14 közkedvelt fogyasztási cikk, ami nagy mennyiségben akár a halálunkat is okozhatja

Kedvenc fogyasztási cikkeinket nap mint nap tömjük magunkba, bele sem gondolva abba riasztó ténybe, hogy nagy mennyiségben még egy olyan - egyébként - ártatlan dolog is veszélyes lehet, mint például az ivóvíz. Hogy egy kicsit rendbe szedjük az ezzel kapcsolatos ismereteinket, összeállítottunk egy listát, melyen jól nyomon követhető, hogy mennyi az annyi: vagyis, hogy mi az a mennyiség, ami - még a legártatlanabb termékek esetén is - veszélyes lehet az egészségünkre. A számok egy teljesen átlagos testalkatú, 81 kg-os felnőtt emberhez mérten kerültek kiszámolásra.


 1. 1 Víz


  Mindenki hallotta már, hogy minimum napi 2 liter víz elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk egészséges tudjon működni. Arról azonban már ritkábban esik szó, hogyha ennek a háromszorosát isszuk meg, (rövid idő alatt) akkor a veséink nem képesek feldolgozni a folyadékot, ami rosszabb esetben agyi ödémát vagy szívleállást is okozhat.

 2. 2 Kávé


  A tudományos kísérletek alapján fél uncia koffein már halálos lehet egy ember számára. Ez körülbelül 113 pohár (250ml) kávét jelent, mellyel közel 30 liter vizet vinnénk be vele a szervezetünkbe, úgyhogy valószínűleg előbb halnánk meg veseelégtelenségben, mint a koffein okozta túladagolásban.

 3. 3 Csokoládé


  A csokoládé kis mértékben teobromint tartalmaz. Ez az alkaloid egy erőteljes hatóanyag, mely stimulálja a központi idegrendszert. Éppen ezért, ha valamilyen oknál fogva sikerülne ~10 kg csokoládét bevinnünk a szervezetünkbe, bizony alaposan pórul járnánk. Először hányingert és hasmenést okozna, de ha nem sikerül időben kezelni a problémát, akkor belső vérzést és szívinfarktust is kaphatunk.

 4. 4 Alkohol


  Egy egészséges felnőtt ember számára 1,25 liter 40%-os alkohol (pl. whiskey) már halálos lehet. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha az illető egy óra alatt elfogyasztja a jelölt mennyiséget.

 5. 5 Cigaretta


  Alapul véve, hogy egy szál cigaretta körülbelül 0,8 mg nikotint tartalmaz, körülbelül 75 szál egymást követő gyors elszívására lenne szükség ahhoz, hogy nikotin mérgezés miatt kerüljünk a túlvilágra.

 6. 6 Marihuána


  A marihuána esetében már némileg más a helyzet, a végzetes dózishoz ugyanis 680 kg-ot kéne elfüstölnünk 15 perc alatt, vagy 21 kg-ot megennünk belőle egyszerre, amire valljuk be elég kicsi az esély. Ha csak nem mi vagyunk mondjuk Snoop Dogg, vagy ilyesmi.

 7. 7 Almamagok


  Attól még senki sem fog meghalni, ha 18 almát eszik meg egyszerre, attól viszont már annál inkább, ha 18 almának a magját szedi ki, rágja meg és fogyasztja el. Az almamagok ugyanis cianidot tartalmaznak, ami rendkívül veszélyes az emberek számára.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
1
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!