HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódÉrdekességek

12 tény a fitneszről, amit a személyi edződ sosem fog elmondani neked

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most 12 ilyen tényt gyűjtöttünk össze, melyek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy megmentsük magunkat az edzés közben ért – sokszor egészen illúzióromboló – kudarcoktól.

  1. 12 Az észrevehető eredményekre elég sokat kell várni.

   Fitnesz lassu valtozas

   Az edzőterembe lépve senki ne várjon villámgyors eredményeket. Azok, akik 2 hónappal a nyaralás előtt döntenek úgy, hogy teljesen át akarják alakítani a testüket, jobb ha inkább bele se kezdenek, mert valószínűleg kudarcot fognak vallani. Persze sok függ az elhízás mértékétől és a tűrőképességünktől, de még a legoptimálisabb esetekben is legalább 2-3 hónapra van szükség ahhoz, hogy valódi változást tapaszaljunk a testünkön.

   Kevésbé optimális esetben az első reménysugárra olykor 6 hónapot is várni kell, és fontos megjegyezni, hogy ezt a várakozással telt időszakot a túlzásba vitt edzésekkel sem fogjuk tudni lecsökkenteni. Heti 3 erő és 2 kardio edzés bőven elég hozzá, hogy a maximumot hozzuk ki a testünkből, a kardio edzés olykor-olykor pedig egy nagyobb séta is lehet akár, nem feltétlenül kell megerőltető gyakorlatokat végeznünk.

  2. 11 A kívánt eredmény elérése nem mindig lehetséges.

   Fitnesz eredmeny nem mindig lehetseges

   Rengetegen mennek úgy oda a személyi edzőkhöz, hogy van egy elképzelt kép a fejükben, hogy hogyan is szeretnének kinézni. Legtöbben a kedvenc sportolójuk vagy hollywoodi hírességük testét szeretnék leutánozni, az edzők pedig mindent meg is tesznek ennek érdekében, de fontos tudni, hogy a kívánt test elérése sokszor a mi testünk felépítéséből fakadóan nem lehetséges.

   Egyes emberek izmai természetüknél fogva jobban növekednek, másoknak gyorsabb az anyagcseréje. Még a legprofibb sportolók is speciális gyógyszereket használnak a kívánt forma eléréséhez, ezért mindig fontos, hogy csak és kizárólag reális célt tűzzünk ki magunknak, máskülönben csalódás érhet bennünket, ami lehet, hogy az egész testmozgástól elveszi majd a kedvünk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Általában 5-7 óra bőven elég a személyi edzővel.

   Szemelyi edzovel toltott orak

   A személyi edzők szeretik hangsúlyozni, hogy milyen fontos szerepet játszanak a fejlődésünkben, de ez nem mindig van így. A kezdeti útmutatáshoz valóban nagy szükség van rájuk, de miután már belerázódtunk, csak ablakon kidobott pénz minden egyes rájuk költött forint.

   Általában 5-7 óra elegendő hozzá, hogy még a nulláról kezdve is átlássuk annyira az edzés világát és oda tudjunk figyelni a legfontosabb dolgokra úgy, hogy később személyi edző nélkül is könnyedén elboldoguljunk.

  4. 9 Csak az alap gyakorlatokkal lehet szép testet építeni.

   Guggolas vs kitores

   A személyi edzőknek érdekük, hogy az ügyfelük minél több időt töltsön velük, ezért sokszor elhanyagolják azokat az alapvető gyakorlatokat, melyek valódi és látványos változást képesek eredményezni a különböző izomcsoportokban. Fontos tudni azonban, hogy ha szép testet szeretnénk formázni magunknak, akkor a legfontosabb az alap gyakorlatokra koncentrálás.

   Ilyen például a kitörés, a plank, a súlyemelés, a guggolás vagy épp a fekvőtámasz. Ezek a gyakorlatok mindenkinél eltérő hatékonyságúak, ezért nekünk kell felfedeznünk, hogy melyik illik legjobban a testünkhöz, melyikkel tudunk a leglátványosabban fejlődni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Nincs szükség különféle teljesítménynövelő szerekre.

   31822265 60805760 005df60d7298a001752034ab310adb2e22451a46 1500 1 1548052931 728 36a4d1f0eb 1548939667

   Azok a kezdők, akik először mennek edzőterembe, gyakran hisznek a boltban kapható fehérjeporok és táplálékkiegészítők „mágikus erejében”, de ennek nem szabad bedőlni. Valójában egy egészséges, fehérjedús étrend sokkal hatásosabb tud lenni, mint a boltban 10-20 ezer forintért kapható készítmények.

  6. 7 Még a legkeményebb edzéssel sem lehet teljesen megszabadulni a narancsbőrtől.

   Fitnesz nelkul vs fitnesszel

   Azt valószínűleg már mindenki megtapasztalta, hogy nem létezik hatékony narancsbőr elleni készítmény. Sokan abban a tudatban vannak azonban, hogyha nekiállnak edzeni, akkor végre valahára megszabadulhatnak ettől a kellemetlen bőrproblémától. Ez azonban nem feltétlenül van így.

   Nem létezik olyan edzés, ami speciálisan a narancsbőr eltüntetésére lenne kihegyezve, és bár a rendszeres edzéssel és jól megválasztott táplálkozással kevésbé láthatóvá tehető a cellulit, teljesen eltüntetni nem fogjuk tudni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Egyre több ember választja az egészséges életmódot. De az emberek 90%-a cigizik.
 • Hülyeség, én nem edzek és mégis vékony vagyok, egy deka felesleg sincs rajtam. A szép alaknak az a kulcsa hogy ne zabálj annyit. Hiába edzi az ember halálra magát ha közben sokat eszik, így nem is lesz látszatja soha 
  • A cikk fele arról szól, hogy minden embernek egyedi adottságai vannak.  Az viszont biztosan senkin nem épít izmot, ha kihagyja a vacsorát. 
  • Meg a genetika. Van olyan ismerősöm aki halálra zabálja magát ès 43 kiló. Egyszerűen nem tudd hízni ès nem. Nem anorexiás, volt orvosnál. Èn is egészségben élek, sportolok, fizikai munkát végzek. Mèg is 75 kiló vagyok ès egy év alatt sem sikerült lejebb adni belőle ès nem zabálok össze vissza. Igen is sokat számít milyen a genetika, aki azt mondja nem az hazudik.  

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.