15+ tény a kanadai életről, amitől leesik a külföldiek álla, de a helyieknek a szemük se rebben

  „Amikor Kanadában vagyok, úgy érzem, hogy a világ többi részének is ilyennek kellene lennie” – nyilatkozta egyszer Jane Fonda. Valószínűleg sokan mások is hallottak már arról, hogy milyen csábító az élet Kanadában, könnyen lehet, hogy még azok is, akik maguk egyébként sosem jártak ebben az országban. Köztudott, hogy Kanadában embert próbáló az időjárás, rajonganak az emberek a hokiért, és juharszirup nélkül szinte el sem tudnák képzelni az életet. Ez azonban nem minden, Jim Carrey és Pamela Anderson szülőhelye valójában számtalan egyéb titkot rejt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál érdeklődve figyeltük és tanulmányoztuk a kanadaiak kultúráját és mindennapjait, hogy olyan érdekességeket gyűjthessünk össze, melyek nagy meglepetést okozhatnak az ide érkező turistáknak.

  • A kanadai gyalogátkelőhelyek lámpái elég zavaróak lehetnek. Amikor megnyomjuk a gombot, egy fehér ember kezd el világítani, ám hamarosan egy piros villogó kéz jelenik meg. Számunkra ez egyértelműen a megállást jelentené, ott azonban csak annyit, hogy siessünk, mert hamarosan teljesen pirosra vált a lámpa és elindul az autós forgalom.
  • Az önéletrajzban nem szokás feltüntetni a nemet, életkort, családi állapotot és fotót sem kell mellékelni magunkról. Kivéve persze, ha modellnek vagy színésznek jelentkezünk.

  Kanada illegális sebtapasz

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  • Hihetetlennek hangzik, de Kanadában az ontariói rendőrség képviselői szerint tilos a ragtapaszok nyilvános helyen történő eltávolítása. Nem valószínű, hogy eljárást indítanak ellenünk ennek a törvénynek a megsértése miatt, de a szabály az szabály.
  • A friss (pasztörizálatlan) tej eladása miatt szintén börtönbe kerülhetünk. Ugyanakkor senki nem tiltja, hogy tehenünk legyen vagy hogy a nyers tejet személyes fogyasztásra használjuk.
  • Amikor a kanadaiak sétálni mennek, gyakran visznek magukkal egy táskát, hogy összeszedjék az utcán a szemetesekből és kukákból kirepült szemetet. A helyiek így tartják tisztán a környezetüket.
  • Nagyon népszerűek itt az úgynevezett U-Pick gazdaságok, ahol a látogatók fizethetnek a bogyók, zöldségek és gyümölcsök önálló leszedéséért. Szórakozásként tekintenek erre, és gyakran egész családostul szerveznek ilyen programot.

  Kanadai babakocsi

  • A hagyományos babakocsik helyett sok szülő az összecsukható kiskocsit részesíti előnyben. Kényelmes benne játékokat, italokat és rágcsálnivalókat vinni, ráadásul összehajtva jóval kisebb helyet foglal el a kocsiban, mint egy babakocsi.
  • A kanadaiak rekordtartók a sajtosmakaróni, a fánk és a gyümölcslé éves fogyasztásában.
  • Ha nem vagyunk otthon, amikor a futár csomagot hoz, akkor a csomagot egyszerűen a tornácon vagy a bejárati ajtó előtt hagyja. Nem kell aggódni emiatt: a bizalom és a tisztesség a kanadaiak vérében van, senki sem fogja ellopni a csomagot, amíg hazaérünk.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!