HIRDETÉS BEZÁRÁS

18 furcsa dolog, ami teljesen más célt szolgál, mint azt első pillantásra gondolnánk

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor az ember valamilyen ismeretlen/érthetetlen érdekességre bukkan. Ilyenkor önjelölt régészként indulunk a rejtély nyomába és minden tudásunkat bevetve próbáljuk a Google és az idősebb rokonaink segítségével válaszokat találni a kérdéseinkre.
🔥 3 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Megesik azonban, hogy így sem tudunk megoldást találni, ilyenkor pedig az ember – jobb híján – az internet népéhez fordul utolsó reménysugárként. Az alábbi emberek is ezt tették, közös erővel pedig sikerült is megfejteni az általuk talált furcsaságokat.

  1. 1 ,,Egy 18. századi házban bukkantam erre a különös, mennyezetről lógó valamire. Mi lehet ez?!"


   Ez a mennyezeti ventilátor egyik korai, primitív változata. A felül elvezetett kötél segítségével lehetett - manuálisan - mozgatni.

  2. 2 ,,A metró ülése alatt találtam egy dobozt, valamilyen apró-szemcsés anyaggal töltve. Mi lehet ez?!"


   Ez egy - rendszerint - homokkal feltöltött tartály, ami a kerekek csúszásmentességében segít indulás vagy fékezés közben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 „Ezt a rejtélyes ajtót a washington állambeli Orcas-szigeten találtam az erdő közepén. Van valakinek ötlete, hogy mit rejthet?!”


   Ez egy régi mészkemence ajtaja, amit mindig a lakóépületektől távol helyeztek el, hogy a felszabaduló gázok ne károsíthassák az ott élők egészségét.

  4. 4 ,,Repülés közben láttam ezt a valamit a sivatag közepén."


   Ez egy napelem-farm Nevada államban.

  5. 5 ,,Egy kisvárosi múzeumban láttam ezt a valamit, és még a múzeumban dolgozók sem tudták, hogy mi lehet. Van valakinek ötlete?!"


   Ez egy régi félkarú rabló (nyerőgép) maradványa. Itt láthattok róla videót, hogy hogyan is működött annak idején.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 ,,Nagyapám házának a takarítása közben találtam ezt a fém valamit és a hozzá tartozó bőr-tokot. Van ötlete valakinek, hogy mi lehet ez?!"


   Ez egy régi hallásjavító készülék, vagy ahogy akkoriban hívták: fül-trombita.

  7. 7 ,,Ohióban találkoztam ezzel a furcsa valamivel. Mi lehet ez?!"


   Ez egy régi snooker és biliárd eredményjelző tábla.

  8. 8 ,,Ezt találtam az új hűtőnkben. Mi lehet ez?!"


   Ez a hűtőszekrények kondenzvízelvezető-csövének tisztítására szolgáló kis szerszám.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 ,,Egy sípályánál láttam ezt a táblát, ami azt mondja: ,,ha ilyet találsz, ne nyúlj, hozzá, értesítsd a hatóságokat." Eddig oké, de mi lehet ez a valami?!"


   Ez egy apró robbanótöltet, amit azért lőnek a hegyre, hogy a nagymennyiségű felgyülemlett hó esetén mesterséges lavinát hozhassanak létre. Igen ám, de megesik, hogy a töltetek besülnek és nem találják őket meg a hatóságok, ellentétben a lelkes és kíváncsi turistákkal, akik ha nem vigyáznak, könnyedén nagy bajba kerülhetnek.

  10. 10 ,,Vitorlázás közben találtam ezt a valamit, amit úgy nézett ki, mint valamiféle gomba vagy ilyesmi. Mi lehet ez?!"


   A képen egy Bryozoan (mohaállat) kolónia látható, mely a vízben úszó fadarabokon képződik és akár 1 méteresre is megnőhet.

  11. 11 ,,A nagyszüleim konyhájában találtam ezeket a fadarabokat, melyeket a falból lehetett kihúzni. Mik lehetnek ezek?!"


   Régen az emberek ezekre erősítették fel a különféle kézi konyhai eszközöket (pl. húsdaráló). Ha jobban megnézzük, még láthatjuk is rajtuk a rögzítéshez használt bilincsek nyomait.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 ,,Portugália homokos strandjain ilyen furcsa színes valamikkel lehet találkozni. Mik ezek?!"


   Ezek a tengeri sünök letört és partra mosott tüskéi.

  13. 13 ,,Az első világháborúból származik. Kik használhatták és mire?!"


   Az ilyen védősisakokat a német lángszórós katonák hordták.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 ,,Ezt a valamit egy skót piacon találtam. Egy szorítócsavar és két szög áll ki belőle, gondolom, hogy tartsanak valamit. Mi lehet ez?!”


   Ez egy öreg jegyzettömb-tartó. A rajta található hurokba lehetett tenni a tollat, így könnyedén bevásárlólistát lehetett rá írni vagy mondjuk fontos telefonbeszélgetéseket jegyzetelni.

  15. 15 ,,Egy Manchester-közeli autópálya szélén láttam ezt a hatalmas hálót. Van valakinek ötlete, hogy mi célból rakhatták oda?!"


   Nagy valószínűséggel egy golfpálya található a szomszédban és azért helyezték ki, hogy az esetlegesen eltévedt labdák ne juthassanak az autók közé.

  16. 16 ,,Vonattal utaztam épp a Machu Picchu-hoz, amikor az egyik szikla oldalában furcsa épületekre lettem figyelmes. Mik lehetnek ezek?”


   Ez egy úgynevezett ,,sziklaszálloda”, pontosabban annak az apartmanjai. Egy ilyen épület három különböző szobából áll és bárki megszállhat bennük, potom 450$-ért cserébe.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 ,,Mi lehet ez a különös valami?!"


   Semmi különös, ez csupán egy antik kézi-fűrész fogantyúja.

  18. 18 ,,Az egyik Facebookos ismerősöm osztotta meg ezt a képet, az utcán sétálva találta ezt a valamit. Mi lehet ez?”


   Ez egy halhatatlan féreg, amit kalapácsfejű meztelencsigaként is szoktak hívni. A földigiliszta nem túl távoli rokona.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A 4. nem napelem, hanem naphőerőmű. Az előbbi közvetlenül elektromos egyenáramot állít elő, míg a képen látható tükrökkel fókuszálja a nap hőjét, és egy közeg melegítésével szokásos hőerőmű működési elven gőzzel hajt meg turbinákat.
 • Az utolsó olyan mint egy "nyalóka" nevezetű étel amit a gyerekek szoktak "nyalogatni". Láttam róla képeket. Fogalmam sincs mennyire volt buta aki ezt feltalálta... 
  • Csak kíváncsiság: te hány évesen gondolod azt, hogy ez ilyen izzadtságszagúan tájékozatlannak látszani vicces? Mert nyilván az volt a komment célja, de inkább primitívre sikerült.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.