HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

20+ dolog, ami felbosszantja a légiutas-kísérőket, még akkor is, ha közben mosolyognak

  A légiutas-kísérő szakma az egyik legérdekesebb, és legszebb a világon. A mindig udvarias, ápolt és széles mosollyal végzett munka sok ember számára tűnhet tökéletesnek és csábítónak, de a valóság nem mindig ilyen mesébe illő. Egy légiutas-kísérő élete legtöbbször fárasztó, túlterhelt, és akkor a problémás, néha egyenesen durva utasokról még nem is beszéltünk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk, hogy mi rejlik a légiutas-kísérők hatalmas mosolya mögött, ezért a különféle blogokról és közösségi oldalakról összegyűjtöttük, hogy az utasok mely szokásaik bosszantják őket leginkább.

  Felejtsük el a sztereotípiákat.

  Stewardessek

  • Először is a helyes kifejezés a „légiutas-kísérő”, és nem pedig a „stewardess”, mint azt sokan megszokták. A szakmában dolgozók erre mindig felhívják a figyelmet.
  • A kísérők nem pihennek és nem utaznak vagy néznek várost a célállomáson. A járatok gyakran oda-vissza mennek, ezért még sétálni sincs idejük.
  • Ne gondold azt, hogy a légiutas-kísérők egyfajta „repülőgép pincérek”, akik mindig csak mosolyognak és italokat hoznak. A kiszolgálás a munkájuk részét képezi, de ennél sokkal fontosabb dolgaik is vannak utazás közben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A légiutas-kísérőknek nagyon sok tennivalójuk van repülés közben, ezért nem szabad elterelni a figyelmüket jelentéktelen apróságokkal.

  Légiutas kísérők

  • Ne bombázd őket olyan hülye viccekkel, mint „hol vannak az ejtőernyők?”. Ez egyrészt nem vicces, másrészt csak felesleges hülyeségekkel zavarod őt munka közben.
  • Ne kérdezd meg tőlük, hogy „hol járunk?”. Ugyanannyit látnak az utazásból, mint Te, viszont legtöbbször nekik nincs idejük az ablakon kifelé bámulni, mivel folyamatosan dolgoznak a repülőn. A pilóták csak maximum leszállás előtt értesítik őket a gép helyzetéről.
  • Fölösleges panaszkodnod arról, hogy rángatózik a gép és félsz, stb. A légiutaskísérő ezzel nem tud mit kezdeni, és ezzel is csak az idejét rabolod.
  • „Amikor megkérdezem egy utastól, hogy milyen gyümölcslevet szeretne … van alma, narancs és barack, majd azt válaszolja: „egy finom áfonyalé jól esne”, olyankor ki tudnék ugrani a repülőből.”
  • Érdemes tanulmányozni az ülések mögött található étel és itallapokat, hogy ne a légiutas-kísérőnek kelljen elmondania minden terméket egyenként.

  A repülőgép biztonsági szabályai nem viccből vannak.

  Repülőgép

  • Azok az emberek, akik közvetlenül a leszállást követően felállnak, és matatni kezdenek a csomagoknál, mielőtt a gép teljesen meg nem állt volna, nem csak magukat, de másokat is veszélyeztetnek. Bármikor hirtelen fékezhet a gép, és ilyenkor eleshetnek a folyosón, vagy ami még rosszabb, sérülést okozhatnak másoknak.
  • A kézipoggyásznak a fenti tárolóban vagy az ülés alatt a helyük. Nem az öledben és nem a melletted ülő és közted. Ez szintén biztonsági előírás, mellyel a többi utast is védik. Ha ezt nem teljesíted, a légiutas-kísérő akár a gép felszállását is késleltetheti.
  • A WC-ben titokban dohányzók súlyosan megsértik a biztonsági előírásokat. A hamutartóra azért van bent szükség, hogy ha valaki mégis megteszi ezt, legalább ne a repülőgép vécéjébe dobja a cigicsikket. A WC-ből áradó füst elfedheti a valódi tűz szagát, ami potenciális veszély egy repülőgépen.
  • Azért nem szabad telefonálni vagy zenét hallgatni le- és felszálláskor, mert ilyenkor kell a legjobban koncentrálni mindenkinek – még az utasoknak is. Fontos, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén meghallják a parancsokat.
  • Nem szeretem, amikor az utasok kikapcsolják a biztonsági övüket és elkezdenek sétálni a repülőn, még mielőtt az erre utaló jelzés kialszik.”
  • „Az utasok gyakran megpróbálják elvinni magukkal a mentőmellényeket a gépről, mert megtetszett a gyereknek vagy hasonló. Az ilyesmi életveszélybe sodorhatja a legközelebb azon a helyen utazó utast, akinek egy esetleges vészhelyzet esetén ilyen hülyeség miatt nem lesz majd mentőmellénye.”

