HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

12 emoji, amit egész életünkben rosszul használtunk

  Az emberek több okból kifolyólag szeretik az emojikat: egyrészt ezek segítségével szavak nélkül fejezhetik ki az érzéseiket, másrészt pedig hihetetlen mértékben képesek feldobni a barátokkal közös csevegést. Így vagy úgy, a hangulatjelek kétségkívül az életünk részévé váltak, ami csak azért furcsa, mert bár általában nap mint nap használjuk őket, sokszor mégsem vagyunk tisztában a jelentésükkel.

  HIRDETÉS

  A gyakorlatban persze arra használjuk ezeket az aranyos szimbólumokat, amire csak akarjuk, de mint minden mással a világon, a tervezők ezekkel a kis hangulatjelekkel is konkrét dolgot próbáltak szimbolizálni – ám néhány esetben ezt teljesen félreértették a felhasználók. Cikkünkben most megmutatjuk, hogy mi a valódi jelentésük pontosan ezeknek a gyakran tévesen használt emojiknak.

  1. 12


   Legtöbben az imádkozás és fohászkodás jeleként használjuk, de eredetileg ez az emoji egy japán kéztartást szimbolizál: a keleti kultúrában ez a bocsánatkérés jele. Egyesek még a „pacsi adás” szimbólumaként is használják, de az is téves.

  2. 11


   Első ránézésre legtöbbször a kacsintós csókdobás jelképének gondolják az emberek, de valójában a fütyülést szimbolizálja. Könnyű összekeverni a csókdobással, mivel a pusziküldős-szerelmes emojik mellett található.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10


   Tévesen használjuk ezt a hangulatjelet a boldog ünneplések és események jelképeként, ez ugyanis nem egy szimpla ajándékra biggyeszthető rózsaszín masni: ez a rák elleni küzdelem szimbóluma.

  4. 9


   Ezt a hangulatjelet legtöbbször arra használjuk, hogy a beszélgetőpartnerünk figyelmét a jel alatti tartalomra összpontosítsuk. Valójában ez a jel azonban azt szimbolizálja, hogy a küldője rendkívül maga alatt van és rosszul érzi magát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8


   A jobbra néző ököl a tisztelet és a gratuláció szimbóluma.

  6. 7


   Ez nem egy szimpla répa, ahogy azt sokan gondolják. Ez valójában a sült édesburgonyát szimbolizálja, amit yaki-imo-nak hívnak a japán emberek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

9 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ez csak utólag magyarázkodás, az emberek már úgyis arra használják, amire eddig és ez nem fog megváltozni. Ha depi vagyok nem egy lefelé mutató kezet fogok küldeni, hanem leírom. Az édesburgonyát meg hagyjuk is🤣
 • 2,050
  Beszélgetésindító
  6os narutomaki.
 • 9,809
  10 hozzászólásTizedik reakcióSzavazatszámlálóVeterán reagálóKvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásLétrejött!BeszélgetésindítóTizedik szavazatIgazságosztóElső reakció
  3-nál Van egy kis hiba: "A „Tenguvá válás" az arrogancia és az önelégülés megtestesülését jelzi" , Önelégülés helyett önelégültség.
  • Ez egy pontos, hivatkozásokkal, észérvekkel megtámasztott hozzászólás. Köszönjük!
   • 17,998
    Rendszeres látogatóTörzsvendégBeszélgetésindítóKommentkirály10 hozzászólásBejegyzéskészítő
    Az az igazság, hogy hiába magyarázzák, hogy mit jelent, a nép fejében úgyis másképp van az összes emoji jelen, mint itt.
 • Ez tök jó. Ez a cikk. Nekem tetszik, ezeket eddig nem tudtam. Nem értem, miért nem tetszett nektek, de mindekinek lehet véleménye. Puszika: Lulu😘

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.