15 ember, aki valamivel többet tud a világunkról, mint mindenki más

A világ legnagyobb horderejű találmányait legtöbbször abszurd baleseteknek köszönhettük. A botoxot például eredetileg a kancsalság kezelésére használták, de az orvosok rájöttek, hogy az öregedés elleni küzdelemben még hatásosabb, amikor észrevették, hogy az anyag csodával határos módon simítja ki a bőrt az orr és a szemöldök körül. Nemcsak a legnagyobb orvosok és tudósok képesek azonban érdekes felfedezéseket tenni, a hétköznapi internetfelhasználók is sokszor bukkannak lenyűgöző dolgokra.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szeretjük folyamatosan tágítani az ismereteinket, és ebben lesznek nagy segítségünkre a most következő emberek, akik egytől-egyik érdekes dolgokra lettek figyelmesek.

 1. 1 ,,Tudtad, hogy a franciakártya paklinak különleges jelentése van?


  Az 52 kártya az év 52 hetét jelöli. A 4 különböző sorozat a négy évszakot, a 13 különböző kártya pedig a holdciklus 13 fázisát. Ha összeadjuk a kártyalapok értékét, akkor 365-öt kapunk (jokerrel együtt) - pontosan annyit, mint ahány nap van az évben.

 2. 2 Létezik egy úgynevezett "lázadó csillagharcos" (Rebel Starfighter) paradicsom. Az alábbi képen láthatjátok, hogyan is néznek ki ezek a paradicsomok, bár ilyen névvel természetesen joguk van úgy kinézni, ahogy szeretnének.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 ,,Ne nevessetek ki, de ma megtanultam, hogy a Bak nemcsak valamilyen kitalált szó, hanem egy igazi állat."


 4. 4 Az Egyesült Államokban Dóra, a felfedező nem angol nyelven, hanem spanyolul tanít.


 5. 5 ,,Ma rájöttem, hogy ha nem tudom kinyitni a dobozos üdítőt, akkor rá kell nyomni a nyitófül ellentétes oldalára, ettől a másik része felemelkedik, és könnyedén alá lehet nyúlni."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A "Mona Lisa" nem a Leonardo da Vinci híres festményén szereplő lány teljes neve.


  A „Mona” csak egy elterjedt rövidítése az olasz madonna (asszony, asszonyom) szónak.

 7. 7 ,,Hány éves voltál, amikor rájöttél, hogy a tapétavágó kés végén lévő kis tok az életlen penge biztonságos letörésére szolgál?"


 8. 8 Az öszvérek a lovak és a szamarak utódai, de mivel páratlan számú a kromoszómájuk, ezért ők maguk nem képesek utódot nemzeni.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
13
11 hozzászólás, 13 pont

Szólj hozzá!

11 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • a "bak" nem egy "valós állat", hanem bizonyos állatok hímjeit jelölő szó.
  • Bak - olyan állat, amely a vad kecske hegység nemzetségének egy alfajja, egyfajta szarvak formájában, kardok formájában. Külsőleg a Bakok nagyon hasonlóak a túrákhoz.
    • Bak - olyan állat, amely a vad kecske hegység nemzetségének egy alfajja, egyfajta szarvak formájában, kardok formájában. Külsőleg a Bakok nagyon hasonlóak a túrákhoz. PONTOSAN ezt
   • Mori - a kőszáli hegység alfajába tartozó állat, szarv formájában, kard formájában. Külsőleg a Mori ülése nagyon hasonlít a szórakoztató létesítményekhez
 • 12. Ez az optikai szál tulajdonképpen egyébként a színlakkozás alatt 2 rétegü. Egy ilyen szálon érkező lézernyalábot akár 64 háztartás felé el lehet osztani akiknek ez mellett még mindig csak számukra észrevehetetlen mértékben romlik a jel. Sőt az osztatlan tápjel akár a háztartásban talalhato optikai modemet meg is sütheti, belenézve pedig látáskárosodást okoz.A pontos szálátmérő 0,1 mm kőrül mozog. 
 • A bak már, hogy volna valós állat? :D A bak a kecskefélék (és őzek) hímje. A képen valszeg egy kőszáli kecske van. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!