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

21 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én kérek elnézést, hogy repülök! Ez egy munka. Ugyanolyan, mint a tanár, vagy a kéményseprő. Nem kell túlmisztifikálni! Persze nem kell jópofizni velük, de hadd tegyek már fel kérdéseket és ha a kifizetett szolgáltatásokat igénybe akarom venni, akkor hadd tegyem már meg anélkül, hogy lelkiismeretfurdalásom lenne! 
  • Hozzászólásod csak téged minősít. Jogod van hülyének lenned, de nincs jogod ezzel másokat feltartanod. A gépen vannak olyanok akiknek igencsak értelmes kérdései vannak vagy segítségre szorul, és nagyon nem kell feltartani a személyzetet retardáltságokkal. Tévedésben élsz ha azt hiszed te akárkit is megveszel a pénzeden ott. Az utat fizeted, nem a csajokat. Van olyan hely is igaz.
   • Egyikőtök kérdőjeleit sem értem. A stewardess magyarul légiutas kísérő (nőnemben) steward (férfi estében) 🤦🏻‍♂️
   • A steward és stewardess a konyhanyelvi neve a munkának... Senki nem szereti a szakmában. Angol megnevezése a munkakörnek cabin crew, vagy flight attendant. 
 • Csak egyetlenegy hiba van a listán. A jegyek ára nem attól függ, hogy az adott osztályon belül hol van a szék, hanem a jegyértékesítés módjától, helyétől, idejétől.
 • Az így ebben a formában nem igaz, hogy nincs idejük körülnézni a célállomáson. Légitársaságtól függ. Az Emirates-nél például a világot körbeutazzák, és sokszor napokat töltenek egy adott helyen. Hosszú repülések után ugyanis kötelező pihenőidejük van. De ez más társaságra is igaz, ahol hosszút repülnek.
  • Igen egy szoba ban pihenhetnek 15-en... te megis mibol gondolod , hogy a marhasagokat amit irsz valaki komolyan veszi ? Voltal mar legiutas kisero? Gyere probald ki 
 • Sírva fakadok, szegény légiutas kísérők. Ki kényszerítette őket oda menni dolgozni? Ez életem első kommentje, de ez a cikk abszurd.
  • Ne haragudjon Bea, de ezért az első kommentért nem volt érdemes erőlködnie. A légiutas kísérőket nem kell sajnálni.  Semmi ilyesmit nem olvastam ki "a sorok közül". A cikk egyáltalán nem abszurd. Magam is sokat repülök (utasként) és a fenti írás teljesen jól összefoglalja azokat az igen bosszantó dolgokat, amelyekkel a személyzetnek meg kell küzdenie annak ellenére, hogy az előírások és szabályok egyértelműek és teljesen világosak. Sokszor elcsodálkozom azokon az embereken akik ilyen módon semmibe veszik mások munkáját. Nem tudom Ön mit dolgozik, de biztos vagyok benne, hogy Önnél is előfordult már hasonló eset.
   • Kedves Bea nyilván életében nem ült repülőn, max trolin.
 • Bocsánat hogy az ingyen utazó utasok zavarják a "stewardeseket" a társadalmi munkában. vicc ez a cikk
 • Kedves méltatlankodók!!! Ha már semmibe veszitek őket, akkor mit vagytok felháborodva azon, ha ők is semmibe vesznek titeket!!! Amilyen az adjonisten...Meg kéne próbálni emberként viselkedni, és emberként tekinteni a másikra, függetlenül attól, hogy mi a munkája, honnan jött, mi a bőrszíne, vagy mi a végzettsége...De tudom, ez nagyon sok nagyképű, öntelt majomnak rohadtul nem megy... Fel se fogja.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.