HIRDETÉS BEZÁRÁS

Lehet-e vinni magaddal a reggeliből vagy a vacsorából egy svédasztalos szállodában?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok erről a témáról.

  Egy ismerősöm mindig olyan szállodát választ, ahol van reggeli, és reggelizés közben mindig eltesz magának egy adag ételt vacsorára. Szerinte ez nagyon praktikus és gazdaságos. Legutóbb majdnem összevesztünk, amikor azon vitatkoztunk, hogy szabad-e ezt csinálni vagy sem.

  HIRDETÉS

  Eszembe jutott, amikor a barátnőmmel először mentünk Prágába hét évvel ezelőtt. A szállodában svédasztalos reggeli volt. Életemben először láttam ilyet. Azonnal megkívántam, hogy reggeli után magammal vigyek valamit. Tény és való, hogy nagyon csábító tud lenni egy akkora bőségnek a látványa. Hogyan lehetne ezt kihagyni?

  csecso

  Nagyon csábító volt. Eltettünk magunknak pár sajtot, néhány adag lekvárt, vajat és két zsemlét. Igaz, a táskánkba rejtettük őket. Nagyon finom uzsonnánk volt aznap délután. De valahogy mégis kellemetlen szájízzel távoztunk. Mintha elloptuk volna ezeket az ételeket. Másnap újra lementünk reggelizni. Láttuk, hogy az emberek távoznak a reggeliről, és nem visznek magukkal semmit. Ekkor a barátnőm azt mondta nekem:

  Tudod, hogy rengeteg helyen jártam már és egy dolgot megfigyeltem: a közép- és kelet-európaiakat fel lehet ismerni bizonyos jellemzők alapján. Az utcán mindig tűsarkú cipőben járnak, a svédasztalhoz pedig szatyrokkal érkeznek, amikbe ételt rejtenek tartalékba.

  Szálloda reggeli vacsora étel 004

  Továbbra is kellemetlenül éreztük magunkat. Egyszerűen nem akartuk, hogy minket is ez alapján azonosítsanak be. Ráadásul nem vagyunk annyira szegények, hogy ne engedhetnénk meg magunknak, hogy vegyünk magunknak egy zsemlét és egy joghurtot, ha megéhezünk délután.

  Ezután, amikor végeztünk a reggelivel, már csak gyümölcsöt vittünk magunkkal, ami a kijáratnál volt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Szálloda reggeli vacsora étel 003

  Szerintem a gyümölcsöt el lehet vinni, mert valahogy nem túl kellemes a reggelinél egy rakás ember között ülni és almát ropogtatni.

  Ráadásul az almák és a narancsok nem voltak felszeletelve adagokra, hanem egészben voltak egy nagy kosárba téve. A napközbeni kirándulásunkon remek harapnivalók voltak.

  Szálloda reggeli vacsora étel 002

  Az én személyes véleményem tehát elég határozott: nem szabad ételt elvinni egy svédasztalos szállodából. Elvégre te csak a reggeliért fizetsz, nem azért, hogy egész nap dőzsölhess belőle.

  Egyetlen kivételt a gyümölcsök képeznek ez alól, azokat szerintem el lehet vinni. Már persze, ha egészben vannak. Ha viszont előre fel vannak szeletelve, akkor az már asztali ételnek minősül. Kivételt ez alól maximum csak a gyerekek és a terhes nők jelenthetnek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  saile-ilyas-SiwrpBnxDww-unsplash

  Én személy szerint a szállodai reggelit inkább nem szoktam kérni, már ha van ilyen lehetőség. Általában ugyanannyi pénzért el lehet menni és reggelizni valahol a közelben. Olyan is előfordult már, hogy kértem reggelit, de nem ízlett, ezért lemondtam és többször nem ettem az adott hotelben.

  Ennek ellenére láttam ott is olyan nőket, akik sunyin ételt pakoltak a táskájukban lévő dobozba. Igaz, csak a tányérjukról húzták bele a maradékot, amit gondolom egyébként is kidobott volna a szálloda személyzete, de azért láttuk, hogy többször is odamentek a büféhez és jól megpakolták a tányérokat. Kissé szekunder szégyenérzetünk volt, miközben őket néztük.

  Szálloda reggeli vacsora étel 001

  Szóval én továbbra is úgy gondolom, hogy nem szabad ilyet csinálni. Nem szabad elveszíteni az emberi méltóságunkat csak azért, hogy spóroljunk egy kis pénzt, ráadásul pont egy nyaralás alatt, ahová pihenni és kikapcsolódni megy az ember, nem pedig azért, hogy fülét-farkát behúzva lopjon valami ételt a szállodából.

  Az én ismerősöm szerint azonban nincs ebben semmi rossz, elvégre úgyis „kidobnák ezt az ételt”. Akkor meg már jobb, ha inkább a nyaralók megeszik, és így legalább nem kell attól félni, hogy másnap újra felszolgálják a tegnapi ételeket.

  Neked mi a véleményed erről? Szerinted szabad ételt elvinni a svédasztalról vagy sem?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.