HIRDETÉS BEZÁRÁS

17 ötletes trükk az internetezőktől, ami vészhelyzet esetén meglepően jól működik

A leggyakoribb háztartási problémák legtöbbször azonnali megoldást kívánnak még akkor is, ha esetenként nincs kéznél a probléma megoldásához szükséges eszköz. Aggodalomra azonban semmi ok: egy kis leleményességgel mindenre találhatunk alternatívát.
🔥 8 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Mi, a Liked.hu-nál is szeretünk azonnal megoldást találni a leghétköznapibb problémáinkra, ezért szétnéztünk kicsit az online közösségekben, és összegyűjtöttünk néhány trükköt és praktikát, amit meglepően hatékonyan tudunk hasznosítani vészhelyzet esetén.

  1. 1 Ha nincs kéznél megfelelő méretű csavarkulcs, érmék segítségével a kívánt méretűre szabhatjuk a kulcsunk.


  2. 2 Az önzáró zacskóban lefagyasztott nedves szivacs vészhelyzet esetén meglepően jól képes helyettesíteni a jégzsákokat: nem olvad el, mint a jég és nem nedvesíti össze a hideg borogatni kívánt testrészünket.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Ha rögzítenünk kell egy plakátot a falra, de nem akarjuk szögekkel szétszurkálni a falat, akkor ragasszunk fel négy gémkapcsot a falra, majd egy mágnesek segítségével tapasszuk hozzájuk a plakátot.


  4. 4 Használjunk különböző színű szilikon szivacsokat a fülhallgatókon, hogy könnyen beazonosítható legyen, melyik-melyik fülünkbe való.


  5. 5 Ha tengerpartra vagy strandra megyünk, akkor tegyük a pénzünk egy részét borítékba, majd csomagoljuk be egy egészségügyi betét csomagolásába. Így vészhelyzet esetén is lesz nálunk pénz, ha esetleg kirabolnak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Ha a laptop képernyőjének mechanikája elenged, egy hátuljára ragasztott képkeret segítségével meglepően hatékonyan használhatjuk vészhelyzet esetén.


  7. 7 Egy hibajavító ecset segítségével jól láthatóvá tehetjük az apró, préselt feliratokat a szerszámainkon. Csak fessük össze a felületet, majd egy ruhadarabbal töröljük le óvatosan a felszínét: így festék csak a számok és feliratok helyén marad majd.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  8. 8 Nem árt, ha tudjuk, hogy a legtöbb elektromos tűzhely főzőlapja felemelhető, ezzel megkönnyítve a takarításukat.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Ragasszunk néhány mágnest a fúrógépre, így a csavarok mindig kéznél lesznek majd.


  10. 10 Ha a falra szeretnénk fúrni egy elemet, ahol fontos a pontos fúrás, akkor egy ragasztószalag segítségével előbb jelöljük be a lyukak pontos helyét, majd a falra ragasztva fúrjuk ki azokat.


  11. 11 A nagy szemeteszsákok segítségével helytakarékosan tárolhatjuk a szekrényben lógó ruhákat - ami különösen költözésnél például nagyon jól tud jönni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A kenyérpirító elromlott, de ropogós kenyeret szeretnél? Csak fordíts fel egy fém szűrőt és tedd a tűzhely fölé!


  13. 13 A mennyezet fúrásakor tegyünk egy fél műanyag poharat a fúrószárra, így a por nem fog szétszóródni a lakásban és nem repül bele a szemünkbe.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Ha kanállal eszed a görögdinnyét, és ezt a trükköt használod, akkor nincs szükség többé külön tálra a magoknak.


  15. 15 Nincs kéznél klopfoló, de ki kéne lapítani a húst? Kalapács és villa segítségével remek alternatívát kaphatunk.


  16. 16 Nagyszerű megoldás ez arra, hogy megnézzük, miként lehet a leginkább praktikus módon átrendezni a bútorokat a szobánkban.


  17. 17 Nem fogod elhinni, de ez a trükk tényleg működik. Igaz, valószínűleg nem bírja majd sokáig, de vészhelyzet esetén addig egészen biztosan kitart, amíg nem veszünk magunknak új elemeket.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.