HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 különleges zöldség és gyümölcs, ami jól mutatja az anyatermészet végtelen kreativitását

Láttál már valaha burgonyát, ami úgy néz ki, mint a világűr? Mi történne, ha az epret és az ananászt összekevernénk? Nem, ezek nem valami Van Gogh festmény részletei, ezek valódi, létező zöldségek és gyümölcsök. Általában persze a világ másik részére kell utaznunk, hogy megkóstolhassuk őket, de így, képeken keresztül is megismerkedhetünk azért velük.
🔥 2 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál alig akartunk hinni a szemünknek, amikor láttuk, hogy milyen különleges növények léteznek a világon, és alig várjuk, hogy nektek is megmutathassuk.

  1. 1 A sárga görögdinnye egy Afrikából származó fajtának a mutálódásából jött létre. Íze mézédes, sokkal édesebb, mint a klasszikus változata.


  2. 2 A lila burgonya praktikus, mivel különleges színt okozó pigmentek ellenállnak a hőkezelésnek, vagyis a belőle készült burgonyapüré szintén lila színű.


  3. 3 A mangosztánnak semmi köze nincs a mangóhoz. Nagyon egyedülálló íze van, és kiváló kompót alap.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Az illatos csavarpálma termése olyan, mint egy fenyőtoboz, de a belsejében értékes pép van. Kiváló pudingot lehet készíteni belőle.


  5. 5 A langszat egy külsőre nagyon csúnya gyümölcs, ugyanakkor édes és savanyú ízű ételekhez egyaránt tökéletes.


  6. 6 A gac-gyümölcs első ránézésre elég ijesztő, kicsit mintha egy horror filmből lépett volna elő. Ettől függetlenül az íze kellemes, és természetes gyógyszer a láz ellen.


  7. 7 A martillo spanyolul "kalapácsot" jelent. Magjait kínai és japán desszertek és levesek készítéséhez használják.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 A japán viaszbogyó híresen gyorsan romló gyümölcs, ezért Kínán és Japánon kívül szinte sehol sem lehet vele találkozni. Frissen fogyasztják, de koktélokhoz is tökéletes.


  9. 9 A pulasan nem csak kívülről, de ízre is nagyon hasonlít a licsihez.


  10. 10 A bakuri vagy más néven platonia csak Brazíliában és Paraguay-ban terem. A gyümölcs nagyjából narancs méretű, és nagyon ritka gyümölcs, ezért drága is.


  11. 11 A pitanga kiváló C-vitaminforrás, csak vízbe kell áztatni vagy konzerválni, hogy tompuljon a keserű íze.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A hordós kaktusz termése külsőleg ananászra emlékeztet, íze pedig a kivi és a citrom keverékéhez hasonlít. Nem csak a belsejében lévő pép, de még a magjai is ehetők.


  13. 13 A saguaro, vagy más néven kandeláberkaktusz egy Arizonában népszerű kaktusz, melynek ehető a gyümölcse. Íze olyan mint a sárkánygyümölcsé. Általában édes szörpöt készítenek belőle.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A dinnyekörte egy nagyon furcsa kinézetű gyümölcs, ezért édes uborkának is nevezik. Chilében, Peruban és Új-Zélandon terem. Íze leginkább a dinnye, a mangó és az eper keverékéhez hasonlót. Leggyakrabban önmagában, vagy saláták mellé fogyasztják.


  15. 15 A rózsaalma egy Indiában, Srí Lankában, Afrikában, és az Óceánia egyes országaiban népszerű gyümölcs. Íze leginkább a szilvához hasonlít, és frissen fogyasztják vagy szirupot és zselét készítenek belőle.   Bónusz: ember alkotta zöldségek és gyümölcsök.

   A természet szépségei már elkápráztattak bennünket, szóval befejezésként jöjjön néhány nagyon különleges ember alkotta zöldség és gyümölcs, ami mellett kár lenne elmenni szó nélkül.

  16. 16 A pineberry egy fehér húsú eper, ami ananász ízű.


  17. 17 Az ausztrál Blood Lime egy hibrid gyümölcs, amit a látványos megjelenése miatt hoztak létre, de kétségkívül túl messzire mentek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A grapple tulajdonképpen egy szőlő ízű alma.


  19. 19 Az atemoya egy nagyon régóta tenyésztett gyümölcs, amivel a legédesebb gyümölcsöt akarták létrehozni. Ez nem teljesen sikerült, hiszen bár első kóstolásra valóban nagyon édes, később azonban savanyú ízek is előjönnek benne.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.