-
-
1 Egy egyszerű kanál segít, hogy tovább maradjanak frissek a hűtőben tárolt uborkák. Csak tedd a zacskóba az uborkákkal, és akár 2 hétig is frissek maradnak.
-
2 A túrós és tejfölös üvegeket jobb fejjel lefelé tárolni. Ez ugyanis egy vákuum-hatást hoz létre bennük, ami megakadályozza a baktériumok szaporodását.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
3 Hogy ne jelenjenek meg rovarok a lisztben, tegyél bele egy darab alufóliát. Sok nagymama hosszú évtizedek óta alkalmazza ezt a trükköt.
-
4 Ahhoz, hogy a bogyós gyümölcsök tovább maradjanak frissek, öblítsd le őket egy ilyen oldattal: 2 evőkanál ecet, 3 pohár víz.
-
6 Csomagold be a fűszernövényeket egy enyhén nedves papírtörlőkendőbe, majd tekerd be celofánnal úgy, hogy ne maradjon benne felesleges levegő és tedd a hűtőszekrénybe. A fűszernövény ettől friss marad és nem sárgul meg.
-
7 A kenyér penészedésének megakadályozása végett tegyünk egy zellerszárat a csomagba.
-
A boltok polcai tele vannak mindenféle ízlésnek megfelelő árukkal, és gyakran vásárolunk olyanokat, amiket aztán csak később tervezünk elfogyasztani. Sajnos az ételek azonban nem mindig kompatibilisek ezen terveinkkel, sok közülük ugyanis idő előtt megromlik és a kukába végzi. Szerencsére azonban vannak egyszerű és jól bevált módszerek, melyekkel megnövelhetjük a különféle zöldségek és gyümölcsök eltarthatóságát.
HIRDETÉS
A Liked.hu-nál most 14 szokatlan lifehacket gyűjtöttünk össze, melyek elsőre teljesen őrültségnek tűnnek, de az internetezők kipróbálták őket és tényleg működnek!
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK
3 hozzászólás