15 megtörtént esemény a múltból, ami totális őrültségnek hangzik

Az emberiség történelmében jó néhány olyan esemény történt már, ami bármelyik képregényben vagy abszurd mozifilmben megállta volna a helyét. Tudtad például, hogy a 15. és 19. század között az európaiak hatalmas mennyiségben rendeltek múmiákat Egyiptomból, hogy gyógyszereket készíthessenek belőlük? Hát azt, hogy 150 évvel ezelőtt a mérnökök egy méterrel megemelték egész Chicago várost? Szó szerint, házakkal és utakkal együtt.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most 15 ilyen különleges történelmi eseményt gyűjtöttünk össze, melyek első hallásra talán kitalációnak tűnnek, de valójában ez a színtiszta igazság.

 1. 1 A pávián, ami hivatalosan is a vasútnál dolgozott.

  Vasuti pavian

  Az 1880-as években Dél-Afrikában élt egy állomásmunkás, James, aki a saját páviánjával, Jack-kel együtt dolgozott. A férfi mindkét lába amputált volt, ezért megtanította a páviánnak, hogyan segítsen neki az állomás körüli munkákban. Az állat kezelte a vasúti váltókat, tisztította a peront, stb.

  Egy nap az utasok panaszkodni kezdtek, hogy egy majom dolgozik az állomáson, és a vasút társaság kivizsgálta az ügyet, de mivel a pávián meggyőzte őket a munkához szükséges kompetenciájáról, ezért hivatalosan is felbérelték őt. Az állat napi 20 cent fizetést is kapott, 9 éves vasúti munkája során pedig soha, egyetlen hibát sem vétett.

 2. 2 Egyiptomban könnyen vásárolhattunk múmiákat.

  Egyiptomi mumiak

  A 11. században egy tudós jegyzeteket írt, melyekben a orvosi gyógyszerek előállításával és használatával foglalkozott. Néhány évszázaddal később a tudományos munkáinak fordításakor abszurd hiba történt, ami azt eredményezte, hogy az emberek azt hitték, a múmiák gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Ennek köszönhetően a 15. századi Egyiptomban virágzó üzletággá nőtte ki magát a múmiakereskedelem.

  Az európaiak hatalmas mennyiségben importálták őket, hogy gyógyszereket és festéket készítsenek belőlük, és csak a 20. század elején derült ki, hogy nincs semmilyen gyógyító hatásuk a múmiáknak, csak egy fatális hiba történt a fordításkor.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Most is játsszák a világ leghosszabb koncertjét.

  Leghosszabb koncert

  2001-ben a német, Halberstadt egyik templomában kezdték el játszani a világ leghosszabb zeneművét. A St.Burchard templomban John Cage egyik zenéjét kezdték el játszani, mely alapból csak 20 percig tart, de a zeneszerzők lelassították, és úgy elnyújtották, hogy 639 év hosszú lett. A zenészek műszakokban adják elő, és folyamatosan váltják egymást. A világ leghosszabb koncertje tehát most is tart, és 2640-ben fog befejeződni teljesen.

 4. 4 Egy japán partizán, aki 30 évig nem hitte el, hogy véget ért a második világháború.

  Onoda hiroo

  1945-ben Onoda Hiroo japán hadnagy, aki a fülöp-szigeteki dzsungelben harcolt, egy szórólapon látta meg, hogy véget ért a második világháború. Onoda ezt az ellenséges erők propagandájának tartotta, és három katonájával együtt folytatta az Egyesült Államok elleni küzdelmet.

  Ezt követően két katonája hazatért, az egyiket pedig megölték, Onoda viszont további 30 évig a dzsungelben maradt. 1974-ben aztán végül elfogták, és átadták őt a hatóságoknak. Sikerült megmenekülnie a filippínó katonaság ellen elkövetett merényletek miatt kiszabott halálbüntetés előtt, és később hazatért Japánba.

 5. 5 A siklóernyős, akit felszippantott az ég, de túlélte.


  2007. február 14-én a 35 éves Ewa Wisnierska épp a sikóernyőzés világbajnokságra gyakorolt Ausztráliában, amikor viharba került és váratlanul emelkedni kezdett. A nő egyre magasabbra és magasabbra jutott, míg nem 9946 méteres tengerszint feletti magasságban nem találta magát. A lány ekkor elvesztette az eszméletét az alacsony hőmérséklet és az oxigénhiány miatt.

  A siklóernyőjére rakódott jégnek súlya miatt zuhanni kezdett, majd 6900 méteres magasságban Eva eszmélete visszatért, és kinyitotta a vész ejtőernyőjét, amivel sikeresen landolt egy farmon. A nő túlélte, de súlyos fagyási sérüléseket szerzett.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A férfi, aki fogadásból landolt New York utcáin.

  Repulovel landolas new yorkban

  Az amerikai pilóta, Thomas Fitzpatrick kétszer landolt könnyű motoros repülőgépekkel New York utcáin. Először 1956. szeptember 30-án tette ezt meg, amikor egy bárban fogadást kötött, hogy képes 15 perc alatt New Jersey-ből New York-ba jutni. Ehhez elrabolt egy repülőgépet a közeli gyakorlópályáról, és New York közepén landolt. A férfit ekkor 100 dollárra büntették.

  Két év után egy másik bárban a csapos nem akarta elhinni Thomas történetét, ezért a férfi újra megtette, hogy megmutassa neki. Ekkor már 6 hónap börtönre ítélték.

 7. 7 A pingvin, ami beleszeretett egy anime figurába.

  Anime pingvin

  2007-ben a japán Tobu-i Állatkertben a 11 éves Humboldt-pingvin, Grape egy nőstény társával, Midori-val élt boldogan. Több mint 10 év után azonban a nőstény pingvin lecserélte őt egy fiatalabb pingvinfiúra. Grape ettől nagyon maga alatt lett.

  Az állatkert dolgozói különféle módszerekkel próbálták felvidítani, de igazán egyik sem használt. Évek múltán aztán a kis Grape meglátott egy anime figurát egy látogatónál, és nem tudta levenni róla a szemét. A dolgozók gyorsan szereztek egyet neki a kifutójára, amit a kis pingvin minden nap órákon keresztül bámult.

 8. 8 Chicago városát néhány méterrel megemelték.

  Chicago megemelese

  Chicago egy alacsony, mocsaras térségben fekszik, ezért régen a város utcái esőzés után járhatatlanná váltak. 1856-ban a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy véget vetnek ennek, és néhány méterrel megemelik az egész várost, hogy új szennyvízrendszert építsenek alá.

  Az 1860-as években a mérnökök csavaros emelők segítségével nemcsak a hatalmas kőépületeket, de egész városnegyedeket, még a járdákat is megemelték. Külön érdemes megjegyezni, hogy a munka során a város élete nem állt meg, az emberek ugyanúgy élték az életüket és dolgoztak közben az épületekben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
13
6 hozzászólás, 13 pont

Szólj hozzá!

6 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 5,780
  Rendszeres látogató: 10x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Kommentkirály: 50 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Bushman 2014-ben meghalt.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!