HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

11 hasonló dolog és jelenség, amit sokan még mindig összekevernek

Ideje tisztázni őket végre.

    Rengetek dolog és jelenség létezik a világon, így hát nem csoda, hogy akadnak például olyan ruhadarabok, állatok vagy élelmiszerek, amiket nehéz megkülönböztetni egymástól, mivel vagy a nevükben, vagy a kinézetükben hasonlítanak nagyon valami másra.

    HIRDETÉS

    Úgy döntöttünk tehát, hogy segítünk egyszer s mindenkorra tisztázni 11 olyan dolgot, amit gyakran összekevernek az emberek.

    11 Katicabogár és mexikói babbogár

    Katica és mexikói babbogár
    • Katicabogár: ennek a rovarnak több mint 5000 különböző faja létezik. A legelterjedtebb a 7 pöttyös katicabogár, melynek piros hátát fekete pöttyök borítják.
    • A mexikói babbogár: általában eléri a 6-7 mm hosszúságot, és valamivel nagyobbra nő, mint egy katicabogár. A háta sárga vagy réz színű, 16 fekete ponttal. A kifejlett példányok általában a hüvelyesek családjába tartozó növényekkel táplálkoznak.

    10 Eau de toilette és Eau de parfum

    Eau de toilette vs eau de parfum
    • Eau de toilette: 4-10% aromás összetételt tartalmaz. Az aroma általában körülbelül 3 óráig marad az emberi testen.
    • Eau de parfum: a parfüm összetétele 15-20%. A kellemes illat akár 8 órán keresztül is kitart.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    9 Fedora és Panama kalap

    Fedora vs panama kalap
    • A Fedora általában nemezből vagy gyapjúból készül. Leggyakrabban fekete vagy barna.
    • A Panama szalmából készült, ami könnyebbé és tökéletessé teszi a nyári vakációhoz.

    8 Sportzakó és blézer

    Sportzakó és blézer
    • A sportzakó az öltönyzakó kevésbé formális változata. Általában szabadabban áll. Leggyakrabban sűrű anyagból, például tweedből varrják.
    • A blézerhez, az öltönyzakóval ellentétben, nincs szükség hozzáillő, ugyanabból az anyagból készült nadrágra. Twillből és flanelből készül. Formálisabb lehetőségnek tekinthető, mint egy sportzakó.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    7 Jeges kávé és hideg kávé

    Jeges vs hideg kávé
    • Jeges kávé: semmi bonyolult, az egész lényege a névből is kiderül: jéggel tálalt kávé.
    • A hideg kávé: egy kicsit bonyolultabb. Ehhez az italhoz a durvára őrölt kávét hideg vízben áztatják legalább 12-24 órára. Ez jelentősen különbözik attól az eszpresszótól, amelynek elkészítéséhez forró vizet használnak.

    6 Macaroon és Macaron

    Macaroon vs macaron
    • Macaronennek az édességnek a fő összetevője a kókuszreszelék. A macaroont gyakran csokoládémázzal tálalják.
    • Macaron: őrölt mandulalisztből, tojásfehérjéből és porcukorból készül. Két korongot összeteszünk, és ganache-val, lekvárral vagy vajkrémmel töltjük meg őket.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.