HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

Ezért nem jó ötlet lefekvés előtt zuhanyozni

Érdemes korábbra időzíteni az esti zuhanyt.

  Tiszta és illatos ágyneműbe bújni egy kellemes meleg zuhany után fantasztikus érzés. Azonban egészségügyi szempontból nem jó ötlet lefekvés előtt zuhanyozni. Sőt, hosszú távon akár kárt is okozhat.

  HIRDETÉS

  Itt a Liked.hu-n igyekeztünk minél többet tanulni, ezért összegyűjtöttük azokat az érveket, melyek arra mutatnak, hogy a közvetlenül lefekvés előtti zuhanyozás egyáltalán nem egy előnyös szokás.

  Lehet, hogy nem tudsz gyorsan elaludni.

  Zuhanyozás 013

  Lefekvés előtt egy meleg zuhany vagy fürdés ugyan nyugtató tud lenni, de valójában könnyen megzavarhatja az alvásciklusodat. Jobban tudsz aludni ugyanis, ha a hőmérsékleted egy kissé alacsony, mivel alvásra készülve a szervezeted belső hőmérséklete enyhén lecsökken. Egy meleg zuhany viszont emeli a testhőmérsékletet és zavart okoz a szervezetben. A legjobb megoldás, ha nem is tudod teljesen elkerülni a közvetlenül lefekvés előtti zuhanyt (célszerű legalább 1-2 órával lefekvés előttre időzíteni), ha langyos vízzel zuhanyzol.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Növelheti a pulzusszámot.

  Zuhanyozás 012

  Ha észreveszed, hogy egy meleg zuhany után gyorsabban ver a szíved, akkor nyugalom, erre tudományos magyarázat is létezik. A meleg víz ugyanis megnövelheti a vérnyomást, és a szakértők szerint akár erős stresszt is okozhat a szívnek. Amikor a szíved gyorsabban ver, az azonnali elalvás gyakorlatilag lehetetlenné válik, nem is beszélve az egészségre káros hatásokról.

  Lehet, hogy a végén felszalad rád néhány plusz kiló.

  Zuhanyozás 011

  Egy ízletes vacsora után a meleg zuhany tökéletes módja lehet annak, hogy befejezd a fárasztó napot. Valójában azonban a vacsora utáni zuhanyozás összezavarhatja az emésztőrendszert és elhízáshoz vezethet. Az emésztéshez ugyanis erős véráramlásra van szükség a gyomor felé, de ha vacsora után zuhanyzol, ennek a véráramlásnak egy része másfelé irányul. Ha mindenképpen zuhanyozni szeretnél vacsora után, várj legalább 30 percet az étkezés befejezése után.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Károsítja a hajat.

  Zuhanyozás 010

  A lefekvés előtti zuhanyozás, vagyis egészen pontosan a nedves hajjal ágyba fekvés, károsíthatja a hajadat. A nedves haj miatt nedvesség szívódik fel a párnába, ami kedvez a káros baktériumok szaporodásának. Ezek pedig károsíthatják a fejbőrödet, viszketést, irritációt és korpásodást okozva.

  Szoktál közvetlenül lefekvés előtt zuhanyozni? Befolyásolja az alvásodat?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.