HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 étel, aminek az áráért autót, lakást vagy trópusi nyaralást vásárolhatnál

  A legdrágább éttermek séfjei nemcsak a lelküket, hanem komoly pénzösszegeket is fektetnek a gasztronómiai alkotásaikba. Egyes remekművek megalkotása olykor többe kerül, mint az ékszerkészítés, a fogások végösszege akár a több ezer vagy több tízezer dollárt is elérheti. Na de kinek lenne bátorsága elfogyasztani ezeket az ételeket, amiknek az ára egy autó árával vetekszik?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál megtudtuk, hogy az igazi ínyencek bármennyit képesek kifizetni a finom fogásokért, a most következő 10 méregdrága étel pedig a nagy kedvenceik közé tartoznak.

  1. 1 Madárfészek leves - 10 000 dollár (3,3 millió forint)


   Ez a fogás a kínai császárok ünnepi asztalának elengedhetetlen eleme. A leves maga szalangána fészekből készül, de az összetevők között találhatók még többek között algák, madárnyál és kaviár is. Az étel magas költsége a madárfészek beszerzésének nehézségéből fakad, mivel a szalangána madarak általában sziklákon és barlangokban fészkelnek. Néha a hegymászóknak szó szerint az életüket kell kockáztatniuk ezért a finomságért.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Hamburger - 5 ezer dollár (1,6 millió forint)


   Mi lehet ilyen drága egy hamburgerben? A FleurBurger egy igazi szarvasgombás csemege. Az étel mellé egy kevés köret és egy üveg drága bor is jár.

  3. 3 Sushi gyöngyökkel - 3 ezer dollár (1 millió forint)

   1645432556 36167ab75435d0933e66fc25f1767077
   cbn

   Az Angelito Araneta séf által készített sushiért igen borsos árat kell fizetni. Ez főként annak a ténynek köszönhető, hogy a tekercsekben nemcsak a legfrissebb hal és rizs található, hanem többek között aranylevél, gyöngy és gyémánt is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Világító gombócok - 2,4 ezer dollár (800 ezer forint)


   A Golden Gates étteremben szokatlan világító gombócokat szolgálnak fel. Igen, világítanak a sötétben. Az étel a különlegességét egy speciális, világító szardella mirigyeinek köszönheti. Ezt leszámítva a gombócok nem különböznek a hagyományos töltött gombócoktól.

  5. 5 Mexikói tortilla - 25 ezer dollár (8,3 millió forint)


   A mexikói konyha híres a megfizethető ételekről, de a Frida étterem fogásai nem tartoznak ezek közé. A világ legdrágább tacojában többek között kobe marhahús, homár, fekete szarvasgomba, brie sajt, beluga kaviár, morita bors, Ley tequila és egy kopi luwakot nevű különleges kávébab is található.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.