HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

15 tény Dél-Koreáról, amit valószínűleg nem tudtál

  Az ázsiai országok szokásai és kultúrája általában annyira eltér a megszokottól, hogy mindig különleges élménynek számít személyesen is meglátogatni őket. Kiváltképpen egyedinek számít Dél-Korea, ahol a modern technika okozta futurisztikus megoldások furcsa szokásokkal és évszázados hagyományokkal társulnak.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt Koreáról, amit bár első hallásra talán hihetetlennek és abszurdnak gondolnak az emberek, mégis ez az igazság.

  1. 1 Az autók színei

   1 39

   A munka világában három különböző színt különböztetünk meg az autóknál: a fehér autókat az alkalmazottak használják, a szürkét a középvezetők, a feketéket pedig a főnökök. Ennek ismeretében könnyű megkülönböztetni őket az utcán.

  2. 2 Hasábburgonya

   2 38

   Dél-Koreában is szívesen fogyasztanak sültkrumplit az emberek, ám azzal a különbséggel, hogy ők nem sózzák, hanem édesítik ezt a sült zöldséget.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Meghívás

   3 39

   Ha a főnököd vagy az apósod meghív téged vacsorázni vagy kocsmázni, akkor nincs mese, el kell fogadnod a meghívást, ellenkező esetben ez komoly tiszteletlenségnek számít.

  4. 4 Olló

   4 39

   Meglepő módon nem sok kést használnak a konyhába, illetve nem feltétlenül úgy, ahogy mi. Amikor vágni kell valamit, akkor a koreaiak inkább egy speciális konyhai olló után nyúlnak, ami jobban belegondolva elég praktikus.

  5. 5 Házhozszállítás

   5 37

   Dél-Koreában minden étteremben elérhető a házhozszállítási szolgáltatás, sőt még különleges akciókkal is ösztönzik az embereket, hogy vagy elvitelre, vagy házhozszállítva rendeljék az ételeket, hiszen ezáltal elkerülhető a tömeg az éttermekben, és sokkal kevesebb személyzetet kell alkalmazniuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Gyerekek

   6 39

   Tőlünk eltérően a koreaiak ezt az egyébként roppant praktikus babakocsit részesítik előnyben, ahol a gyerekek játszhatnak és le is feküdhetnek, miközben tolják őket a szüleik. Méretükkel ellentétben nem igényelnek sok helyet, mert kompakt módon összecsukhatók, ráadásul nagyon könnyű anyagból készülnek (könnyebből, mint a mieink), ezért a szállításuk sem probléma.

  7. 7 Metró

   7 39

   A metróállomásokon virtuális szupermarketekkel találkozhatunk, ahol a kódot beolvasva, a telefonunk segítségével tudunk fizetni, és azonnal el is vehetjük a terméket. Ez szintén praktikus, mivel sok időt lehet így megtakarítani.

  8. 8 Polipok

   8 37

   Bár ez valószínűleg kevésbé fog tetszeni, a koreaiak általában élve fogyasztják el a kisebb polipokat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Kihagytad az állandó hajlolgatást. Föleg beosztottak hajlonganak főnökeik elött de ezt üdvözletgént is használják.Másik meglepő,hogy egymás tányérjaiba is beleesznek nem csak családtagok.A kéz higéniájával nem sokat törödnek,csak akkor mosnak kezet ha láthatóan nagyon mocskos már a markuk, Szájukat a kézfejükkel törlik meg a papirzsebkendőt nem igen használják !

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.