HIRDETÉS

21 érdekes felfedezés, ami még azokat is zavarba hozza, akik már sok mindent láttak

Az internet egyik legnagyobb csodája, hogy a segítségével tényleg bármire választ kaphatunk. Találtál valami érdekes dolgot a nagyszüleid házában, amiről nem tudod, hogy micsoda?! Az enciklopédiákban történő felesleges keresgélés helyett csak posztolj róla egy képet például a Reddit.com „WhatIsThisThing” nevű fórumába, ahol közel egymillió felhasználó várja, hogy segítsen megfejteni a különböző rejtélyes tárgyak mivoltát.

Az alábbi emberek is ide posztolták kérdéseiket, melyeket a közösségi oldal felhasználói kivétel nélkül meg is válaszoltak.


 1. 1 ,,Miért állítható a helyzetük ezeknek a ruhafogasoknak ebben a nyilvános WC-ben?!"


  Ezek úgynevezett „akasztásbiztos ruhafogasok”, melyeket főként pszichiátriai és ehhez hasonló intézetekben szoktak használni, hogy a betegek ne akaszthassák fel magukat rájuk és ne tehessenek kárt magukban a segítségükkel. Létezik ugyanilyen biztonsági korlát és kilincs is:

 2. 2 ,,Miért ilyen "eres" ez a tojás?"

  29619915 image crop 640x784 1545049120 728 cfef2de1be 1545137375
  reddit
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A hörghurut betegségben szenvedő tyúkok raknak ilyen tojást. Furcsa kinézete ellenére az emberek számára teljesen biztonságos a fogyasztása.

 3. 3 ,,A vacsorámban, egy szelet húsban találtam ezt a furcsa eszközt..."


  Ez egy sertésekhez és szarvasmarhákhoz használt nyomkövető.

 4. 4 ,,Chilébe utaztam a nyáron és ott láttam, hogy a boltokban minden Pringles chips logója ki van takarva egy kék matricával. Miért?!"


  A Pringles két chilei törvény miatt kényszerül cenzúrázni a termékeit: az egyik, hogy minden egészségre káros élelmiszert külön matricával kell ellátni. A másik, hogy az ilyen egészségre káros élelmiszerek nem használhatnak rajzfilm figurákat (és egyéb gyerekek figyelmét felkeltő szimbólumokat) a csomagolásukon. A Pringles chips nagybajuszos férfifejet ábrázoló logója pedig ez esetben annak számít.

 5. 5 ,,Mi a neve ennek a természeti jelenségnek?"


  Ez az ún. melléknap (parhelia) vagy naphalo, ami egy halojelenségek körébe tartozó légköri fénytünemény, mely a napkorongtól két oldalon elhelyezkedő fényes foltok formájában jelentkezik.

 6. 6 ,,Mi értelme ennek az eszköznek?!"


  Ez egy úgynevezett 'USB-kondom', ami meggátolja, hogy zsarolóvírusok kerüljenek a telefonunkra, miközben a laptopunkra csatlakoztatjuk. Erről bővebben a ComputerWorld cikkében olvashattok magyar nyelven.

 7. 7 ,,Ezekkel találkoztam egy lengyel erdőben. Mik ezek?!"


  Ez egy régi piezométer - ilyennel mérik a talajvíz szintjét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest
 • Sziasztok! A 6-os képen valóban egy állat-chip látható, de sertésbe és szarvasmarhába ilyet nem tesznek. Ez egy kutyában volt. :( 
 • Helo! A 16-os kép biztosan nem egy “pisztric“-gombáról készült, azok a taplófélék családjába tartoznak (és amúgy sem nőknek bele így zöld növényzetbe) ez valószínüleg inkább egyfajta poliuretán hab ami már pár napos. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.