HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

14 hihetetlenül ritka zöldség, amit valószínűleg sosem lesz alkalmunk kipróbálni

  Nekünk, európai embereknek a zöldség szó fogalma általában kimerül a hagyma, burgonya, répa, paprika és káposzta, illetve ezek végtelen kombinációjában. Világunk azonban hatalmas, ezért nem meglepő, hogy bizonyos országokban az emberek olyan zöldségeket is használnak, melyekről mi azt sem tudtuk, hogy léteznek.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most a konyhavilág mélyére merültünk, hogy olyan zöldségeket gyűjtsünk össze és mutassunk be nektek, melyekről valószínűleg még sosem hallottatok.

  1. 1 Lila kukorica


   Az Andok környékén élő dél-amerikaiak évezredek óta termesztik és fogyasztják ezt a zöldséget. Igaz, hogy a főtt lila kukorica nem a legfinomabb, ezért az őslakos amerikaiak inkább kiszárítják a csöveket, és egy chicha morada nevezetű italt készítenek belőle, ami a benne lévő antioxidánsok miatt nagyon egészségesnek számít.

  2. 2 Csokoládépaprika


   A csokoládépaprikát kanadai tudósok tenyésztették ki, és valódi ínyencségnek számít. Nemcsak színében, de ízében is hasonlít a kakaóbabra.

  3. 3 Görögdinnye retek


   A görögdinnye retek egy mesterségesen kitenyésztett hibrid zöldség, de ez még nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Ezt a zöldséget célszerű nyersen fogyasztani, mert főzéskor elveszti az élénk színét.

  4. 4 Hegedűpáfrány


   A "fiddlehead fern" egy ehető páfrányfaj. A növényt még kiszárítás előtt felaprítják, majd főzve vagy párolva tálalják. Nevét onnan kapta, hogy kísértetiesen hasonlít a hegedű végén lévő kunkori díszre.

  5. 5 Swainsona formosa (sivatagi borsó)


   Ez a különleges külsejű növény egyfajta borsó, mely csak Ausztrália száraz területein terem. Furcsa megjelenésével ellentétben teljesen biztonságos a fogyasztása, ezért az ausztrál őslakosok és az ott élő állatvilág tagjai egyaránt fogyasztják. Az őslakosok úgy használják, mint bármilyen más borsót, de az sem ritka, hogy kenyeret sütnek belőle.

  6. 6 Yucca (pálma gyökér)


   Közép- és Dél-Amerikában a burgonya helyettesítőjeként használják. Nincs különleges íze vagy illata, azonban nem árt vigyázni vele: a héja ugyanis cianidot tartalmaz, így nyersen fogyasztva mérgező.

  7. 7 Vörös pálmamoszat


   Skóciában és Írországban az emberek ezt a tengeri moszatot először kiszárítják, majd feldolgozás nélkül különféle ételekhez keverik. A vörös pálmamoszat garnélarák ízt kölcsönöz az ételeknek, nem mellékesen pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.