HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 furcsa dolog, ami más országokban teljesen normálisnak számít

  Amikor egy idegen országba utazunk, sajnos nem mindig van időnk kellően tanulmányozni a helyi emberek életét és szokásait. Pedig nem ártana, olykor ugyanis rendkívül különböznek a nálunk megszokottaktól, és még a leghétköznapibb dolgokkal is képesek őrült meglepetéseket okozni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 9 olyan furcsa dolgot gyűjtöttünk össze, melyek noha számunkra teljesen elképzelhetetlenek, a világ bizonyos országaiban teljesen normálisnak számítanak.

  1. 10 Japánban sok utcának nincs neve.


   Ehelyett számokat használnak, így például teljesen természetes számukra, hogy azt mondják: „én a 6. utcán dolgozom” vagy hogy „a 36. utcában élek”. Kicsit zavarónak tűnhet, de van rendszer benne, és a térképen nézve ez jól átláthatóvá válik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Skandináv függönytelenség.

   5bcb0034 3780 49c2 95bd e25544c873f4
   cnn

   Néhány európai országban, különösen az északibb országokban gyakran előfordul, hogy a házakban egyszerűen nincsenek függönyök. Ez annak köszönhető hogy az emberek nem próbálják meg rejtegetni a magánéletüket, mivel olyan a mentalitásuk, hogy tiszteletben tartják egymás magánéletét és eszükbe sem jutna benézni másokhoz.

  3. 8 Ruhaszárítás Szingapúrban.


   Szingapúr közismert a turistalátványosságairól és a furcsa tilalmairól, de van valami, ami legalább ilyen érdekes: az emberek bambusz botokon szárítják a ruháikat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 A török csirkedesszert.


   Igen, jól olvastad. A Tavuk göğsü nevezetű török puding csirkemellből, tejből, illetve cukor és fahéj kombinációjából készül.

  5. 6 Meredek holland lépcsők.


   A hajmeresztően meredek lépcsők nem számítanak ritkaságnak a holland családi házakban. Sok ház nagyonkeskeny, viszont magas (az árvízveszély miatt), tehát ez egy logikus megoldás számukra a helytakarékosság végett.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • monjuk hollandiaban keves terulet van, ezert keskenyebbek , es szintesek a hazak , ezért adódtak a meredek lepcsok es nem az árvizveszely miatt
 • 7-eshez egy fontos kérdés: Hogy a búbánatba lehet ebben a kis valamiben nyakig elmerülni?Értem én, hogy a japánok alacsonyak, de azért biztos nem 100 cm az átlagmagasság az országban. 
 • Szeretem az ilyen jellegü cikkeket olvasni. Sok érdekességet meglehet tudni más országok szokásairól.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.