14 közkedvelt fogyasztási cikk, ami nagy mennyiségben akár a halálunkat is okozhatja

Kedvenc fogyasztási cikkeinket nap mint nap tömjük magunkba, bele sem gondolva abba riasztó ténybe, hogy nagy mennyiségben még egy olyan - egyébként - ártatlan dolog is veszélyes lehet, mint például az ivóvíz. Hogy egy kicsit rendbe szedjük az ezzel kapcsolatos ismereteinket, összeállítottunk egy listát, melyen jól nyomon követhető, hogy mennyi az annyi: vagyis, hogy mi az a mennyiség, ami - még a legártatlanabb termékek esetén is - veszélyes lehet az egészségünkre. A számok egy teljesen átlagos testalkatú, 81 kg-os felnőtt emberhez mérten kerültek kiszámolásra.


 1. 1 Víz


  Mindenki hallotta már, hogy minimum napi 2 liter víz elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk egészséges tudjon működni. Arról azonban már ritkábban esik szó, hogyha ennek a háromszorosát isszuk meg, (rövid idő alatt) akkor a veséink nem képesek feldolgozni a folyadékot, ami rosszabb esetben agyi ödémát vagy szívleállást is okozhat.

 2. 2 Kávé


  A tudományos kísérletek alapján fél uncia koffein már halálos lehet egy ember számára. Ez körülbelül 113 pohár (250ml) kávét jelent, mellyel közel 30 liter vizet vinnénk be vele a szervezetünkbe, úgyhogy valószínűleg előbb halnánk meg veseelégtelenségben, mint a koffein okozta túladagolásban.

 3. 3 Csokoládé


  A csokoládé kis mértékben teobromint tartalmaz. Ez az alkaloid egy erőteljes hatóanyag, mely stimulálja a központi idegrendszert. Éppen ezért, ha valamilyen oknál fogva sikerülne ~10 kg csokoládét bevinnünk a szervezetünkbe, bizony alaposan pórul járnánk. Először hányingert és hasmenést okozna, de ha nem sikerül időben kezelni a problémát, akkor belső vérzést és szívinfarktust is kaphatunk.

 4. 4 Alkohol


  Egy egészséges felnőtt ember számára 1,25 liter 40%-os alkohol (pl. whiskey) már halálos lehet. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha az illető egy óra alatt elfogyasztja a jelölt mennyiséget.

 5. 5 Cigaretta


  Alapul véve, hogy egy szál cigaretta körülbelül 0,8 mg nikotint tartalmaz, körülbelül 75 szál egymást követő gyors elszívására lenne szükség ahhoz, hogy nikotin mérgezés miatt kerüljünk a túlvilágra.

 6. 6 Marihuána


  A marihuána esetében már némileg más a helyzet, a végzetes dózishoz ugyanis 680 kg-ot kéne elfüstölnünk 15 perc alatt, vagy 21 kg-ot megennünk belőle egyszerre, amire valljuk be elég kicsi az esély. Ha csak nem mi vagyunk mondjuk Snoop Dogg, vagy ilyesmi.

 7. 7 Almamagok


  Attól még senki sem fog meghalni, ha 18 almát eszik meg egyszerre, attól viszont már annál inkább, ha 18 almának a magját szedi ki, rágja meg és fogyasztja el. Az almamagok ugyanis cianidot tartalmaznak, ami rendkívül veszélyes az emberek számára.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend