HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 hétköznapi dolog, aminek ritkán ismerjük a jelentését

  A világban minden okkal történik és még ha olykor nem is vagyunk tisztában a minket körülvevő dolgok apró részleteinek pontos céljával és jelentésével, biztosak lehetünk benne, hogy nem véletlenül lettek olyanok, amilyenek.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán most 13 hétköznapi dolgot, pontosabban azok apró részleteit szeretnénk bemutatni és értelmezni, melyekkel kapcsolatban az emberek többsége általában sötétben tapogatózik.

  1. 1 Miért van lyuk a fülhallgatók alján?


   A fülhallgatókon kialakított (látszólag) indokolatlan lyukak is jó okkal kerültek oda, ahova. Csökkentik a műanyag borításban keletkező nyomást, ezáltal pedig javul a hangminőség és tisztább, mélyebb hangok hallatszódnak.

  2. 2 Jelzés a kozmetikumokon.


   6, 12, 18, 24, 36 - ezek a számok a termékek felnyitása utáni lejárati idejőt jelölik, napokban.

  3. 3 Mik ezek a színes pöttyök a gumiabroncsokon?


   Ránk, végfelhasználókra és autótulajdonosokra nézve ezek a pöttyök nem relevánsak, valójában az abroncsok legkönnyebb (sárga) és legnehezebb (piros) pontját jelölik, hogy a szakemberek és a gyártók tudják, hogyan kell kiegyensúlyozni az abroncsokat.

  4. 4 Lyukak a LEGO játékokon.


   Ezeket a lyukakat szintén szándékosan, a gyermekeink védelme érdekében készítik. Ha esetleg egy kisgyermek lenyelné ugyanis a Lego darabkát és a torján akadna, a rajta található lyukakon képes lenne annyi levegőhöz jutni, hogy ne fulladjon meg, amíg a mentők a helyszínre érkeznek.

  5. 5 Mélyedés a bögrék alján.


   Ezek a mélyedések a csepegtetőrácson és a mosogatógép rácsán történő könnyebb/biztosabb elhelyezés céljából lettek kialakítva.

  6. 6 Minták a toalettpapíron.


   Látszólag csak esztétikai okokból lettek kialakítva, ez azonban nem teljesen igaz. A bemélyedéseknek és kitüremkedéseknek köszönhetően ugyanis megkönnyítik a "szennyeződés" eltávolítását.

  7. 7 Dupla gomb a WC-tartályokon.


   Vízmegtakarítási céllal lettek kialakítva: az egyik gomb megnyomásával a tartály csak félig ürül ki, ami praktikus lehet például kisdolog esetén, míg a másik gomb megnyomásával az összes víz távozik a tartályból.

  8. 8 Miért másmilyen a vattapamacs két oldala?


   Az egyik oldal a kozmetikumok felhordása, a másik (puhább) a kozmetikumok letörlése céljából lettek kialakítva.

  9. 9 Miért vannak ,,szárnyak" a dobozos üdítőkön?


   Ezeket kihajtva a gyermekek könnyebben képesek megtartani az üdítőt és nem kell attól félni, hogy ha esetleg véletlenül erősebben megnyomják a csomagolást, akkor az egész doboz tartalma az arcukon/ruhájukon landol.

  10. 10 Tudod, miért hozták létre eredetileg a spirál füzeteket?


   Abban az időben, amikor feltalálták, az egyik legnagyobb veszélyt a patkányok és a különböző rágcsálók jelentették a könyvekre és füzetekre, akik a kötést megrágva olykor az egész dokumentumot megsemmisítették, használhatatlanná tették. A fém spirál erre jelentett megoldást, a füzetek esetében pedig csak hab a tortán, hogy a feleslegessé vált oldalakat így egy mozdulat segítségével kitéphetjük.

  11. 11 Billentyűzet-tartó lábak.


   Az első ránézésre csak a billentyűzet minimális megemelésére szolgáló toldalékok valójában sokkal fontosabb szerepet töltenek be: kutatások kimutatták ugyanis, hogy a segítségükkel csökkenthető a stressz a hosszú, számítógépen történő irodai munka során.

  12. 12 Miért vannak mélyedések a golflabdákon?


   Kezdetben a golflabdák teljesen sima felületűek voltak, ám huzamosabb használat után apró bemélyedések jelentek meg rajtuk. A gyártók ekkor lettek rá figyelmesek, hogy a bemélyedések hatására a golflabdák sokkal szabályosabban és messzebbre repülnek.

  13. 13 Miért kiszedhetők az autók fejtámlái?


   Természetesen biztonsági okokból, nem mellékesen azonban egy esetleges baleset során a gépjármű ablaka is könnyedén és sérülésmentesen kitörhető a fejtámlák fém szárai segítségével.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.