Narancsbőr ellen Facebook

7 női szokás, amitől szép és egyenletes lesz a bőrünk

Nyakunkon a nyár, a nyaralás és ki jobban, ki kevésbé, de mindannyian szeretnénk kicsit formába rendülni a nyári kiruccanásokhoz. Ebben a tervünkben pedig semmi sem akadályozhat meg jobban, mint a fürdőruhánk alól kibuggyanó narancsbőr. A jó hír, hogy a cellulitisz egyáltalán nem probléma, a kevésbé jó hír, hogy nem lehet teljesen megszabadulni a narancsbőrtől, de szinte nullára csökkenthető annak látható hatása a bőrön. Mutatjuk, mivel…


 1. 1 Megfelelő táplálkozás.


  Általános tévhit: ha lefogyunk, a cellulitisz eltűnik. Ez nem igaz. A cellulitisz elleni küzdelem a megfelelő táplálkozással kezdődik, melyhez a következő étrend szükségeltetik:

  • fehérje (hús, bab, dió)
  • lecitin (tojás, paradicsom, spenót, szójabab)
  • zsírsavak (hal, olajbogyó, avokádó, dió)
  • zsírégető zöldségek és gyümölcsök (pl. grapefruit)
 2. 2 Helyes folyadékbevitel.


  A leghasznosabb ital, amit csak ihatunk, az a víz. Ha egészséges bőrre és testre vágyunk, akkor érdemes minden mást mellőznünk (vagy legalábbis minimalizálnunk) kell a mindennapjainkból. A táplálkozási szakemberek legalább napi 1,5-2 liter víz fogyasztását ajánlják, a kávék-teák és egyéb italokat nem figyelembe véve.

 3. 3 Edzés.


  Ha több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit újrahasznosítunk, akkor elzsírosodunk, ami hatással lehet a narancsbőr megjelenésére. Bár a fizikai gyakorlatok segítik a kalóriák égetését, sok esetben feleslegesen erőltetik meg a testünket. Ha egészséges bőrre vágyunk, nincs szükségünk súlyzókra vagy kondigépekre. Menjünk futni, guggoljunk, ugrálókötelezzünk és a testünk hálás lesz mindezért.

 4. 4 Masszázs.


  • Különleges kefékkel és segédeszközökkel akár mi magunk is tehetünk a bőrünk egészsége érdekében.
  • A professzionális szalonokban külön olyan masszázst is kérhetünk, melyek elpusztítják a bőr alatti zsírréteget és javítják az anyagcserénket.
  • Még hatékonyabb az illóolajos masszázs, ami behatol az epidermiszbe, ahol zsírt éget és megszünteti a nyirokpangás okozta tüneteket.
 5. 5 Cserje.


  A narancsbőr elleni és anticellulit krémek általában nem hozzák meg a kívánt hatást, viszont a különféle cserjék képesek pozitív hatást elérni a bőr problémás rétegeiben, javítják a vérkeringést és gyorsítják az anyagcserét.

  A kávé cserje kisimít, csökkenti a narancsbőrt, ami ezáltal kevésbé lesz észrevehető.

  A homoktövis cserje eltávolítja a cellulózzónában felhalmozódó felesleges nedvességet.

 6. 6 Kontraszt zuhany.


  • A kontraszt zuhany javítja a vérkeringést és stimulálja az anyagcserét.
  • A vízsugár nyomása megszünteti a stagnációt, megtisztítja a bőrt és a bőr alatti rétegeket.
  • Irányítsuk a vízsugarat a problémás területekre és ~10 cm távolságból masszírozzuk – körkörös mozdulatokkal lentről-felfelé, majd fentről lefelé haladva.
 7. 7 Szauna.


  • A szaunák magas hőmérséklete fokozz a véráramlást és a nyirokkeringést, melynek következtében a bőr kisimul és rugalmassá válik; visszaáll annak természetes rugalmassága.
  • Megnyitja a verejtékmirigyeket, melyeken keresztül a toxinok így elhagyják a bőrünket és a zsíros stagnálás megszűnik.
  • A heti egy szaunázás segít eltüntetni a bőr alatti zsírrétegeket.
  • A különleges olajokkal és/vagy sárral történő kezelések szintén segíthetnek az egészséges bőr kialakításában és fenntartásában.

  Végezetül pedig fontos megjegyezni, hogy a cellulitisz elleni küzdelemben ezek a módszerek csak együttesen, komplex módon vezethetnek ereményhez, egy-egy ezek közül kiválasztott módszer önmagában sajnos nem elég hatékony.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!