HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

11 furcsa tény, amit valószínűleg nem tudtál Kim Dzsongunról

  A világ legfiatalabb diktátoráról vajmi keveset tudni – gyerekkorát valóságos titok övezte, a hivatalos önéletrajzában pedig akkora lódítások olvashatók, amiket az észak-koreai lakosokon kívül minden ember megmosolyog.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál megpróbáltunk azonban most néhány olyan érdekes adatot és meglepő tényt összegyűjteni a bölcs vezérről, amit az emberek többsége valószínűleg még sosem hallott korábban.

  1. 1 Senki sem tudja, mikor született.


   Talán 1982. január 8-án vagy július 5-én született, talán 1983-ban. De az is lehet, hogy 84-ben. Miért ilyen zavaros mindez? A pletykák szerint próbálják minél idősebbnek beállítani, ezért nem tisztázott a pontos születési dátuma.

  2. 2 A szemöldöke évről évre rövidebbé válik.


   Kim Dzsongun elmúlt években készült képeit időrendbeli sorba rakva egy nagyon érdekes jelenségre lehetünk figyelmesek: egyre rövidebb a szemöldöke.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Senki sem tud semmit a gyerekkoráról.


   Soha nem került nyilvánosságra egy kép vagy információ sem a fiatalságáról, egyedül ez a kép látott napvilágot róla, amit 2014-ben az ő tiszteletére mutattak be egy katonai esemény során. Ettől függetlenül persze semmi sem bizonyítja, hogy valóban ő látható-e a képen.

  4. 4 Az ország legnépszerűbb együttesének tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.


   Észak-Koreában is van popzene, ám nem egészen olyan, mint ahogy azt a világ többi országában megszokhattuk. Az egyik legnépszerűbb lányeggyüttes a Moranbong, melynek különlegessége, hogy a tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

  5. 5 Így szólítják őt Észak-Koreában...


   • A 'legfőbb vezető' és 'pártvezető' nevet nyilván mondani sem kell, de íme néhány kevésbé ismert becenév...
   • ,,Új csillag"
   • ,,A ragyogó elvtárs"
   • ,,Géniusz a géniuszok között"
   • ,,A KNDK marsallja"

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 1998-tól 2000-ig egy svájci elit iskolában tanult, álnéven.


   Kim egy nagyon rangos Bern közeli iskolában volt diák 98 és 200 között. Ez idő alatt az Észak-Koreai nagykövetség tagja is volt, ezért senki nem tudta róla, hogy mi az igazi neve. Nehéz megmondani, hogy tényleg ő volt-e vagy sem, viszont a képeket összehasonlítva sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni. Azok, akik vele együtt tanultak, teljesen biztosak abban, hogy Kim Dzsongun volt a képen látható srác, és úgy emlékeznek rá vissza, mint egy vicces fiatal, akit jobban érdekelt a sport, mint a politika, és nem volt túl jó tanuló.

  7. 7 Szereti a kosárlabdát és jóban van Dennis Rodman-nel.


   Az ő különös kapcsolatuk inspirálta az Interjú (2014) című filmet.

  8. 8 Majdnem minden fotón mosolyog és/vagy nevet. Ezt kevés politikus mondhatja el magáról.


   Kicsit furcsának tűnhet, hogy egy ilyen komoly ország vezetője ilyen sokat mosolyogjon, de valójában megvan a maga oka: Kim Dzsongunnak úgy kell tűnnie az emberek szemében, hogy ő az öröm és a boldogság megszemélyesítője.

   HIRDETÉS
  9. 9 A haja egy modern hipszter frizurájával vetekszik.


  10. 10 Nem vizel és nem székel.


   Legalábbis az észak-koreai emberek ezt gondolják róla, csak úgy mint az apjáról. Ez az információ egyébként a hivatalos önéletrajzában is szerepel!

  11. 11 Ha Kim Dzsongun lefogyna, sokkal félelmetesebben nézne ki.


   Egy interneten közzétett (megszerkesztett) fotó alapján bátran kijelenthetjük, hogy a nagy vezér sokkal félelmetesebb lenne, ha ledobna magáról úgy 10-20 kilogrammot. Annál is érdekesebb, hogy nem teszi, hiszen az elsődleges célja más nemzetek megfélelmlítése, ami biztosan jobban menne neki 10-20 kilóval könnyebben, mint így, egy vigyorgó pufókként.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10,059
  Létrejött!KvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásBeszélgetésindítóTörzsvendég10 hozzászólásKommentkirályÖregmotoros
  98 és 200 között??? 102 évig?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.