HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

14 izgalmas tény, amiről valószínűleg nem tanultál az iskolában

Gondoltad volna, hogy a tűz teljesen másképp ég a súlytalanság állapotában? Esetleg azt, hogy Pablo Escobar gyilkosa most épp videoblogger a YouTube-on? Netán van sejtésed, hogy miért repkednek folyton a pillangók a szárazföldön sütkérező teknősök körül?

  HIRDETÉS

  Nincs? Akkor az alábbi lista valószínűleg számodra is érdekes meglepetéseket tartogat majd a világunkról.

  1. 1 Gravitáció nélkül a gyertya lángja kerek és kék színű lesz.


   A Földön a meleg levegő felemelkedik, míg a hideg leszáll. Ennek köszönhető az, hogy a gyertya lángja hosszú és piros. Gravitáció nélkül azonban nincs ami „felemelje” a lángot, így az gömbölyűvé és túlnyomó részt kék színűvé változik.

  2. 2 A történelem legerősebb és legkegyetlenebb kalóza egy Ching Shih nevű nő volt.


   Ching Shih egy prostituáltból lett kalózfeleség. Férje a 18. század végén a kínai felségvizeken garázdálkodó kalózbandák egyikének, a Vörös Zászlós Flottának volt a vezetője. 1807-ben Cheng (férfje) meghalt Vietnam partjainál és özvegye került a kalózbanda élére.

   Ching Shih uralma alatt a kalózbanda sosem látott méretűre és erejűre nőtt, a korabeli források szerint a flottába 1000 nagyobb és 800 kisebb hajó tartozott, a kalózkirálynő közvetlenül 17 ezer, a neki feltétlenül engedelmes szövetségesein keresztül pedig összesen 80 ezer kalóznak parancsolt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A Holland Kelet-indiai Társaság volt az emberiség történelmének legdrágább vállalata.


   Ha ma létezne, a társaság tőkéje átszámítva közel 8-szor haladná meg az Apple tőkéjét - egyes számítások szerint a Holland Kelet-indiai Társaság tőkéje $7,400,000,000,000 lenne, vagyis több mint 2 trilliárd forint.

  4. 4 Finnországban a doktori címhez az oklevél mellé egy kalapot és egy kardot is kapnak az emberek.


  5. 5 Pablo Escobar gyilkosa most videoblogger a YouTube-on.


   Jhon Jairo Velásquez Vásquez nyugalmazott bérgyilkos 2014-ben szabadult a börtönből, azóta pedig valóságos YouTube-sztár lett. Csatornáján csak Popeye néven ismerik őt a követői, akiknek a száma lassan eléri a bűvös 1 milliós számot.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Tioaceton vegyület a világ legbüdösebb anyaga. Olyan büdös, hogy az emberek azonnal hánynak, ha megérzik, ráadásul van, akinél ájulást is okoz a bűze.


  7. 7 Ha egy nyugati dobozteknőst hazaviszünk magunkkal, majd megunjuk és valahol kirakjuk a természetben, a teknős valószínűleg elpusztul, mivel megpróbálja megkeresni az eredeti otthonát.


  8. 8 A Disneyland-i hullámvasút segít megszabadulni a vesekövektől, ezért vannak orvosok, akik külön ajánlják betegeiknek, hogy utazzanak rajta.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Létezik kék banán - burmai kék banán a neve. Az emberek ritkán fogyasztják, viszont az ázsiai elefántok egyik kedvenc eledele.


  10. 10 Ausztráliában él a világ egyik legnagyobb madara, az ékfarkú sas. Szárnyfesztávolsága a 2,5 métert is elérheti, ráadásul nagyon agresszív, akár egy kisgyereket is képes elragadni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 1931-ben egy tudós úgy döntött, hogy emberként nevel fel egy csimpánzt.


   A tudós a 10 hónapos fiával együtt kezdte nevelni a bébicsimpánzt, de gyermekével ellentétben a majom nem volt képes megtanulni az emberi beszédet. Hab a tortán, hogy a kísérletet később le kellett állítani, mert a tudós fia kezdte el utánozni a csimpánz viselkedését.

  12. 12 Tim Friede - a férfi, aki immunissá vált a mérges kígyó harapásra, miután több mint 100-szor megharapták őt.


   A férfi 16 éven keresztül dolgozott kígyókkal, akik folyamatosan meg-meg harapták őt és ezért kis mennyiségű, még nem halálos méreg került a szervezetébe. Ennek következtében a férfi szervezete kifejlesztett egyfajta védekezési rendszert, ami megvédi őt a kígyóharapásokról. A férfi ennek köszönheti azt, hogy túlélte, amikor megharapta őt egy fekete mamba – a világ egyik legveszélyesebb kígyója.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 A nagy ámbráscetek különböző dialektusokban ,,beszélnek".


   Erre a kanadai Dalhousie University tudósai jöttek rá, akik 18 éven keresztül tanulmányozták az egymáshoz közel élő ámbrásceteket, és megfigyelték, az ilyen közösségben élő egyedeknek egyedi dialektusuk van.

  14. 14 A pillangók a teknősök szemfolyadékát isszák - ezért láthatjuk sokszor, hogy pillangók legyeskednek a szárazföldön sütkérező teknősök körül.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10. csóri ékfarkú még nőhet, a miheztartás végett:Borzas gödény 310-345 centiméter szárnyfesztávolság Rózsás gödény 270-360 centiméter szárnyfesztávolság Vándoralbatrosz 250-360 centiméter szárnyfesztávolságKirályalbatrosz 270-320 centiméter szárnyfesztávolság Andoki kondor         -320 centiméter szárnyfesztávolság

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.