HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért nem szeretem a svédasztalos és az all-inclusive ellátást a szállodákban: 3 ok

Ma valószínűleg egy nem túl népszerű véleményt fogok megosztani.

Én NEM SZERETEM a svédasztalt és az „all inclusive” (mindent tartalmazó) rendszert, legyen szó akár horvát, olasz, spanyol vagy török szállodákról! Persze, megvannak a maga előnyei, de hátránya is van bőven.

HIRDETÉS

Tisztázzuk rögtön: ez csak az én véleményem, jogom van hozzá, és nem állítom, hogy objektív. Az embereknek különböző dolgok tetszenek, és ez így csodálatos!🤗

Szóval, mi az, ami nekem nem oké ezzel kapcsolatban:

1. Túlkészített ételek

Talán ez a legfőbb [probléma] – az ilyen szállodákban minden étel túl van sütve vagy túl van főzve. Mindig és kivétel nélkül! Soha nem fogsz itt találni medium (közepesen átsütött) steaket vagy szaftos, szuvidált csirkemellet.

Így történik az, hogy bár az alapanyagok jók lennének, de az elkészítésük elég gyenge.

Például, hogyan készítem én otthon a steaket? Először szobahőmérsékleten hagyom, aztán bekenem olajjal, és az elektromos grillemen pontosan addig sütöm, amilyen átsütésre szükségem van.

És a végeredmény a világ legomlósabb húsa! Puha, szaftos, belül pirosas. Pont, mint egy drága steak-bárban, csak olcsóbban és otthon.

És mit csinálnak a svédasztalos szállodákban? Fogják a marhahúst, bepácolják rengeteg fűszerbe (úgy, hogy a marha ízét egyáltalán ne érezd), aztán még meg is sütik egy tonna olajban a well done*300-as fokozatig.

HIRDETÉS

Ehető, de amikor van mivel összehasonlítanod, mindig össze is fogod hasonlítani.

És értem, hogy miért csinálják ezt. A szálloda 1500 emberre van tervezve, és persze nehéz ennyi embert megetetni úgy, hogy senki (Isten ments) meg ne mérgeződjön. Ezért jobb biztosra menni (vagy: túlbiztosra)!

De finomabb ettől még nem lesz.

2. Nincsenek megszokott alapanyagok

Szeretek kásákat, halas (vagy csirkemelles) szendvicseket, vagy túrót reggelizni. Ezek közül semmit nem láttam még az all-inclusive vagy svédasztalos szállodákban tett utazásaim során. Kásák voltak, de nekem mindig ízetlenek jutottak.

Ezért reggelente kénytelen vagy tojást enni különböző formában, valamint gyümölcsöket és zöldségeket:

HIRDETÉS

A tojásrántotta reggelire csodás! De nem 11 napon keresztül. 😅

Amikor hazajöttem a nyaralásból, az első dolgom volt, hogy túrókrémet készítsek a turmixgépben! Egyszerűen összekevertem a túrót, banánt és áfonyát.

3. Sok zsír és cukor

Én alapvetően mindkettővel rendben vagyok. De mindent csak mértékkel! A svédasztalos konyha azonban nem ismer mértéket. Ott ha olajat öntenek, azt tiszta szívből teszik! És az édes desszertszirupokkal is ugyanez a helyzet.

HIRDETÉS

Egyébként az „európai” szállodákban még soha nem panaszkodott annyira a gyomrom. Életem eddigi legrosszabb (legkevésbé finom) konyhája Isztambulban volt! Két este ettünk baklavát, aztán már nem bírtuk tovább.

És íme egy fotó a legutóbbi spanyol utunkról, az egyik népszerű étteremből:

Ez egy saláta marhabélszínnel, rukkolával, gránátalmával és aszalt paradicsommal. Na, ez tényleg finom volt! (Ezt egyébként otthon is könnyű elkészíteni!)

Szóval, én úgy gondolom, hogy ha nyaralni mész, az éttermi étel finomabb, minőségibb és egészségesebb. Mint idővel kitapasztaltuk, pénzben sem sokkal drágább minden nap minőségi étteremben enni egy nyaralás során, mint a hotel svédasztalos ajánlatait választani, úgyhogy mi azóta rá sem nézünk a félpanziós vagy all inclusive szolgáltatásokra!

És még egyszer mondom: ez csak az én véleményem, nem feltétlenül kell egyeznie a tiéddel.

HIRDETÉS

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni