha a repülőgép ajtaja zárva van. Vagyis a műszakjuk igazából az ajtó záródásának pillanatától a repülés végéig tart, amikor kinyílik az ajtó. Sok cégnél van ilyen rendszer.”

  Utaskísérő tények 11

  20 ,,Egy légiutas-kísérő munkája nem mindig olyan csábító, mint a filmekben. Az egyik légiutas-kísérő társamat egyszer leköpte és megátkozta egy utas, a cég és a rendőrség pedig egyáltalán nem tett semmit.”

  Utaskísérő tények 12

  21 ,,A South African Airways légiutas-kísérőiről újra és újra bebizonyosodott, hogy pénzt és tárgyakat lopnak el az utasok csomagjaiból.”

  Utaskísérő tények 13
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  22 ,,A szex a repülőn nem ritka dolog. Mindig észrevesszük, amikor ilyen történik, de látszólag a WC túl kicsi ehhez, és a párok sem élvezik igazán.”

  Utaskísérő tények 14

  23 ,,A stewardess barátom mesélte, hogy a legénység gyakran ugyanabban a szállodában száll meg és együtt buliznak. A pilóták gyakran alszanak stewardessekkel, családi állapottól függetlenül. Talán ez már nem is titok, hanem a munkájuk része.”

  Utaskísérő tények 15

  24 ,,Ha csomagban adnak egy headsetet, az nem jelenti azt, hogy vadonatúj. Használat után kitisztítják és újracsomagolják őket.”

  Utaskísérő tények 16

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.