HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

20 titok, amit a CIA nem tudott elrejteni a világ elől

  Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, vagy másnéven CIA, egy történelmi jelentőségű hírszerző szervezet, mely folyamatosan megfigyel bizonyos polgárokat, illetve más, külföldi hírszerző szervezeteket. Az ügynökség története hosszú múltra nyúlik vissza, fennállásuk alatt pedig a világ legtöbb fontos eseményének alakulásában benne volt a kezük.

  HIRDETÉS

  Normális esetben a CIA tevékenysége az átlag polgárok számára teljesen láthatatlan, de néha kiszivárognak bizonyos titkos információk. A Liked.hu-nál most ezek közül gyűjtöttük össze a legérdekesebbeket.

  1. 1 A CIA kilenc plutóniummagot vesztett el a Himaláján, miközben lehallgatóállomást próbáltak építeni a 60-as években.

   Himalaja

  2. 2 Van egy titkosított művészeti szobor a CIA főhadiszállásán, mely a KRYPTOS néven ismert. A szobor teljes üzenetét több mint 30 éve senki sem tudta megfejteni.

   CIA kozpont

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A CIA 1984 márciusában a nicaraguai forradalom alatt léggömbökkel küldte el a "Pszichológiai műveletek a gerillaháborúban" című kézikönyvét a nicaraguai lázadóknak.

   Nicaragua forradalom

  4. 4 Ez a híres helikopteres evakuáció fotó a vietnami háború végén nem az Egyesült Államok nagykövetségénél készült, hanem egy bérháznál, ahonnan a CIA egyik magas rangú tagját mentették ki éppen.

   Evakuacios hadmuvelet

  5. 5 A "The Pont" egy kis amerikai hírszerző szervezet volt, mely 1942 és 1955 között működött. 32 országban működött, majd később a külügyminisztériummal szerződve hozták létre a CIA-t. Az Egyesült Államok kormánya csak 2001-ben ismerte ezt el hivatalosan.

   The pond

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az 1960-as években a CIA-műholdakat hővédő dobozokban küldték vissza a földre, ejtőernyővel felszerelve, hogy még a levegőben elkaphassák őket egy erre kialakított repülőgéppel.

   CIA muhold

  7. 7 Az Arany hadműveletben a CIA és MI6 egy Berlin alatti alagútban próbálta lehallgatni a szovjet kommunikációt - sikertelenül. A KGB-nek ugyanis kettős ügynöke volt a CIA-nél, ezért kezdetektől fogva tudott a tervről.

   Arany hadmuvelet

  8. 8 1944-ben a CIA korábbi szervezete szigorúan titkos kézikönyvet készített, hogy segítse a szabotőrök képzését olyan megszállt országokban, mint Norvégia vagy Franciaország.

   Parizsi eiffel torony

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A CIA az 50-es években felbérelt egy John Mulholland nevű bűvészt, hogy ügyes kézmozdulatokra tanítsa az ügynökeit, melynek segítségével például dokumentumokat lophatnak aztán el vagy megmérgezhetik az ellenség italát.

   CIA buvesz

  10. 10 Kuvait iraki megszállása előtti éjszakáján a CIA-nál megugrott a pizzarendelés.

   Irak kuvait megszallas

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.